αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι πλούσιοι άνθρωποι με τα χρήματα τους

Πέντε πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι πλούσιοι άνθρωποι με τα χρήματα τους

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι πλούσιοι άνθρωποι δεν θα κάνουν ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πλούσιοι σκέφτονται τα χρήματα διαφορετικά από την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Σε αντίθεση με άλλους, έχουν ξεχωριστές απόψεις, συνήθειες και τακτικές. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνουν μια ισορροπία στη σχέση τους με τα χρήματα. Το να γίνεις καλός διαχειριστής χρημάτων δεν είναι κάτι που έρχεται αβίαστα. Είναι μια δεξιότητα που μπορείς να μάθεις, να εξασκηθείς και να την διατηρήσεις. Ο πιο γρήγορος τρόπος για να έχετε λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό, είναι να ξοδέυετε χρήματα για να δείξετε στους άλλους ανθρώπους… πόσα χρήματα έχετε. Εδώ είναι λοιπόν μερικά πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι πλούσιοι άνθρωποι με τα χρήματα τους

1. Δεν αγοράζουν το πρώτο σπίτι που τους αρέσει

Αν και οι πλούσιοι άνθρωποι επιδιώκουν το καλύτερο, οι άνθρωποι που είναι έξυπνοι με τις δαπάνες τους δεν αγοράζουν το πρώτο σπίτι που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις τους. Για να επιτύχουν την πιο καλή συμφωνία σε αυτό που θέλουν, ξεκινούν συζητήσεις για περισσότερα από ένα ακίνητα. Ξεκινώντας μάλιστα πολύ χαμηλότερα από τη ζητούμενη τιμή.

Εάν η άλλη πλευρά δεν είναι ΟΚ με την πρόταση, ο καθένας θα ακολουθήσει χωριστούς δρόμους. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, το λεγόμενο low-balling λειτουργεί για τους έξυπνους ανθρώπους.

2. Δεν ξοδεύουν χρήματα για να… εντυπωσιάσουν τους άλλους

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο και τα χρήματά τους προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν τους άλλους. Αντίθετα, νοιάζονται για τις δικές τους δουλειές και ανάγκες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ανταγωνισμός με άτομα που δεν προσθέτουν αξία στη ζωή σας είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων- και τα δύο είναι περιορισμένοι πόροι. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι ο εαυτός σου. Και να κάνεις κάτι γιατί το θες.

3. Δεν αναβαθμίζουν κάτι αν δεν υπάρχει λόγος

Δεν θα πάρουν το νέο μοντέλου του κινητού που θέλουν, απλά για να αλλάξουν κινητό. Οι άνθρωποι που κινούντα έξυπνα με τα χρήματά τους δεν αναβαθμίζουν απλώς τα gadget τους επειδή είναι αυτό που κάνουν οι άλλοι άνθρωποι. Για αυτούς, είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων. Αναβαθμίζουν μόνο εάν το νέο gadget έχει νέα χαρακτηριστικά που θα τους ωφελήσουν ή θα κάνουν τη ζωή ή την καριέρα τους πιο απλή.

4. Δεν παρασύρονται από της διαφημίσεις

Οι πλούσιοι άνθρωποι συνήθως γνωρίζουν το παιχνίδι του μάρκετινγκ και των διαφημίσεων. Δεν παρασύρονται. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα κάνουν τις αγορές τους πριν το… μεγάλο hype για κάτι. Κάποιοι μάλιστα δημιουργούν τα trends οι ίδιοι. Και οι άλλοι τους ακολουθούν.

5. Δεν πληρώνουν την ακριβότερη τιμή

Πράγματι, μερικοί άνθρωποι καυχιούνται για την τιμή της limited edition αγοράς που μόλις έκαναν. Ωστόσο, οι σοφοί άνθρωποι θα προτιμήσουν να κοιτάξουν γύρω τους, να τσεκάρουν όλες τις τιμές και να εκτιμήσουν την σωστή αγορά. Αντί να πληρώσουν το ανώτατο τίμημα για κάτι, οι γνώστες των χρημάτων θα εξετάσουν τις πιθανότητες να επιτύχουν την πιο καλή συμφωνία. Αν δεν βρουν, διαπραγματεύονται. Είναι ανόητο να πληρώνεις το ανώτατο τίμημα για κάτι όταν μια διαπραγμάτευση αποτελεί επιλογή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 8 =