αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να μείνεις μακριά από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου

Πέντε περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να μείνεις μακριά από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου

Στην εποχή του κορονοιού ακούσαμε πολύ για τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε από άλλα άτομα. Αλλά μερικές φορές οι λόγοι για να μείνετε μακριά από τους ανθρώπους δεν έχουν καμία σχέση με την απειλή ενός ιού όπως ο COVID-19. Τα άτομα που έχουμε στον κύκλο μας είναι σημαντικά, αλλά μπορεί να αποτελέσουν και πρόβλημα. Μερικές φορές η αποστασιοποίηση από ανθρώπους είναι απαραίτητη λόγω του τρόπου που ενεργούν.

Μπορούμε να προσπαθήσουμε να τα πάμε καλά με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορούμε ακόμη και να μάθουμε πώς να αγνοούμε την κακή συμπεριφορά τους. Αλλά έρχεται ένα σημείο που δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Εδώ είναι λοιπόν 5 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να μείνεις μακριά από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου.

1# Συνεχείς προσβολές

Αν κάποιος σε προσβάλλει συνεχώς, τότε κάτι πρέπει να γίνει. Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα πολύ καλό συναίσθημα για τον εαυτό σας, όχι ένα διογκωμένο «εγώ», απλώς καλή αυτοεκτίμηση, και ξαφνικά ένα μέλος της οικογένειας σας προσβάλλει. Εάν αντιμετωπίζετε συνεχείς τυχαίες και σκληρές προσβολές από ένα άτομο και κάθε φορά που του διαμαρτύρεστε για αυτή τη συμπεριφορά και δεν σταματάει, τότε ήρθε η ώρα να φύγετε. Γιατί; Γιατί για να παραμείνετε υγιείς, πρέπει να ξεκόψετε ορισμένους ανθρώπους.

2# Όταν κάποιος προσπαθεί να σε ελέγξει

Όταν τα αγαπημένα σας πρόσωπα σας προσφέρουν συμβουλές για το τι να φορέσετε, δεν πειράζει. Αλλά όταν προσπαθούν συνεχώς να ελέγξουν τι φοράς, πού πηγαίνεις, με ποιον μιλάς και πώς να ενεργεί, δεν είναι φυσιολογικό. Θα δεις χειριστικούς ανθρώπους στις οικογένειες, στις σχέσεις ή μπορείς να έχεις ακόμα και φίλους που έχουν τέτοια συμπεριφορά. Όπως και με άλλες τοξικές συμπεριφορές, ξεκινάει από «μικρά», αλλά μέχρι να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει, η κατάσταση μπορεί ήδη να έχει γίνει τοξική. Αυτή είναι μια από τις φορές που χρειάζεται η απόσταση.

3# Δεν είναι συνεπής

Οι αληθινοί φίλοι και αυτοί που σας αγαπούν πραγματικά θα είναι συνεπείς τις περισσότερες φορές. Συνήθως ξέρεις τι να περιμένεις από αυτούς και νιώθεις ασφάλεια. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που φαίνονται ΟΚ, αλλά ξαφνικά ενεργούν με ασυνεπή τρόπο. Όταν συμβεί πρώτη φορά, θα σας παραξενέψει. Τα πράγματα μπορεί να επανέλθουν ξανά στο φυσιολογικό αμέσως μετά. Εάν συμβεί αυτό ξανα και ξανά, τότε μάλλον πρέπει να κρατήσεις μία απόσταση.

4# Gaslight 

Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Το Gaslighting είναι ουσιαστικά όταν κάποιος αρνείται ένα γεγονός ή μια συνομιλία που έχει συμβεί. «Πότε έγινε αυτό;» μπορεί να είναι η πρώτη αντίδραση του. Το gaslighting δυνητικά μπορεί να υπάρξει σε κάθε είδους σχέση.

Άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη χειραγώγηση, αρνούνται όσα θυμάται ο άλλος από μια συνομιλία ή ένα περιστατικό, δεν πιστοποιούν την εγκυρότητα των συναισθημάτων του, τον αγνοούν όταν εκφράζει παράπονα ή τον αντιμετωπίζουν με ασέβεια. Του λένε ότι είναι υπερβολικός, ότι πολύς κόσμος συμμερίζεται αυτήν την άποψη και ότι του αξίζει όσα ακούει, επειδή ο ίδιος τα προκαλεί. Ουσιαστικά του αρνούνται όλη του την πραγματικότητα, μέχρι να υποκύψει και να υιοθετήσει αυτήν που του προβάλλουν.

5# Σε θυμάται μόνο όταν… έχει ανάγκη

Όλοι έχει τύχει να έχουμε τέτοια άτομα στον κύκλο μας, ανά περιόδους. Είναι εκείνοι πουε θυμούνται μόνο όταν θέλουν κάτι. Μόνο όταν σε έχουν ανάγκη. Και μετά… εξαφανίζονται μέχρι να προκύψει πάλι κάποια «χάρη» που θέλουν από εσένα. Φυσικά δεν είναι ποτέ εκεί όταν τους χρειάζεσαι εσύ.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =