αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μαγαζιά στην Αθήνα στα οποία θα βρεις εντυπωσιακά γλυκά χωρίς ζάχαρη

Πέντε μαγαζιά στην Αθήνα στα οποία θα βρεις εντυπωσιακά γλυκά χωρίς ζάχαρη

Για εσένα που δεν θέλεις να αποκομίσεις… τα αρνητικά των γλυκών, υπάρχει και μία άλλη λύση, σαφώς πιο υγιεινή, που περιέργως όμως δεν στερείται γεύσης και εμφάνισης. Μπορείς λοιπόν να αναζητήσεις μερικά μαγικά μέρη στην πόλη που προσφέρουν γλυκά και λιχουδιές χωρίς ζάχαρη και συχνά με vegan υλικά, ότι πρέπει για μία πιο ελαφριά επιλογή που όμως θα σε αφήσει εξίσου (ή τουλάχιστον ένα 85%) ικανοποιημένο.

Ας δούμε 5 καταστήματα στην Αθήνα στα οποία θα βρεις τέτοια γλυκά. Έτσι όπως τα εντόπισε η Athens Voice.

1. Φύσις

Ένα ζαχαροπλαστείο που το έχει μελετήσει το θέμα. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι αποκλειστικά βιολογικές και ενώ όλες οι νόστιμες δημιουργίες είναι (σχεδόν) διαίτης, δεν θα εντοπίσεις πουθενά συντηρητικά, τεχνητά αρώματα, διογκωτικές ύλες ή οτιδήποτε άλλο χημικό.  Ως φανατική  οπαδός του φυστικοβούτυρου έχω πάθει έναν έρωτα με αυτά τα μπολάκια γεμάτα Cremeux σοκολάτας υγείας, πλούσιας σε κακαόμαζα και ολόκληρα peanut butter κομματάκια (τα τρώω τρία-τρία επομένως δεν ξέρω αν πιάνεται ως δίαιτα).  Προτείνω επίσης τα μπισκότα με άρωμα κανέλας και χυμό αγαύης, για το πιάτο που θα βάλεις κάτω από το δέντρο την πρωτοχρονιά για τον Άγιο Βασίλη.

Αγ. Παρασκευή

2. Slim Bites

H φάση είναι γλυκά που δεν παχαίνουν. Αυτήν την φιλοσοφία υιοθέτησαν οι καλοί άνθρωποι εκεί στο Slim Bites που φαίνεται να νοιάζονται για την σιλουέτα μας περισσότερο από ότι εμείς. Εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία γλυκισμάτων με stevia, χωρίς την χρήση έτοιμων μιγμάτων και συντηρητικών. Δοκίμασε το χριστουγεννιάτικο lacte βατόμουρο με κεράσια περασμένα σε ρούμι και biscuit σοκολάτας. Ή το γαλλικό «χιονισμένο βουνό» σε μια πιο light εκδοχή, με mousse και crèmeux κάστανο, ελαφριά αίσθηση ουίσκι και βάση από biscuit βανίλια. Άντε και καλές γιορτές.

Κολωνακι (και σε άλλα πέντε σημεία της Αθήνας)

3. Choc O Rock Pastry Lab

Σε αυτήν την ροκ σοκολατοφωλιά του Χολαργού θα φιλοξενείται η φοβερή foodblogger Eri Bakes Vegan μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου, παρουσιάζοντας ένα γλυκό εβδομάδας τόσο λαχταριστό που αξίζει να κατασκηνώσεις στο μαγαζί και να  το περιμένεις με τα κουτάλια και τα πιρούνια στημένα προς τα πάνω. Μέχρι στιγμής έχουμε δει ζουμερό vegan Carrot Cake σε διπλή στρώση (δίαιτα λέμεεεε) και σοκολατένια μπισκότα για να βουτήξεις στο τσάι σου και να αγαλιάσει η ψυχή σου. Όλες οι λαχταριστές λιχουδιές είναι vegan (προφανώς) και χωρίς ζάχαρι μετά από παραγγελεία!

Χολαργός

4. Το Βαζάκι

Τι κι αν ειδικεύεται στους χυμούς με βιολογικά φρούτα εποχής, το Βαζάκι προσφέρει επίσης νοστιμότατα κέικ και vegan γλυκά για εμάς που δεν μπορούμε να την βγάλουμε έτσι, μόνο με κάτι που καταναλώνεται με καλαμάκι. Το cheesecake με φυστικοβούτυρο και μπανάνα απέναντι, πείτε του πως το θέλω.

Χαλάνδρι

5. Fresh

Εντάξει, άμα εσύ μπεις στο ζαχαροπλαστείο Fresh και καταφέρεις να βγεις μόνο με γλυκά χωρίς ζάχαρη και γλουτένη τότε έχεις τεράστια θέληση και σου χρειάζεται ένα βραβείο, ενδεχομένως το Νόμπελ. Παρόλα αυτά έχεις την δυνατότητα να κάνεις κάτι τέτοιο και μάλιστα η γκάμα των επιλογών σου είναι πολύ μεγάλη! Κέικ πορτοκάλι, κέικ διπλής σοκολάτας, cheesecake, τούρτα τρούφας, μαρμελάδες (κεράσι, φράουλα, ροδάκινο, βερίκοκο), μους σοκολάτας και μους γιαούρτι με λάιμ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =