αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μαθήματα που μαθαίνουμε υπερβολικά αργά στην ζωή μας

Πέντε μαθήματα που μαθαίνουμε υπερβολικά αργά στην ζωή μας

Όσο μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε. Αυτό δεν είναι κακό. Το ίσως αρνητικό, είναι ότι μερικά πράγματα τα μαθαίνουμε υπερβολικά αργά στην ζωή μας. Εκεί εστιάζει η ερώτηση που έπεσε στο γνωστό site Quora: «Ποια είναι τα μαθήματα που συνήθως οι άνθρωποι μαθαίνουν υπερβολικά αργά στη ζωή τους;». Την απάντηση ανέλαβε να δώσει η συνιδρύτρια του Refugee Code Academy, Alyssa Satara. Και παράθεσε 5 συγκεκριμένα μαθήματα. Δες τα παρακάτω. Και ίσως αξίζει να τα μάθεις… λίγο νωρίτερα.

1# Τα περισσότερα πράγματα είναι θέμα οπτικής. Ο τρόπος που ερμηνεύεις και καταλαβαίνεις τον κόσμο, επηρεάζει άμεσα τις πεποιθήσεις σου και τον τρόπο που ζεις τη ζωή σου. Η οπτική που έχεις δημιουργεί προκατάληψη, όσο δημιουργεί και κατανόηση. Δημιουργεί φόβο όσο δημιουργεί και περιέργεια. Φρόντισε να έχεις όσο πιο ανοιχτό μυαλό μπορείς. Α, και δεν γνωρίζεις τα πάντα.

2# Όλα είναι προσωρινά. Και οι καλές και οι κακές στιγμές. Όταν είσαι στα πάνω, απόλαυσε την στιγμή. Όταν είσαι στα κάτω, σκέψου ότι είναι μια κακή στιγμή που θα περάσει.

3# Δες το παρόν. Τις περισσότερες φορές, έχουμε την τάση να ανησυχούμε για το τι πρόκειται να έρθει ή ασχολούμαστε με κάτι που έχει ήδη συμβεί. Καλά όλα αυτά, όμως έχει μεγαλύτερη αξία να ζεις το παρόν. Πριν γίνει και αυτό μια ανάμνηση. Άλλωστε, το μεγαλύτερο αγαθό στην ζωή είναι ο χρόνος. Όσο χρόνο ξοδεύεις μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς… να δανειστείς χρόνο.

4# Να αγαπάς αυτό που κάνεις. Και στην επαγγελματική και στην προσωπική σου ζωή. Η δουλειά σου, ένα χόμπι ή μια ανθρώπινη σχέση, μπορεί να πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου σου. Αν δεν σου αρέσουν οι επιλογές που κάνεις, δεν θα είσαι ποτέ χαρούμενος.

5# Χρειάζεται να προσπαθήσεις για να είσαι χαρούμενος. Δεν είναι πάντα εύκολο να γίνεις χαρούμενος. Και είναι απαραίτοτη ένα βασικό στοιχείο: Να πάρεις την ζωή στα χέρια σου και να προσπαθήσεις να φτάσεις εκεί που θέλεις. Τίποτα δεν έρχεται μόνο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 2 =