αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε πράγματα που ίσως κάνεις πριν τις job interviews. Και είναι ικανά να σε βγάλουν εκτός παιχνιδιού

Πέντε πράγματα που ίσως κάνεις πριν τις job interviews. Και είναι ικανά να σε βγάλουν εκτός παιχνιδιού

Το έχουμε ξανά πει: Η περίοδος κατά την οποία αναζητάς εργασία, είναι συνήθως… πιο δύσκολη από την ίδια την εργασία. Ειδικά σε ένα περιβάλλον σαν της Ελλάδας, στο οποίο μπορεί να μείνεις άνεργος για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν έχει σημασία μόνο τι κάνεις σωστά. Μια λανθασμένη κίνηση ή μια άστοχη φράση μπορεί να καταστρέψει τις προσπάθειες σου για να φτάσεις στην θέση εργασίας που θες.

Και είναι επίσης αλήθεια, ότι πολλές φορές κάνουμε λάθη τα οποία δεν τα καταλαβαίνουμε. Kαι είναι ικανά να μας σαμποτάρουν. Το career site Glassdoor, παραθέτει 5 πράγματα που κάνουμε πριν τις job interviews και μπορούν να μας βγάλουν εκτός παιχνιδιού. Στο τέλος, θα επιλεγεί… κάποιος άλλος για τη θέση. Και εσύ δεν θα έχεις κληθεί καν για συνέντευξη.

1# Ξεχωρίζεις, αλλά με λάθος τρόπο. Το να ξεχωρίζεις μέσα στην μάζα των υποψηφίων δεν είναι κακό. Αρκεί να μην προσπαθείς να το κάνεις με λάθος τρόπο. Πολλοί προσπαθούν να ξεχωρίσουν χρησιμοποιώντας φανταχτερά templates στα βιογραφικά τους ή μετατρέποντας το βιογραφικό σε ένα infographic. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως, αυτο το τοπίο είναι χαοτικό για τον HR Manager. Το ακόμα χειρότερο είναι οτι συχνά τα tracking systems που χρησιμοποιούν οι εταιρίες για να αλιεύσουν βιογραφικά από το αρχείο τους, μπορεί να μην «πιάσουν» ένα τέτοιο βιογραφικό.

2# Κακή Online παρουσία. Στην digital εποχή που ζούμε, οι εργοδότες συχνά ψάχνουν την online παρουσία ενός υποψηφίου, πριν τον καλέσουν για συνέντευξη. Αν δουν να έχεις κάνει χυδαίες αναρτήσεις ή εκφράζεις ακραίες θέσεις, μάλλον δεν θα σε καλέσουν ποτέ. Το ίδιο θα συμβεί και αν δουν μια φωτογραφία σου από το βράδυ που μέθυσες στο μπαρ.

3# Φτιάχνεις μόνος το βιογραφικό. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Έτσι κι αλλιώς, δεν είναι τόσο δύσκολο να στήσεις το βιογραφικό σου. Αλλά αν δεν νιώθεις σίγουρος, είναι καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν ειδικό για να στο κάνει όπως πρέπει. Ένα κακό ή ελλιπές βιογραφικό, θα σε κρατά μακριά από τις συνεντεύξεις.

4# Δεν δίνεις πειστικές απαντήσεις. Έχεις χρονικά κενά στο βιογραφικό σου; Έχεις εμπειρία σε δύο άσχετα πεδία; ‘Η μήπως εναλλάσσεις την μια δουλειά πίσω από την άλλη; Αυτά δεν είναι απαραίτητα αρνητικά, αρκεί να είσαι έτοιμος να δώσεις μερικές πειστικές απαντήσεις.

5# Πληροφορίες που δεν «κολλάνε». Αν στο βιογραφικό σου αναφέρεις π.χ. ότι δούλεψες ως υπεύθυνος μάρκετινγκ στην Χ εταιρία από το 2010 ως το 2018, αλλά στο προφίλ σου στο Linkedin αναφέρεις ότι σταμάτησες το 2015, μάλλον δεν θα κάνεις καλή εντύπωση στον HR Manager, Φρόντισε να είσαι συνεπής. Και οι επαγγελματικές πληροφορίες που παραθέτεις να είναι ίδιες στο βιογραφικό σου και σε όλες τις πλατφόρμες που έχεις online παρουσία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =