αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι. Μήπως έχεις κάποια από αυτές τις κακές συνήθειες;

Πέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι πετυχημένοι άνθρωποι. Μήπως έχεις κάποια από αυτές τις κακές συνήθειες;

Η επιτυχία είναι διαφορετική για τον καθένα. Για μερικούς, είναι να έχουν μια δουλειά υψηλού επιπέδου ή Χ χρηματικό ποσό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Άλλοι αξιολογούν τις ανθρώπινες σχέσεις τους. Υπάρχουν και αρκετοί που αλλάζουν τον ορισμό της επιτυχίας κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα νέο στάδιο ζωής.

Ανεξάρτητα από αυτό, υπάρχουν ορισμένες συμπεριφορές και συνήθειες που θα διαπιστώσετε ότι έχουν κοινές τα επιτυχημένα άτομα.

Και δεν μιλάμε μόνο για αυτά που κάνουν. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να εστιάσετε και σε αυτά που… δεν πρέπει να κάνετε.

Ενώ μπορείτε να αντιγράψετε όλα όσα έχει πει και κάνει ένας επιτυχημένος άνθρωπος, μην ξεχνάτε να δίνετε προσοχή σε αυτά που δεν κάνει.

1) Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ξεκινούν μια μέρα χωρίς πλάνο

Το να έχετε ένα πλάνο είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία σας προς την επιτυχία, ανεξάρτητα από την προσπάθεια που επιδιώκετε.

Χωρίς σχέδιο, είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να κάνετε άσκοπο sroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να παρασυρθείτε στον κόσμο του Netflix.

Έχετε μια νέα ευκαιρία να κάνετε ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας κάθε μέρα που ξυπνάτε, οπότε κάντε ότι μπορείτε.

Να είσαι ρεαλιστικός. Μην φορτώνεις υπερβολικά με τη λίστα υποχρεώσεων σου. Αυτό θα ήταν αντιπαραγωγικό.

2) Δεν παρασύρονται από τους περισπασμούς

Αν πιάνετε το τηλέφωνό σας κάθε φορά που χτυπάει, μπορεί να έχετε πρόβλημα απόσπασης της προσοχής.

Ειδοποιήσεις στα social media, emails, μηνύματα – όλα αυτά αφαιρούν χρόνο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να είστε παραγωγικός.

Θα διαπιστώσετε ότι πολλά επιτυχημένα άτομα μπλοκάρουν αυτούς τους περισπασμούς.

Και αν έχετε… 74 καρτέλες ανοιχτές στον browser σας ταυτόχρονα, σταματήστε το.

3) Δεν περιμένουν τις ευκαιρίες να έρθουν

Η ευκαιρία δεν σου χτυπάει πάντα την πόρτα.

Εκτός από το να γιορτάζετε αληθινά την επιτυχία των άλλων, πρέπει επίσης να πιστεύετε ότι μπορείτε να είστε εξίσου επιτυχημένοι και ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ευκαιρίες, αν κάνετε τη δουλειά.

Αν περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμοι, διακινδυνεύετε την πιθανότητα να περιμένετε… όλη σας τη ζωή.

4) Δεν «παραλύουν» από τις αποτυχίες και τις αρνητικές σκέψεις

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι ο φόβος είναι φυσιολογικός, μερικές φορές ακόμη και υγιής, αλλά η ηττοπάθεια δεν θα σας οδηγήσει πουθενά.

Η επιτυχία έρχεται αν ξεπεράσεις μία μεγάλη αποτυχία, τις αντικρουόμενες σκέψεις, τις αναθεωρήσεις, τα παράπλευρα σχόλια.

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι όταν προσπαθήσετε ξανά, δεν ξεκινάτε από την αρχή – ξεκινάτε με χρήσιμη εμπειρία που ήδη έχετε στα χέρια σας.

Στο ίδιο πνεύμα, βεβαιωθείτε ότι είστε επιλεκτικοί με τους ανθρώπους που βάζετε γύρω σας. Είστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο. Όταν έχετε απαισιόδοξα, αποθαρρυντικά άτομα στον κύκλο σας, ειδικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα απορροφήσετε υποσυνείδητα μέρη της προσωπικότητάς τους που θα επηρεάσουν αρνητικά. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5) Δεν προσποιούνται ότι ξέρουν τα πάντα

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν επίγνωση του πόσα δεν γνωρίζουν για ένα δεδομένο θέμα.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα συνήθως καυχιούνται για την «εξειδίκευσή» τους και το πόσο καλοί γνώστες είναι.

Λάβετε υπόψη ότι η σοφία φέρνει ταπεινοφροσύνη, αλλά ταυτόχρονα, έλεγχο της πραγματικότητας.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο κόσμος έχει τόσα πολλά να τους διδάξει. Γι’ αυτό, αντί να συμπεριφέρονται σαν άτομα που «τα γνωρίζουν όλα», δείχνουν περιέργεια και έχουν πάντα όρεξη να μάθουν νέα πράγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =