αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «μυστικά» για να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις στη ζωή σου. Ακόμα κι όταν έχεις… το κακό χαρτί

Πέντε «μυστικά» για να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις στη ζωή σου. Ακόμα κι όταν έχεις… το κακό χαρτί

«Στην ζωή δεν έχει σημασία αν κρατάς το καλό χαρτί. Αλλά το αν μπορείς να παίξεις καλά με το κακό χαρτί», έλεγε ο Σκωτσέζος μυθιστοριογράφος, Robert Louis Stevenson. Και δεν έχει πολύ άδικο. Όλοι έρχονται σε αυτό τον κόσμο με μερικά χαρτιά τα οποία δεν έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Για παράδειγμα, δεν επέλεξες την περιοχή στην οποία γεννήθηκες, ούτε την οικογένεια σου. Ούτε επέλεξες κάποιο έμφυτο ταλέντο που είχες εξ αρχής.

Το θέμα δεν είναι να κοιτάς την τυχαιότητα που υπάρχει στην ζωή σου. Αυτή όντως υπάρχει. Tο σημαντικότερο όμως είναι το πως διαχειρίζεσαι αυτή την τυχαιότητα. Το αμερικανικό success.com έφτιαξε μια λίστα με μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις στην ζωή σου. Ακόμα κι όταν έχεις… το κακό χαρτί στο χέρι σου.

1# Έχε το αποτέλεσμα στο μυαλό. Σίγουρα κάποια πράγματα εξαρτώνται από την τύχη. Ωστόσο δεν μπορείς να κάνεις επιλογές με τον ίδιο τρόπο που θα αγόραζες… ένα λαχείο. Άλλωστε εκεί οι πιθανότητες να κερδίσεις είναι πολύ μικρές. Πριν ξεκινήσεις κάθε προσπάθεια, έχε στο μυαλό σου που θες να φτάσεις, και κάνε το κατάλληλο σχέδιο.

2# Θα έχει σημασία μετά; Υπάρχει μια φράση που λέει ότι αν κάτι δεν έχει σημασία για εσένα σε 5 χρόνια από σήμερα, δεν αξίζει να αφιερώσεις τον χρόνο σου. Δες τις επιλογές σου. Σε οδηγούν προς τα εκεί που θες να πας;

3# Τι θέλεις εσύ. Πολλές φορές, ακούγοντας τις φωνές που υπάρχουν τριγύρω, καταλλήγουμε να μην είμαστε ο εαυτός μας. Και να μην κάνουμε τις επιλογές που πραγματικά θέλουμε εμείς. Πρώτα από όλα λοιπόν, δες τι θέλεις εσύ στην ζωή σου.

4# Απλοποίησε τις επιλογές σου. Ζούμε σε μια εποχή όπου οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά μας είναι πολλοί. Πολλές είναι και οι πληροφορίες που λαμβάνουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν πολλές επιλογές μπροστά τους, είναι πιθανό να «παραλύσουν». Και τελικά να ξοδέψουν πολύ χρόνο χωρίς να κάνουν καμία επιλογή.

5# Δεν είναι ποτέ αργά για να κάνεις καλές επιλογές. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις, θυμήσου ότι εκεί που βρίσκεται τώρα δεν είναι ο τελικός σου προορισμός. Όλα μπορούν να αλλάξουν ακόμα κι αν έχεις το κακό «χαρτί», αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 9 =