αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με νοοτροπία ανάπτυξης

Πέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι άνθρωποι με νοοτροπία ανάπτυξης

Συχνά στην εποχή μας ακούμε για την «νοοτροπία ανάπτυξης». Και για καλό λόγο. Οι άνθρωποι με αυτή τη νοοτροπία τείνουν να είναι πολύ πιο επιτυχημένοι και πιο ευτυχισμένοι στη ζωή.

Έτσι, μπορεί να έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε μία νοοτροπία ανάπτυξης μόνοι σας.

Για αρχή, είναι καλή ιδέα να εξετάσετε τυχόν συμπεριφορές που έχετε και σας κρατούν πίσω. Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα που οι άνθρωποι με νοοτροπία ανάπτυξης δεν κάνουν ποτέ.

1) Δεν τα παρατούν όταν δεν είναι καλοί σε κάτι

Αν είσαι άνθρωπος, σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία είσαι καλός και πιθανώς εξίσου πολλά πράγματα στα οποία είσαι κακός.

Τι κάνεις με τα δεύτερα; Αποφεύγετε να τα κάνετε, ακόμα κι αν εύχεστε κρυφά να είστε καλός σε αυτά; Ή καλωσορίζετε τις ευκαιρίες για να προσπαθήσετε να μάθετε και να αναπτυχθείτε σε αυτές τις δεξιότητες; Εάν κάνεις τη δεύτερη επιλογή, έχεις μια νοοτροπία ανάπτυξης.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να δουλέψετε για κάθε μικρό πράγμα στο οποίο δεν είστε ιδιαίτερα ταλαντούχοι. Το να ξοδεύετε ώρες για κάτι που δεν σας ενδιαφέρει πολύ, θα ήταν χάσιμο χρόνου. Αλλά αν υπάρχει κάτι που σας ενδιαφέρει, μην τα παρατάτε μόνο και μόνο επειδή δεν είστε καλοί σε αυτό *ακόμα*.

2) Δεν ανησυχούν μήπως κάνουν λάθη

Το αντίθετο από μια νοοτροπία ανάπτυξης είναι μια σταθερή νοοτροπία – αυτό σημαίνει ότι πιστεύετε ότι τα ταλέντα και οι δεξιότητές σας είναι σταθερά και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να γίνετε καλύτεροι.

Τα άτομα με αυτή τη νοοτροπία τείνουν να φοβούνται μήπως κάνουν λάθη, γιατί τα λάθη είναι σαν λεκέδες σε ένα μόνιμο αρχείο. Θα τους «σημαδέψουν» ως μη ταλαντούχους ή μη εξειδικευμένους.

Εάν υιοθετήσετε μια νοοτροπία ανάπτυξης, θα επιτρέπετε στον εαυτό σας να απελευθερωθεί από αυτήν την ψυχική φυλακή.

Τα λάθη είναι κάτι που μπορείς πάντα να ξεπεράσεις και να το χρησιμοποιήσεις για να αναπτυχθείς.

3) Δεν απορρίπτουν το feedback αμέσως

Όλοι έχουμε λάβει σχόλια με τα οποία διαφωνούμε κάποια στιγμή. Και μπορεί να έχεις απόλυτο δίκιο. Τα σχόλια μπορεί να είναι ανακριβή, ακατάλληλα, μεροληπτικά ή το Χ άτομο μπορεί να έχει μια πολύ κακή μέρα.

Αλλά κάνετε τουλάχιστον μια παύση για να εξετάσετε τα σχόλια πριν τα απορρίψετε; Τα άτομα με νοοτροπία ανάπτυξης δεν απορρίπτουν ποτέ τα σχόλια χωρίς να τα αξιολογήσουν πρώτα. Διαφορετικά, πώς θα ξέρουν ότι δεν είναι πραγματικά άχρηστα;

Σίγουρα, η κριτική μπορεί να ”τσιμπήσει” λίγο. Όμως, αν το αγνοήσουμε θα χάσουμε μια πολύτιμη ευκαιρία βελτίωσης.

4) Σύγκριση με άλλους

Από τη μια πλευρά, τα άτομα με νοοτροπία ανάπτυξης δεν συγκρίνονται ποτέ με εμμονή με άλλους. Το πιο σημαντικό πράγμα για αυτούς είναι να συγκρίνουν τις επιδόσεις τους σήμερα με τις επιδόσεις τους στο παρελθόν. Δεν υπάρχει κανένας άλλος με τον οποίο χρειάζεται να συγκρίνετε τον εαυτό σας εκτός από τον εαυτό σας.

Αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμο να δούμε τι κάνουν οι άλλοι. Μπορούμε να ανακαλύψουμε καλύτερες τεχνικές και στρατηγικές, να μάθουμε από τα λάθη τους και να πάρουμε νέα έμπνευση και ιδέες.

Έτσι, το πραγματικό point εδώ είναι η πρόθεση με την οποία συγκρίνετε τον εαυτό σας με οποιονδήποτε. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε μια νοοτροπία ανάπτυξης, βεβαιωθείτε ότι δεν το κάνετε μόνο για να νιώσετε ανώτεροι ή κατώτεροι.

5) Δεν νιώθουν για την επιτυχία των άλλων ανθρώπων

Τέλος, οι άνθρωποι με νοοτροπία ανάπτυξης δεν ζηλεύουν ποτέ την επιτυχία των άλλων.

Εάν το κάνετε, υποδεικνύει μια συγκεκριμένη διαδικασία σκέψης που μπορεί να μην γνωρίζετε καν. «Οι άλλοι άνθρωποι είναι επιτυχημένοι, και εγώ δεν είμαι – και δεν θα είμαι ποτέ – επομένως θα είμαι για πάντα κάτω από αυτούς».

Φυσικά, αυτή δεν είναι μια πολύ ευχάριστη πεποίθηση για να ζεις!

Αλλά ευτυχώς, μπορείτε να το αλλάξετε υιοθετώντας μια νοοτροπία ανάπτυξης. Με αυτό το πλαίσιο, μπορείτε να σταματήσετε να αισθάνεστε ότι απειλείτε από την επιτυχία των ανθρώπων- και να εμπνέεστε από αυτήν.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − one =