αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που κάνουν οι ναρκισσιστές και καταφέρνουν να είναι πετυχημένοι στην δουλειά τους

Πέντε πράγματα που κάνουν οι ναρκισσιστές και καταφέρνουν να είναι πετυχημένοι στην δουλειά τους

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για τους ναρκισσιστές. Εστιάζοντας στην αρνητική τους πλευρά.

Είναι δύσκολο να συνεργαστείς με έναν ναρκισσιστή, αλλά μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον βλέπεις να προχωράει στη δουλειά ως αποτέλεσμα της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς του. Ναι, σύμφωνα με άρθρο του Business Insider, είναι σύνηθες φαινόμενο οι ναρκισσιστές να πετυχαίνουν στον εργασιακό χώρο. Έρευνες δείχνουν ότι τέτοια άτομα τείνουν να πληρώνονται περισσότερο και μπορεί να είναι πιο πιθανό να προαχθούν σε ηγετικές θέσεις.

Και εδώ είναι 5 λόγοι που τους οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία.

1# Προβάλουν τα επιτεύγματα τους. Δεν θα πιάσετε ποτέ έναν ναρκισσιστή να υποβαθμίζει την επιτυχία του. Αντίθετα, συνήθως υπερεκτιμούν τα επιτεύγματά τους και υπερβάλλουν για τον ρόλο που έπαιξαν στη συνολική επιτυχία της εταιρείας. Σε πολλές περιπτώσεις, καταφέρνουν να πείσουν τους άλλους. Και κάπως έτσι… όλα λειτουργούν υπέρ τους.

2# Παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Είτε επιδιώκουν να κλείσουν το μεγαλύτερο deal στην ιστορία μίας εταιρείας, είτε θέλουν να εφαρμόσουν μια στρατηγική που δεν λειτούργησε ποτέ στο παρελθόν, οι ναρκισσιστές παίρνουν μεγάλα ρίσκα. Και φυσικά, κάποια από αυτά τα ρίσκα θα αποδώσουν. Ακόμη και όταν οι άλλοι τους προειδοποιούν ότι οι τακτικές τους δεν είναι πιθανό να λειτουργήσουν, παραμένουν σταθεροί στη θέση τους. Έχουν τόσο μεγάλο πείσμα να κερδίσουν την προσοχή για την καλή δουλειά τους, που θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να το πετύχουν.

3# Είναι χειραγωγοί και… καλοί ηθοποιοί. Ένα τέτοιο άτομο δεν θα σπαταλήσει τον χρόνο του κάνοντας mentoring σε έναν κατώτερο υπάλληλο ή μιλώντας με συναδέλφους, εκτός εάν πρόκειται να προωθήσει με κάποιο τρόπο τη δική του καριέρα. Στη δουλειά, οι ναρκισσιστές ξέρουν ποιον να εκμεταλλευτούν και ποιον να κολακέψουν. Μελέτη του 2018 έδειξε επίσης ότι συχνά κερδίζουν την εύνοια των γύρω τους, κολακεύοντας τους και προσποιούμενοι ότι τους συμπαθούν. Ένα «θέατρο» για να πετύχουν τον σκοπό τους. Κατά συνέπεια, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν συναδέλφους για να προωθήσουν τις δικές τους ατζέντες χωρίς να αισθάνονται άσχημα για το ποιον πλήγωσαν στη διαδικασία αυτή.

4# Πιστεύουν 100% στον εαυτό τους. Το να αμφισβητείς τον εαυτό σου, είναι πιθανό να σε εμποδίσει να φτάσεις στο πικ των δυνατοτήτων σου. Αλλά ένας ναρκισσιστής πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος και η αυτοπεποίθηση αυτή τον βοηθά να πετύχει πολλούς από τους στόχους του. Αυτοί οι άνθρωποι είτε κάνουν αίτηση για προαγωγή, είτε λανσάρουν ένα νέο προϊόν, είναι πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουν. Η ακλόνητη πίστη τους στον εαυτό τους βοηθάει πολύ στο να αναπτυχθούν στο χώρο εργασίας.

5# Δεν πτοούνται από την απόρριψη. Η απόρριψη δεν τους κάνει να αμφισβητούν τον εαυτό τους. Αντίθετα, θα ρωτήσουν το άτομο που τους απέρριψε το «γιατί». Είναι πιο πιθανό να σκεφτούν: «Αυτό το άτομο δεν αναγνωρίζει το ταλέντο όταν το βλέπει», παρά «δεν είμαι ο καλύτερος υποψήφιος για την συγκεκριμένη θέση εργασίας». Όταν έρθουν αντιμέτωποι με μια δημόσια απόρριψη, πιθανότατα θα βρουν μια δικαιολογία ή θα δυσφημήσουν δημόσια το άτομο που τους απέρριψε. Στη συνέχεια, πιθανότατα θα ορκιστούν να προσπαθήσουν ξανά με περισσότερη αποφασιστικότητα από ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλλον δεν θα απολαύσεις ποτέ την ζωή σου, αν δεν αποδεχτείς αυτές τις 7 αλήθειες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 2 =