αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν μπορείς να αγοράσεις με τα χρήματα

Πέντε πράγματα που δεν μπορείς να αγοράσεις με τα χρήματα

Το να έχεις χρήματα δεν είναι κακό, από μόνο του. Πολλοί εύποροι άνθρωποι έχουν εργαστεί σκληρά για να φτάσουν στην επιτυχία και στη συσσώρευση πλούτου. Το πρόβλημα είναι να κυνηγάς τα χρήματα… με κάθε κόστος. Σε αυτή την αδυσώπητη αναζήτηση, πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν τελικά ότι τα χρήματα δεν είναι, και δεν θα είναι ποτέ, η απάντηση σε αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο.

Έχουμε δει πολλούς πλούσιους ανθρώπους να μην είναι ευτυχισμένοι. Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Τι άλλο δεν μπορούν να αγοράσουν; Στην παρακάτω λίστα θα δεις 6 ακόμα πράγματα που δεν μπορείς να αγοράσεις με χρήματα.

Την αλήθεια

Τα χρήματα μπορεί να είναι σε θέση να «αγοράσουν» επιρροή, αλλά οι αλήθειες έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή από όλα. Συχνά δαπανώνται χρήματα για να προωθήσουν τις πεποιθήσεις ή μια συγκεκριμένη ατζέντα. Άλλες φορές πέφτουν χρήματα για τη δημιουργία μίας μεροληπτικής έρευνας με τελικό στόχο την ενίσχυση μιας άποψης. Και πολλές φορές, είναι τα χρήματα που κερδίζουν… βραχυπρόθεσμα.

Στο τέλος όμως, όσα χρήματα κι αν ξοδευτούν για να καταπνίξουν ή να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, πάντα η αλήθεια αποκαλύπτεται.

Χρόνο

Κάθε λεπτό που περνάει είναι χρόνος που δεν θα επιστρέψεις ποτέ. Είσαι ένα λεπτό πιο κοντά… στο τέλος της ζωής σου. Αυτό είναι καταθλιπτικό, αλλά αληθινό. Η ζωή μας αρχίζει να τρέχει από τη στιγμή που γεννιόμαστε.

Παρά τις επιστημονικές και ιατρικές προόδους, δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος για να παραταθεί σημαντικά η ζωή. Εξαιρετικά πλούσιοι άνθρωποι έχουν ξοδέψει αμέτρητα χρηματικά ποσά σε μία μάταιη προσπάθεια να παρατείνουν τη ζωή τους, αλλά τελικά ανακαλύπτουν ότι πεθαίνουν περίπου στην ίδια ηλικία με όλους τους άλλους.

Κανένα χρηματικό ποσό δεν θα μπορέσει να γυρίσει τα ρολόγια πίσω. Θυμήσου και το άρθρο: «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις.

Αληθινούς φίλους

Η κατοχή χρημάτων μπορεί σίγουρα να προσελκύει ανθρώπους που θέλουν να είναι φίλοι σας φαινομενικά, αλλά δεν εγγυάται την αληθινή φιλία. Οι περισσότεροι αληθινοί φίλοι αγαπούν ο ένας τον άλλον.

Οι αληθινοί και διαρκείς φίλοι είναι εκεί κατά τη διάρκεια της «εκρηκτικής ανόδου» και εξακολουθούν να υπάρχουν κατά τη διάρκεια της «πτώσης», αν συμβεί κάτι τέτοιο. Τα χρήματα και τα υλικά αγαθά δεν έχουν σημασία για τους αληθινούς φίλους. Εσύ έχεις σημασία.

Τρόπο σκέψης

Οι πληροφορίες που συγκεντρώνετε, η ευφυΐα σας και οι τρόποι που επιδεικνύετε τη σοφία σας, δεν μπορούν ποτέ να αγοραστούν. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους φαίνεται να συμπεριφέρονται με τους πιο απαίσιους τρόπους; Αυτό συμβαίνει επειδή τα χρήματα ή κάτι άλλο έχουν επηρεάσει τις διαδικασίες σκέψης τους.

Μερικοί πλούσιοι άνθρωποι έχουν δηλώσει πώς τα χρήματα τους κάνουν να νιώθουν «αήττητοι», και ως εκ τούτου, έχουν πάρει μερικές πραγματικά κακές αποφάσεις. Επομένως, δεν είναι μόνο η απόκτηση της γνώσης που έχει σημασία, αλλά και η πρακτική εφαρμογή αυτής της γνώσης. Και δεν μπορεί να αγοραστεί με χρήματα.

Ταλέντο

Τα χαρίσματα και οι ικανότητες που έχετε στο μυαλό ή σώμα σας, είναι ανεκτίμητα. Ενώ τα χρήματα μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός ταλέντου, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αγοράσουν στο 100% ένα ταλέντο ή μια δεξιότητα. Δεν είναι… προϊόν στο ράφι ενός καταστήματος.

Εκτός από το έμφυτο ταλέντο, υπάρχει φυσικά η ικανότητα να μάθει κάποιος μια δεξιότητα ή ταλέντο. Αλλά αυτό δεν θα μπορεί ποτέ να αγοραστεί με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =