αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση

Πέντε πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν είναι τέλειοι, ούτε ζουν τέλεια. Αλλά είναι πιο πιθανό να πετύχουν επειδή όχι μόνο έχουν τη νοοτροπία του νικητή, αλλά και επειδή χρησιμοποιούν το χρόνο και την ενέργειά τους με ωριμότητα. Εδώ είναι 5 πράγματα στα οποία ένα άτομο με υψηλή αυτοπεποίθηση δεν σπαταλά ποτέ τον χρόνο του. Εσύ έχεις κάποια από αυτές τις κακές συνήθειες;

1# Δεν περιμένουν την έγκριση από κάποιον για να κάνουν αυτό που θέλουν. Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση δεν δίνει σημασία στην εξωτερική επικύρωση και απλώς κάνει αυτό που θέλει, επειδή το θέλει. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι δεν θα ρωτήσουν τους φίλους τους για το τι θα φορέσουν. Φορούν ο,τι θέλουν, απλά επειδή το θέλουν. Είτε πρόκειται για μια καριέρα, μια επιχείρηση, μια σχέση, μια σημαντική απόφαση ζωής ή ο τρόπος που κόβουν τα μαλλιά τους, αξίζει τον κόπο. Δεν περιμένουν από κάποιον άλλο να τους δώσει έγκριση ή να τους χαϊδέψει στην πλάτη επειδή έκαναν το «σωστό». Και αν τα πράγματα πάνε στραβά, αυτοί την ευθύνη για τις αποφάσεις τους.

2# Δεν κουτσομπολεύουν. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αυτή την συνήθεια. Θέλουν να σχολιάζουν τους άλλους, να αποκαλύπτουν τα «μυστικά» των άλλων ή να μαθαίνουν άλλα που δεν γνωρίζουν ήδη. Αλλά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ξέρουν ότι όλα αυτά είναι μεγάλο χάσιμο χρόνου. Αυτά τα «μυστικά» που μαθαίνετε θα έχουν αλειωθεί σε μεγάλο βαθμό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- και δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να είστε «ενημερωμένοι» ούτως ή άλλως. Μην ασχολείσαι με τις ζωές των άλλων.

3# Δεν αναρωτιούνται για το αν είναι «οι καλύτεροι». Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν ξοδεύουν χρόνο για να αναρωτιούνται αν είναι οι καλύτεροι. Αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πάντα κάποιος καλύτερος και κάποιος χειρότερος. Είναι αδύνατο να είσαι «ο καλύτερος» σε οτιδήποτε, ακόμα και σε πράγματα που έχουν δημόσιες κατατάξεις όπως το σκάκι. Ακόμα κι αν αναγνωριστεί κάποιος ως ο καλύτερος σκακιστής στον κόσμο αυτή τη στιγμή, κάποιος άλλος θα εμφανιστεί και θα τον νικήσει τελικά. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση μπορεί να μαγειρεύουν καλά ζυμαρικά ή να είναι καλοί πιανίστες, αλλά γνωρίζουν ότι δεν χαρακτηρίζονται απλώς από τα ταλέντα, τις δεξιότητες ή τα επιτεύγματά τους. Εξακολουθούν να έχουν σημασία, φυσικά. Ποιος δεν νιώθει περήφανος αφού μαγειρέψει κάτι νόστιμο; Αλλά δεν είναι ολόκληρη η ζωή τους. Η αλήθεια είναι ότι το να ανησυχείς πάρα πολύ για το αν σε θεωρούν «τον καλύτερο» σε οτιδήποτε, είναι σημάδι ανασφάλειας.

4# Δεν ανησυχούν για το κάθε τι. Οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε πολύ χρόνο ανησυχώντας για πράγματα που μπορεί να μην συμβούν ποτέ. Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση το γνωρίζει αυτό και θα προτιμούσε να μην χρησιμοποιήσει το χρόνο του σκεπτόμενος αμέτρητα σενάρια για το τι μπορεί να πάει στραβά. Ξέρουν ότι οι φόβοι τους δεν θα συμβούν καν, τις περισσότερες φορές. Και ακόμα κι αν οι χειρότεροι φόβοι τους γίνουν πραγματικότητα, ξέρουν ότι υπάρχει πάντα μια λύση. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση πετυχαίνουν. Είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα επειδή δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να ανησυχεί υπερβολικά. Και τα ρίσκα που παίρνουν αποδίδουν, τις περισσότερες φορές.

5# Δεν κολλάνε σε κάτι που δεν δουλεύει. Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση σέβεται τον εαυτό του αρκετά ώστε να μην χάσει άλλον έναν μήνα ή χρόνο ή δεκαετία μένοντας κολλημένος σε ένα μέρος ή μια σχέση ή δουλειά για την οποία δεν είναι ευχαριστημένος. Όταν είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν λειτουργεί, πρέπει να πας παρακάτω. Ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρεις μια τολμηρή απόφαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 3 =