αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που ένας ναρκισσιστής δεν θα κάνει ποτέ για εσένα

Πέντε πράγματα που ένας ναρκισσιστής δεν θα κάνει ποτέ για εσένα

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους ναρκισσιστές εδώ στο It’s Possible.

Ο ναρκισσισμός είναι ένα από τα πιο τοξικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που μπορεί να έχει ένα άτομο και μπορεί να προκαλέσει ανείπωτη ζημιά στους ανθρώπους γύρω του. Η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες, τους νοιάζει μόνο το πόσο τους αγαπούν οι άλλοι άνθρωποι, και κάνουν συνεχώς σχέδια για το πώς θα χειραγωγούν τους άλλους ανθρώπους για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Και φυσικά δεν θα σε ωφελίσουν σε κάτι. Τώρα λοιπόν θα δούμε 5 πράγματα που ένας ναρκισσιστής δεν θα κάνει ποτέ για εσένα. Και για κανέναν άλλο φυσικά. Μην τα περιμένεις.

1# Δεν νοιάζεται για το πως αισθάνεσαι. Οι ναρκισσιστές θα πληγώσουν και θα βλάψουν τους κοντινούς ανθρώπους, φίλους, συνεργάτες. Και δεν θα ενδιαφερθούν καν για αυτό. Δεν ενδιαφέρονται για το πως αισθάνονται οι άλλοι. Όσοι επιλέγουν να μείνουν κοντά σε αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους, μπορεί επίσης να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν τους επιτρέπεται να εκφράσουν τα δικά τους συναισθήματα. Πρέπει να κάνουν οτιδήποτε για να κρατήσουν τον ναρκισσιστή χαρούμενο και έτσι να αποφύγουν να τους επιτεθεί με κάποιο τρόπο. Άλλωστε, αν πεις ότι σε πλήγωσαν, θα γυρίσουν και θα σε κάνουν να νιώσεις κακός που τους αναστάτωσες λέγοντάς το.

2# Δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα σου. Το να τους λέτε για πράγματα που σας ενοχλούν ή σας πληγώνουν στην προσωπική σας ζωή, θα απορριφθεί ή θα αγνοηθεί, και θα αρχίσουν αμέσως να συζητούν για όλα τα δικά τους προβλήματα. Τα προβλήματά σου είναι βαρετά. Εάν το θέμα δεν τους αφορά ή δεν περιστρέφεται γύρω από αυτούς, τότε… γιατί στο καλό μιλάτε; Αυτό δεν είναι ένα άτομο στο οποίο μπορείτε να πάτε για παρηγοριά ή βοήθεια.

3# Δεν θα σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Οι ναρκισσιστές τείνουν να προσπαθούν να κάνουν τον εαυτό τους να λάμψει υποτιμώντας τους άλλους, ειδικά σε ένα δημόσιο χώρο. Συχνά γίνονται φίλοι με αυτούς που πιστεύουν ότι είναι λιγότερο ελκυστικοί από ό,τι είναι οι ίδιοι, ώστε να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής όπου κι αν πάνε, και θα κάνουν ειρωνικά σχόλια στους λεγόμενους φίλους τους. Αυτή η υποτίμηση τους κάνει να νιώθουν δυνατοί, καθώς τους αρέσει να είναι πάντα στην κορυφή της πυραμίδας.

4# Δεν θα εκτιμήσει οτιδήποτε κι αν κάνεις για αυτόν. Τέτοιοι άνθρωποι δεν θα σου πουν ευχαριστώ και δεν θα εκτιμήσουν οτιδήποτε κι αν κάνεις για αυτούς. Πάντα παραπονιούνται ότι θέλουν «κάτι άλλο». Ένα καλύτερο δώρο. Ένα καλύτερο ταξίδι. Μία καλύτερη ταινία. Ένα καλύτερο εστιατόριο.

5# Δεν απολογείται για τις δικές του πράξεις. Οποιαδήποτε κατάσταση στην οποία εμπλέκονται και η οποία μπορεί να πάει χάλια, ωφείλετε στο λάθος κάποιου άλλου – όχι σε λάθος δικό τους. Οι προηγούμενες σχέσεις που έχουν αποτύχει παταγωδώς; Αυτό συμβαίνει επειδή έβγαιναν με φρικτούς ανθρώπους που ποτέ δεν τους αγάπησαν ή δεν τους εκτίμησαν πραγματικά. Κάτι πήγε άσχημα στη δουλειά; Είναι επειδή οι συνάδελφοί τους είναι ανίκανοι ηλίθιοι. Ξέχασαν να παρευρεθούν σε μια σημαντική συνάντηση; Λοιπόν, θα έπρεπε να τους το έχετε υπενθυμίσει. Δεν μπορείτε να περιμένετε να θυμούνται τα πάντα, έτσι δεν είναι;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − seven =