αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να απορρίψεις μια πρόταση για δουλειά

Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να απορρίψεις μια πρόταση για δουλειά

Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η ανεργία είναι υψηλή, βλέπουμε συχνά το εξής φαινόμενο: Υποψηφίους να πηγαίνουν σε job interviews και να είναι έτοιμοι να πουν… «ναι σε όλα». Έχουν στο μυαλό τους ότι ο εργοδότης είναι αυτός που επιλέγει. Και ο υποψήφιος απλά αποδέχεται την απόφαση, όποια κι αν είναι αυτή.

Είναι αλήθεια ότι ο εργοδότης ή ένας HR Manager αποφασίζει το ποιος θα έρθει ή θα φύγει από μια επιχείρηση. Ωστόσο, έχει και ο υποψήφιος κάτι στα χέρια του: Να επιλέξει το αν θα αποδεχτεί μια πρόταση για δουλειά (εφόσον αυτή προκύψει) ή αν θα την απορρίψει. Δεν επιλέγει μόνο ο εργοδότης λοιπόν. Επιλέγει και ο εν δυνάμει εργαζόμενος της επιχείρησης.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις 5 λόγους για τους οποίους πρέπει να πεις «όχι» σε μια πρόταση για δουλειά. Και να ψάξεις για κάτι καλύτερο.

1# Σου λένε για… δοκιμαστικές περιόδους. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Αφού μια εταιρία μπορεί όντως να θέλει να δοκιμάσει έναν υποψήφιο π.χ. για μια εβδομάδα, πριν τον προσλάβει. Αν όμως το χρονικό διάστημα της δοκιμαστικής περιόδου δεν ορίζεται από την αρχή ή ορίζεται και είναι αρκετά μεγάλο, μάλλον πρέπει να προβληματιστείς.

2# Δεν πιστεύεις στην εταιρεία: Η πίστη στην εταιρεία και στο έργο της είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, καθώς θα καθορίσει και την αφοσίωσή σου στη δουλειά που σου προσφέρουν. Οπότε, αν δεν πιστεύεις στην εταιρεία που σου κάνει την προσφορά, πιθανότατα η καλύτερη λύση είναι να αρνηθείς.

3# Η εταιρεία έχει κακή φήμη. Δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση να δουλέψεις σε μία εταιρεία η φήμη της οποίας δεν είναι καλή. Κάνε την έρευνά σου πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση. Μήπως η εταιρία κάνει απολύσεις; Μήπως δεν πληρώνει στην ώρα της; Μήπως είναι κακό το εργασιακό περιβάλλον; Αυτά είναι μερικά κακά σημάδια.

4# Πολλοί υπάλληλοι παραιτούνται. Και αυτό είναι κάτι που μπορείς να το βρεις με μια σχετική έρευνα. Αν δεις κάτι τέτοιο, μετά προσπάθησε να βρεις τους λόγους για τους οποίους φεύγει κόσμος από εκεί.

5# Λίγα χρήματα. Και φυσικά το οικονομικό κομμάτι παίζει τον ρόλο του. Οι εργοδότες στην εποχή μας συνήθως προσπαθούν να συμπιέσουν το κόστος προς τα κάτω. Ειδικά αν μιλάμε για κάποιον εργαζόμενο χωρίς κάποια εξειδίκευση ή δίχως μεγάλη εμπειρία. Αν τα χρήματα που σου προσφέρουν δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σου ή γενικότερα αν είναι πολύ κάτω από αυτά που περίμενες, καλύτερα να δεις και άλλες επιλογές στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =