αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους οι αλαζονικοί άνθρωποι φτάνουν στην επιτυχία

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι αλαζονικοί άνθρωποι φτάνουν στην επιτυχία

Σίγουρα έχεις δει αλαζονικούς ανθρώπους εκεί έξω. Αν είναι στον κύκλο σας, κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε να αλληλεπιδράσετε μαζί του, καθώς φοβάστε ότι τέτοιες αλληλεπιδράσεις μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για πολλούς λόγους.

Αλλά πως καταφέρνουν κάποιοι από αυτούς να φτάνουν σε μεγάλες επιτυχίες;

Όπως σημειώνει το psychology today, η ευγένεια δεν είναι η μόνη διαδρομή προς την επιτυχία. Οι εγωιστικές στρατηγικές, εξ ορισμού, ωφελούν τον εαυτό του ατόμου που τις εφαρμόζει – συχνά με κόστος για τους άλλους. Και, όπως αποδεικνύεται από ένα ευρύ φάσμα ερευνών σχετικά με την εξελικτική προέλευση της ανθρώπινης κοινωνικής συμπεριφοράς, οι ”σκοτεινές” στρατηγικές που περιλαμβάνουν την εκμετάλλευση και τον εκφοβισμό των άλλων, έχουν την ικανότητα να οδηγήσουν στην επιτυχία – είτε μας αρέσει είτε όχι.

Παρά το γεγονός ότι η αλαζονεία είναι κάτι απεχθές για τους άλλους, οι αλαζονικές συμπεριφορές έχουν οφέλη… για το άτομο που επιδεικνύει μία τέτοια συμπεριφορά. Εδώ είναι 5 λόγοι για τους οποίους οι αλαζονικοί άνθρωποι φτάνουν στην επιτυχία.

1. Οι αλαζόνες εκφράζουν θυμό

Η αλαζονεία έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με την έκφραση του θυμού. Οι αλαζονικοί τύποι, επομένως, μπορεί κάλλιστα να ”χτυπήσουν” οποιονδήποτε. Συμπεριλαμβανομένου εσένα. Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό. Και ο εκφοβισμός είναι, δυστυχώς, μια σκοτεινή πρακτική για να φτάσει κάποιος εκεί που θέλει.

2. Οι αλαζονικοί άνθρωποι είναι δύσκολοι

Ναι, είναι δύσκολοι άνθρωποι. Και ενώ οι δύσκολοι άνθρωποι δεν είναι πάντα… δημοφιλείς, η δυσκολία μπορεί να έχει τα πλεονεκτήματά της. Σκεφτείτε την τελευταία φορά που μπήκατε σε διαμάχη με ένα πραγματικά δύσκολο άτομο. Δύσκολη δοκιμασία, σωστά; Μερικές φορές προτιμάμε να υποχωρούμε μπροστά σε τέτοια άτομα και να μην ανοίγουμε διαμάχες— και έχει ως αποτέλεσμα οι αλαζόνες ωφελούνται.

3. Οι αλαζονικοί άνθρωποι κυριαρχούν

Ερευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι αλαζονικοί άνθρωποι είναι συνήθως κυριαρχικοί. Και η κυριαρχία μπορεί να έχει κάθε είδους οφέλη. Τέτοιοι άνθρωποι δεν διστάζουν να καταπατήσουν άλλους για να πετύχουν τους στόχους τους. Πέρα από αυτό, υπάρχουν ακόμη και συνθήκες στις οποίες η κοινωνική κυριαρχία είναι ελκυστική, και έτσι τέτοιοι άνθρωποι έχουν τους δικούς τους followers.

4. Οι αλαζόνες πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι

Αν και η αλαζονεία δεν είναι ακριβώς ίδια με τον ναρκισσισμό, αυτά τα χαρακτηριστικά μοιράζονται ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Ερευνα διαπίστωσε ότι οι αλαζονικοί άνθρωποι συχνά αισθάνονται ανώτεροι από τους άλλους. Και το δείχνουν. Όλο αυτό μπορεί να τους οδηγήσει σε τολμηρές επιλογές, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

5. Οι αλαζόνες επιτίθενται σε άτομα

Οι αλαζονικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιτεθούν στον Χ άνθρωπο και όχι στο πρόβλημα. Προσπαθήσατε ποτέ να διαφωνήσετε για ένα θέμα με κάποιον και μετά ξαφνικά γίνεται προσωπικό; Μπορεί να συμβεί. Η αλαζονεία παίζει ρόλο σε αυτού του είδους τη δυσάρεστη δυναμική. Και ενώ θεωρούμε ότι τέτοιες προσωπικές επιθέσεις είναι άσχημες, τις βιώνουμε επίσης ως εκφοβιστικές- και αυτό δίνει συχνά το πάνω χέρι στα αλαζονικά άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =