αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μαθήματα που θα μάθεις στα 25 σου (και θα σου χρησιμεύσουν για μία ζωή)

Πέντε μαθήματα που θα μάθεις στα 25 σου (και θα σου χρησιμεύσουν για μία ζωή)

Η ζωή είναι μία διαδικασία συνεχούς μάθησης. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες στον κόσμο, μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα. Προσπαθούν πάντα να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν στο πεδίο τους- και όχι μόνο.

Και φυσικά υπάρχουν εμπειρίες μέσα στην ζωή που σε εξελίσσουν. Όσο πιο γρήγορα κατανοήσεις κάποια μαθήματα, τόσο το καλύτερο. Εδώ είναι λοιπόν 5 μαθήματα που θα μάθεις εκεί κάπου στα 25 σου. Θα σου χρησιμεύσουν για μία ζωή.

1# Πρέπει να μειώσεις το άγχος. Ή τουλάχιστον προσπαθήστε να το κάνετε, γιατί μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές. Ενώ χανόμαστε στους λόφους και τα βουνά που συναντάμε στη ζωή, κάντε μια παύση, πάρτε μια βαθιά ανάσα και συνειδητοποιήστε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο χαοτικά όσο ίσως νομίζετε. Ναι, τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα. Ναι, μπορεί να είστε μπροστα σε ένα σταυροδρόμι. Αλλά θα το θυμάστε αυτό σε μια εβδομάδα από τώρα; Τι θα λέγατε για ένα μήνα; Ενα έτος; Δύο χρόνια; Ο χρόνος μπορεί να αφήνει σημάδια πίσω του, αλλά αφήνει και μαθήματα.

2# Το να αφιερώνεις χρόνο για κάτι που είσαι παθιασμένος, δεν είναι ποτέ χάσιμο χρόνου. Δεν χρειάζεται να είναι «δουλειά»– μερικές φορές είναι ΟΚ να κάνετε απλά πράγματα γιατί σας αρέσουν. Δεν είναι χάσιμο χρόνου αν δεν υπάρχει απτή ανταμοιβή. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι συχνά μια ανταμοιβή από μόνα τους. Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι χάνετε χρόνο εξασκώντας την τέχνη σας ή κάνοντας οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σας αρέσει. Έχουμε περιορισμένο χρόνο σε αυτόν τον κόσμο, οπότε αξιοποιήστε τον στο έπακρο. Και επίσης: Ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρησιμέψει κάτι που μαθαίνεις σήμερα.

3# Δεν θα λαμβάνεις πάντα τον έπαινο που σου αξίζει. Και αυτό είναι εντάξει, ούτως ή άλλως, δεν το χρειάζεστε πραγματικά. Τελικά, θα συνειδητοποιήσετε ότι κάθε έπαινος που λαμβάνετε είναι ένα φευγαλέο συναίσθημα δόξας που σημαίνει ελάχιστα έως τίποτα, αν δεν εκτιμάτε τον εαυτό σας χωρίς αυτό. Η στιγμή που δεν «χρειάζεσαι» πλέον την επικύρωση από τους άλλους είναι η στιγμή που δίνεις στον εαυτό σου τον χώρο και την ελευθερία να αποφασίσει που θέλει να πάει. Φυσικά, ένα γνήσιο κομπλιμέντο είναι πάντα ωραίο, αλλά αν δεν δώσετε τον δικό σας ορισμό επιτυχίας και αποτυχίας, θα κυνηγάτε πάντα… αυτά που θέλουν οι άλλοι.

4# Οι άνθρωποι που θέλουν να μείνουν στη ζωή σου, στο δείχνουν. Καθώς κινείστε στις αρχές της 20s σας, πιθανότατα θα διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Θα γνωρίσετε μερικούς νέους φίλους, μερικούς καλούς φίλους και ίσως και μερικούς φίλους ζωής. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι μόνο εκείνοι που σας εκτιμούν όσο τους εκτιμάτε θα παραμείνουν για όλο το ταξίδι. Και αυτό είναι ΟΚ. Η ποιότητα μετράει, όχι η ποσότητα.

5# Δεν είναι μόνο οι δικές σου απόψεις σωστές. Κανείς δεν διαθέτει μόνο σωστές απόψεις. Άλλωστε, όπως λέει μία σοφή φράση, τα περισσότερα πράγματα στη ζωή είναι θέμα… οπτικής. Δεν χρειάζεται λοιπόν να λες στους άλλους ότι μόνο οι δικές σου απόψεις είναι σωστές. Και φυσικά δεν θα πρέπει να αφήνεις και τις απόψεις των άλλων να σε βάζουν μέσα σε καλούπια. Οι απόψεις των άλλων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να επικυρώσουν ή να υπαγορεύσουν ποιος είσαι ή την αξία σου ως άνθρωπος. Αλλά μπορούν να σε βοηθήσουν να επεκτείνεις την οπτική σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να κάνεις περισσότερα, κάνοντας λιγότερα: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =