αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μαθήματα τα οποία μαθαίνουμε… με τον δύσκολο τρόπο στη ζωή μας

Πέντε μαθήματα τα οποία μαθαίνουμε… με τον δύσκολο τρόπο στη ζωή μας

Τα μαθήματα που λαμβάνουμε κατά την διάρκεια της διαδρομής μας είναι συνεχή. Και αυτό δεν είναι κακό. Οι κορυφαίοι επιχειρηματίες του κόσμου λένε ότι παραμένουν… αιώνιοι μαθητές.  Ωστόσο, κάποια μαθήματα τα λαμβάνουμε με τον δύσκολο τρόπο στην ζωή μας. Και είναι καλύτερο να τα μάθουμε βλέποντας τις περιπτώσεις κάποιων άλλων ανθρώπων. Είναι σαν την φράση που λέει ότι είναι καλό να μαθαίνεις από τα λάθη σου, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων.

Εδώ είναι 5 τέτοια μαθήματα.

1# Η αποτυχία δεν είναι μόνιμη. Ούτε η επιτυχία. Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους να έχουν ακραίες αντιδράσεις και στα δύο σενάρια. Αλλά είναι καλό να θυμάσαι ότι… όλα αλλάζουν σε αυτή τη ζωή.

2# Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Δες τους πιο πετυχημένους ανθρώπους. Αυτούς που έχουν πετύχει μεγάλα κατορθώματα. Όταν ξεκίναγαν, σχεδόν κανείς δεν πίστευε στις δυνατότητες τους.

3# Η επιτυχία είναι εκεί που συναντιούνται η προετοιμασία με την ευκαιρία. Χρειάζονται και τα δύο συστατικά. Ευκαιρίες θα έρθουν και θα φύγουν. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να είσαι προετοιμασμένος για να τις αρπάξεις.

4# Αν δεν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις για το ασυνήθιστο, θα πρέπει να συμβιβαστείς με το συνηθισμένο. Όλοι όσοι κατάφεραν να φτάσουν σε έναν μεγάλο στόχο, ρίσκαραν κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αντέχεις να το κάνεις;

5# Μην αφήνεις τον φόβο να επισκιάσει τον ενθουσιασμό μιας πιθανής νίκης. Πολλές φορές παρασυρόμαστε και μας κυριεύει ο φόβος. Ειδικά όταν είμαστε μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις και διλήμματα. Εκεί είναι που πρέπει να στρέψεις το βλέμμα και το μυαλό σου προς κάπου αλλού: Τι θα γίνει αν τελικά πάρεις την μεγάλη νίκη;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − sixteen =