αρχικηVIRALΠέντε μικρές απολαύσεις που μπορείς να βάλεις στη ρουτίνα σου. Και να γίνεις πιο χαρούμενος

Πέντε μικρές απολαύσεις που μπορείς να βάλεις στη ρουτίνα σου. Και να γίνεις πιο χαρούμενος

Όποια και αν είναι τα άλλα σχέδια και οι φιλοδοξίες σας, ένας απο τους στόχους σας θα πρέπει να είναι ο εξής: Να είστε πιο ευτυχισμένοι. Τα χρόνια της πανδημίας του 2020 και του 2021 ήταν δύσκολα και ακριβώς όταν τα πράγματα άρχιζαν να φαίνονται καλύτερα, η παραλλαγή Omicron φάνηκε να διακόπτει τα σχέδιά μας για διακοπές και διασκέδαση.

Η δική σας ευτυχία θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στη λίστα σας. Πώς γίνεσαι πιο ευτυχισμένος; Υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Για αρχή δες το εξής που πρέπει να κάνουμε όλοι σε τέτοιες περιπτώσεις: Να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και τις καθημερινές μας ρουτίνες. Προφανώς, κάθε μέρα, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε πράγματα επειδή πρέπει. Βουρτσίζουμε τα δόντια μας για να μην έχουμε τερηδόνα. Κάνουμε τις δουλειές μας για να πληρωθούμε. Καθαρίζουμε το σπίτι τουλάχιστον λίγο, ετοιμάζουμε ή αγοράζουμε γεύματα και ούτω καθεξής.

Μαζί με όλες αυτές τις υποχρεώσεις, πρέπει να βάλλουμε στο πρόγραμμα μας ασχολίες που κάνουμε για ευχαρίστηση, πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους μόνο με το να τα κάνουμε, μικρές χαρές που μπορεί από μόνες τους να είναι ασήμαντες, αλλά συνολικά μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση, να μας βοηθήσουν να λειτουργήσουμε καλύτερα, και τελικά μας κάνουν πιο ευτυχισμένους.

Εδώ είναι λοιπόν 5 μικρές απολαύσεις που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα σου.

1 | Βγες έξω. Ο κλίμα στην Ελλάδα σε βοηθάει σε αυτό, έτσι κι αλλιώς. Αν μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κάθε μέρα, προσπαθήστε να το κάνετε. Το να βγαίνετε έξω, είτε περπατάτε, τρέχετε, κάνετε ποδήλατο ή απλά να κάθεστε στη δική σας βεράντα, είναι μια μικρή χαρά για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να ισχύει ακόμα κι αν το κάνετε μόνο για λίγα λεπτά πριν επιστρέψετε μέσα. Θυμήσου και το άρθρο: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται όταν περπατάς: Η απλή τακτική του Steve Jobs και του Αριστοτέλη.

2 | Μίλα με έναν φίλο. Είναι μία από τις πιο καλές μεθόδους που υπάρχουν για να νιώθεις καλύτερα. Έτσι, ακόμα κι αν ζείτε μόνοι ή είστε τόσο απασχολημένοι που εσείς και οι άλλοι στο σπίτι σας μετά βίας βλέπετε ο ένας τον άλλον, φροντίστε να επικοινωνείτε με κάποιον που αγαπάτε, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Θα μπορούσε να είναι μέσω κειμένου ή τηλεφώνου ή videocall ή κάποια άλλη μέθοδο. Δεν χρειάζεται να είναι με φυσική παρουσία. Αλλά όσο περισσότερο μπορείτε να κάνετε μια πραγματική σύνδεση, τόσο περισσότερη χαρά μπορεί να νιώσετε.

3 | Διάβασε ένα βιβλίο. Το διάβασμα είναι μέσα στην καθημερινότητα των πιο πετυχημένων ανθρώπων. Επιλέξτε κάτι που θα σας αρέσει να διαβάζετε. Το είδος του βιβλίου στο οποίο ανυπομονείς να βουτήξεις. Μπορεί να είναι ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, ένα ρομάντζο, επιστημονική φαντασία, ή ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Ό,τι κι αν είναι, φρόντισε να σου φέρει χαρά και αν όχι, δώσε στον εαυτό σου την άδεια να το αφήσεις στην άκρη και να επιλέξεις ένα διαφορετικό βιβλίο.

4 | Γέλα. Το γέλιο κάνει καλό. Έτσι, κάθε μέρα, προσπαθήστε να βρείτε κάτι που θα σας κάνει τουλάχιστον να γελάσετε. Αν δεν ξέρετε τίποτα, ζητήστε από τους φίλους σας να σας στείλουν αστεία βίντεο στο YouTube ή να σας πουν ένα αστείο. Μπορεί να σου ανεβάσει την διάθεση μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

5 | Πέρνα χρόνο χωρίς να κάνεις τίποτα. Όλοι μας ζούμε εξαιρετικά πολυάσχολες, υπερπρογραμματισμένες ζωές. Όμως, όλο και περισσότερο, η έρευνα μας λέει ότι υπάρχουν μεγάλα οφέλη από το να είσαι λιγότερο απασχολημένος και να ξοδεύεις λίγο περισσότερο χρόνο χωρίς να κάνεις τίποτα, ή τουλάχιστον τίποτα περισσότερο από το να κοιτάς έξω από ένα παράθυρο. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, το να μην κάνεις τίποτα… σε κάνει πιο παραγωγικό στη συνέχεια. Μπορεί το να μην κάνεις τίποτα, πολλές φορές είναι κοινωνικά και επαγγελματικά απαράδεκτο, αλλά κάπου βρίσκεται το κλειδί. «Από έναν υπεύθυνο επαγγελματία, ιδίως σε καιρούς οικονομικής κρίσης, όλοι προσδοκούν περισσότερη δουλειά, μεγαλύτερο αποτέλεσμα, κερδοφόρους στόχους, νέες ιδέες», γράφει ο καθηγητής επιχειρησιακής στρατηγικής και πολιτικής, Manfred F. R. Kets de Vries. «Αλλά χωρίς επαναφόρτιση της εσωτερικής ενέργειας κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα», γράφει ο de Vries. Είναι χρήσιμο, κάποιες φορές, να μην κάνεις τίποτα. Έτσι θα «καθαρίσεις» το μυαλό σου, και θα του δώσεις τον χρόνο να εξερευνήσει επίσης νέες ιδέες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 15 =