αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά όσο νομίζεις

Πέντε πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά όσο νομίζεις

Σίγουρα κάποια από αυτά τα έχεις στην ζωή σου. Και ενώ νομίζεις ότι έχουν κομβική σημασία, τελικά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 πράγματα τα οποία στους περισσότερους από εμάς τρώνε χρόνο και ενέργεια χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Και είναι καλύτερο να μην τους δίνεις περισσότερη αξία από ότι πρέπει.

1#Η επικύρωση μέσω των social media. Μας απασχολεί τόσο πολύ το πώς φαινόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε σημείο που ο αριθμός των likes σε φωτογραφίες ή αναρτήσεις μας, μπορεί να επιρεάσει την ψυχολογία ή τις αποφάσεις μας. Το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας επηρεάζεται πολύ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δίνουμε πολύ μεγάλη αξία στην εικόνα που προβάλλουμε. Το βλέπεις και γύρω σου, σε μια βραδινή έξοδο – πόσοι άνθρωποι διασκεδάζουν και πόσοι φωτογραφίζονται «διασκεδάζοντας»; Εάν πιέζετε τον εαυτό σας σε συγκεκριμένες καταστάσεις για να μπορείτε να τις προβάλετε στο διαδίκτυο, σκεφτείτε γιατί το κάνετε πραγματικά. Τα social media μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά συχνά οδηγούν σε μια λανθασμένη αίσθηση επικύρωσης και δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στο πώς παρουσιάζουμε τον εαυτό μας σε αυτά.

2# Οι γνώμες των άλλων. Μερικές απόψεις έχουν σημασία. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα θέλουν το καλό σας, επομένως είναι λογικό να ακούτε τις συμβουλές τους και να λαμβάνετε υπόψη τις απόψεις τους. Υπάρχουν όμως και άλλες απόψεις που πραγματικά δεν έχουν τόση σημασία όσο νομίζουμε ότι έχουν ή όσο του επιτρέπουμε να έχουν. Είναι εύκολο να «κολλάτε» στο τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, αλλά πολλοί από εμάς πρέπει να σταματήσουμε να νοιαζόμαστε τόσο πολύ. Η ατέλειωτη… αγωνία για τις απόψεις των άλλων είναι «τοξική» και μπορεί να σε φθριζει ή ν σε βγάλει εκτός δρόμου.

3# Η πρώτη εντύπωση. Πολλοί από εμάς νοιαζόμαστε πάρα πολύ για τις πρώτες εντυπώσεις- κάτι που είναι λογικό. Αλλά είναι επίσης κάτι που πρέπει μετριάσουμε. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το πως φαινόμαστε εμείς στους άλλους. Αλλά και το αντίστροφο. Για να είμαστε ειλικρινείς, πιθανότατα όλοι έχουμε χάσει πιθανές φιλίες ή άλλες ανθρώπινες σχέσεις επειδή υποθέτουμε ότι δεν θα τα πάμε με κάποιον, λόγω μίας κακής πρώτης εντύπωσης. Δίνουμε υπερβολική σημασία σε αυτές τις πρώτες εντυπώσεις και συχνά χάνουμε ευκαιρίες επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε ανοιχτόμυαλοι.

4# Οι online επαφές. Το Διαδίκτυο είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο και μας βοηθά να κρατάμε επαφή με ανθρώπους – πώς αλλιώς θα κρατούσατε επαφή με τους φίλους σας σε όλο τον κόσμο; Από την άλλη πλευρά, είναι εύκολο να δημιουργήσετε «φιλίες» στο διαδίκτυο που δεν είναι γνήσιες. Αν και είναι ωραίο να έχουμε ανθρώπους για να συνομιλούμε online και μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο επικοινωνίας, δεν είναι όλες οι διαδικτυακές σχέσεις τόσο σημαντικές όσο νομίζουμε μερικές φορές.

5# Υλικά αγαθά. Όλοι έχουμε παρασυρθεί και έχουμε αγοράσει κάτι που δεν χρειαζόμασταν πραγματικά. Ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνία και είναι εύκολο να παρασυρθούμε και να ζούμε επιδιώκοντας απλά… το επόμενο «πράγμα». Αυτό μπορεί να είναι ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο τζιν. Και εδώ βέβαια παίζουν ρόλο τα social media όπου δημιουργείται συχνά ένας… ανταγωνισμός για το ποιος έχει τα περισσότερα υλικά αγαθά. Κάποιοι αγοράζουν πράγματα για να καλύψουν το «κενό» τους, σε κάποιους αρέσει απλώς να έχουν νέα πράγματα, ενώ κάποιοι άλλοι το κάνουν για να φανούν καλύτεροι σε σύγκριση με κάποιους άλλους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μην πέσεις στην παγίδα να δίνεις υπερβολική αξία στα υλικά αγαθά. Θυμήσου και το άρθρο: «Αγοράζουν εμπειρίες, όχι πράγματα: 10 συνήθειες των πραγματικά χαρούμενων ανθρώπων».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 19 =