αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε περιπτώσεις στις οποίες είναι ΟΚ να παραμείνεις σε μια δουλειά που μισείς

Πέντε περιπτώσεις στις οποίες είναι ΟΚ να παραμείνεις σε μια δουλειά που μισείς

Είναι πιθανό να ξυπνάς κάθε πρωί Δευτέρας και… να νιώθεις ότι έχεις ένα βουνό μπροστά σου. Πρέπει να πας σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει. Ξανά και ξανά. Αυτό όντως μπορεί να ρίξει την ψυχολογία σου και να ρουφήξει την ενέργεια σου.

Συχνά περνά από το μυαλό σου να παραιτηθείς. Όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι για να φύγεις από μια δουλειά που μισείς, πρέπει να ζυγίσεις πολλά περισσότερα πράγματα, από το να μαζέψεις απλά τα προσωπικά σου αντικείμενα, να αποχαιρετήσεις το αφεντικό σου και να φύγεις για… πιο πράσινα λιβάδια.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά πολλοί άνθρωποι επιβιώνουν σε δουλειές που αντιπαθούν. Και, είτε το πιστεύεις είτε όχι, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί λογικοί λόγοι για να βαδίσεις σε έναν τέτοιο δρόμο. Το διάσημο career site The Muse παραθέτει 5 περιπτώσεις στις οποίες είναι ΟΚ να παραμείνεις σε μια δουλειά που μισείς. Είναι η λίστα που θα δεις παρακάτω.

1# Καλά χρήματα

Μπορεί κάποιοι να λένε ότι τα λεφτά δεν είναι το παν σε αυτή τη ζωή. Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς – το να νιώθετε πληρότητα και παθιασμένοι με τη θέση σας, δεν πληρώνει τους λογαριασμούς. Τα χρήματα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε να αλλάξετε δουλειά. Έτσι, εάν η τρέχουσα θέση σας παρέχει ένα καλό μεροκάματο, ίσως αξίζει να παραμείνετε. Όχι, δεν χρειάζεται να μείνεις εκεί για όλη την καριέρα σου. Αν όμως καταφέρεις να βάλεις μερικά λεφτά στην άκρη, θα μπορέσεις να καταστρώσεις τις επόμενες κινήσεις σου με μεγαλύτερη ψυχραιμία και πιο καθαρό μυαλό.

2# Ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον

Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτείτε τις προοπτικές σας στην τρέχουσα εταιρεία σας. Συνηθίζει ο εργοδότης σας να παίρνει ανθρώπους από τα χαμηλά, και να τους πάει σε ανώτερες θέσεις στην ιεραρχία; Εάν συμβαίνει αυτό (και, αν η ιδέα αυτής της μελλοντικής επόμενης θέσης σας ενθουσιάζει), θα πρέπει να σκεφτείτε να δώσετε χρόνο. Μπορεί να αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Και, αν ακόμα δεν έχετε καταγραφεί καμία πρόοδος εντός των επόμενων έξι μηνών ή 1 έτους, μπορείτε να επαναξιολογήσετε τότετα δεδομένα.

3# Πρεστίζ και επαφές

Μπορεί να μισείτε τη θέση σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς άχρηστη  για το βιογραφικό σας. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν είσαι σε μια εταιρία με καλή φήμη. Είναι ένας Οργανισμός που είναι γνωστός στον κλάδο και όλοι τον σέβονται; Η παραμονή για τουλάχιστον ένα χρόνο θα δώσει ένα boost στο βιογραφικό σας και ίσως θα ανοίξει άλλες πόρτες στην καριέρα σας. Επίσης, αν μέσα από την συγκεκριμένη θέση συναντάς ισχυρούν ανθρώπους και κάνεις καλές επαφές, είναι κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο στη συνέχεια.

4# Ένα διευρυμένο σύνολο δεξιοτήτων

Όταν αισθάνεστε ”παγιδευμένοι” σε μια δουλειά που νιώθετε ότι σας ρουφάει την ενέργεια, μπορεί αναμφίβολα να είναι δύσκολο να παραμείνετε θετικοί. Αλλά, ανεξάρτητα από το πόσο μισείτε τη δουλειά σας, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι εξακολουθείτε να κερδίζετε κάτι από αυτήν. Ίσως αναβαθμίζετε τις δεξιότητές σας στο Excel. Ή ίσως γίνεστε ειδικός στην επιτυχή εκτέλεση των meetings της ομάδας. Ή ίσως έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με coding projects. Κάθε δουλειά (όσο άθλια κι αν είναι) παρουσιάζει έστω μια ευκαιρία για να προσπαθήσεις και να μάθεις νέα πράγματα.

5# Αβεβαιότητα

Ίσως το νιώθεις αυτή την περίοδο. Και μάλλον δεν έχει νόημα να αποχαιρετήσεις τον σταθερό μισθό σου για να βρεθείς άνεργος ή να βρεθείς σε μια άλλη δουλειά που μισείς πολύ ή ακόμα περισσότερο από αυτή που έχεις τώρα. Πάρε ότι γνώσεις και εμπειρίες μπορείς να συλλέξεις και κάνε την κίνηση σου στο κατάλληλο timing.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 7 =