αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που αξίζει να κάνεις πριν τις 8 το πρωί. Και θα σου δώσουν επιπλέον boost στη ζωή σου

Πέντε πράγματα που αξίζει να κάνεις πριν τις 8 το πρωί. Και θα σου δώσουν επιπλέον boost στη ζωή σου

Το πως ξεκινάς την ημέρα σου, παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά ακόμα και οι κορυφαίοι επιχειρηματίες εκεί έξω, και έχουν χτίσει τις κατάλληλες ρουτίνες τις οποίες τηρούν σε σταθερή βάση.

Εάν δεν αφιερώνετε σκόπιμα χρόνο κάθε μέρα για να προοδεύσετε και να βελτιωθείτε, μάλλον θα «χαθείτε» στην ολοένα και πιο πολυσύχναστης καθημερινότητα.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι ένας μέσος άνθρωπος ξεκινά καθημερινά την δουλειά του κάπου στις 8-9 το πρωί. Τι μπορείς να κάνεις πριν από αυτή την ώρα, έτσι ώστε να πάρεις ένα επιπλέον boost στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 συνήθειες που αξίζει να βάλεις στο (πολύ) πρωινό πρόγραμμα σου.

1# Κοιμήσου καλά για 7+ ώρες. Πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως ο Jeff Bezos και η Arianna Huffington, έχουν μιλήσει για την σημασία του καλού ύπνου. Από εκεί ξεκινούν όλα. Ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός με το φαγητό και το πόσιμο νερό. Παρόλα αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά. Ο υγιής ύπνος συνδέεται με αυξημένη μνήμη, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μεγαλύτερη ενέργεια και συγκέντρωση και χαμηλότερο άγχος. Και πολλά άλλα. Δεν αρκεί λοιπόν απλά να ξυπνάς νωρίς. Τι σημασία έχει αν ξυπνήσεις στις 5 το πρωί αν πήγες για ύπνο τρεις ώρες νωρίτερα; Δεν θα αντέξεις πολύ.

2# Άθληση. Αν θέλετε να είστε ανάμεσα στους πιο υγιείς, χαρούμενους και παραγωγικούς ανθρώπους στον κόσμο, φροντίστε να ασκείστε τακτικά. Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν αμέσως στο γυμναστήριο για να κινήσουν το σώμα τους. Αλλά ακόμα και η άθληση έξω τις πρώτες πρωινές ώρες δημιουργεί μια έντονη ροή έμπνευσης και διαύγειας. Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, βάλτε το σώμα σας σε κίνηση. Έχει προκύψει από έρευνες ότι η άσκηση μειώνει το άγχος, το στρες και την πιθανότητα κατάθλιψης.

3# Ένα ντους. Η βύθιση στο κρύο νερό διευκολύνει ριζικά τη σωματική και ψυχική ευεξία. Όταν γίνεται τακτικά, παρέχει μακροχρόνιες αλλαγές στο ανοσοποιητικό, λεμφικό, κυκλοφορικό και πεπτικό σύστημα του σώματός σας που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας. Μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι η τακτική λήψη κρύου ντους μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων της κατάθλιψης- συχνά πιο αποτελεσματικά από τα φάρμακα. Κάνε το λοιπόν Η καρδιά σου θα χτυπήσει σαν τρελή και μετά, μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα, θα νιώθεις καλά. Αν βέβαια δεν το αντέχεις, δοκίμασε ένα χλιαρό ντους- ειδικά τον χειμώνα.

4# Άκου ή διάβασε περιεχόμενο που θα σε ανεβάσει. Υπάρχουν πλέον άπειρα άρθρα, βίντεο ή podcasts που μπορούν να σε βοηθήσουν να πάρεις νέες γνώσεις και να ανεβάσεις την ψυχολογία σου. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο να διαβάζουν τουλάχιστον ένα βιβλίο την εβδομάδα. Μαθαίνουν συνεχώς. Ξεκίνα να «ρουφάς» περιεχόμενο, έστω και για μερικά λεπτά καθημερινά. Σε βάθος χρόνου, θα έχετε διαβάσει πολλά βιβλία. Θα είστε ενημερωμένοι σε πολλά θέματα. Θα σκεφτείς και θα δεις τον κόσμο διαφορετικά. Θα μπορείτε να κάνετε περισσότερες «συνδέσεις» μεταξύ διαφορετικών θεμάτων.

5# Κάνε τουλάχιστον 1 πράγμα που θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα. Το πρωί, όταν ο περισσότερος κόσμος κοιμάται και οι περισπασμοί είναι λιγότεροι, είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να αναπτυχθείς. Μπορείς να μάθεις μία νέα δεξιότητα, να παρακολουθήσεις ένα online μάθημα ή να μάθεις μία ξένη γλώσσα. Κάτι που θα σε οδηγήσει σε ένα σημείο που θες. Εάν κάνετε έστω ένα βήμα προς τους μεγάλους στόχους σας κάθε μέρα, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτοί οι στόχοι δεν ήταν πολύ μακριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =