αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους οι άλλοι δεν σε συμπαθούν

Πέντε λόγοι για τους οποίους οι άλλοι δεν σε συμπαθούν

Ίσως το έχεις σκεφτεί σε αρκετές στιγμές στη ζωή σου: «Γιατί δεν με συμπαθούν οι άλλοι;». Αν όχι όλοι, έστω κάποιοι από τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Εδώ υπάρχει μια αλήθεια: Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους.

Είμαστε όλοι διαφορετικοί από πολλές απόψεις: Από τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσαμε, μέχρι τον τρόπο που επιλέγουμε να ντυθούμε και από τα χόμπι μας, έως την δουλειά που έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Και φυσικά διαφέρουμε στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο. Δεν προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, ότι μερικοί άνθρωποι απλώς δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Το ζήτημα εδώ είναι αν μπορείς από την μεριά σου να κάνεις κάτι, έτσι ώστε να μην προκαλείς μαζικά την αντιπάθεια.

Οταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στις προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις και βρισκόμαστε χωρίς φίλους ή συμμάχους, είναι φυσικό να πιστεύουμε ότι είναι «αυτοί» που έχουν το πρόβλημα. Αλλά τι γίνεται αν υπάρχουν ορισμένα πράγματα σχετικά με τη δική μας συμπεριφορά που είναι κατά κάποιο τρόπο απωθητικά; Εδώ είναι λοιπόν 5 πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι άλλοι δεν σε συμπαθούν.

1# Μιλάς πάρα πολύ. Το να κάνεις συζητήσεις δεν είναι καθόλου κακό. Αλλά πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και από τις δύο πλευρές. Εάν ένα άτομο μονοπωλεί την συνομιλία και δεν δίνει στους άλλους την ευκαιρία να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις, θα προκαλέσει απογοήτευση και δυσαρέσκεια. Το να είσαι αναγκασμένος να ακούς ένα άτομο να μιλά για τον εαυτό του, τα συναισθήματά του, τις σχέσεις του και τα προβλήματά του δεν είναι συζήτηση. Μη βάζεις τον συνομιλητή σου σε αυτή τη θέση. Θυμηθείτε το και φροντίστε να κάνετε ειλικρινείς ερωτήσεις σχετικά με το τι συμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων με τους οποίους μιλάτε. Και ακούστε προσεκτικά την απάντησή τους!

2# Σου αρέσει να κάνεις επίδειξη. Σε κανέναν δεν αρέσουν αυτοί που κάνουν επίδειξη. Ακόμα και αν η ζωή σας είναι τέλεια και είστε τόσο έξυπνοι ή πλούσιοι ή επιτυχημένοι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις επίδειξη αυτών μπροστά στο πρόσωπο των άλλων ανθρώπων. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, και δεν τους δημιουργούνται ευχάριστα συναισθήματα όταν βλέπουν κάποιον άλλο να προβάλει συνεχώς τα κατορθώματα του ή τις εξωτικές διακοπές του. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει πιο εύκολη από ποτέ την επίδειξη. Μπορείτε να μοιραστείτε τις επιτυχίες σας με τους «φίλους» σας με το πάτημα ενός κουμπιού και να τους ενημερώσετε για το πόσο υπέροχη είναι η ζωή σας. Δεν το κάνετε απαραίτητα με κακό σκοπό. Αλλά μπορεί να το δουν αρνητικά οι άλλοι, αν γίνεται συνεχώς.

3# Κάνεις μπούλινγκ. Είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά, ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να χάσεις φίλους και να χάσεις κάθε σεβασμό, είναι να πέσεις στην παγίδα να εκφοβίζεις όσους έχουν διαφορετικές απόψεις ή διαφορετικές συμπεριφορές από τις δικές σου. Μάλιστα οι bullies σχηματίζουν σχεδόν πάντα κλίκες που δρουν από κοινού για να εκφοβίσουν ή να χλευάσουν εκείνους που είναι διαφορετικοί. Το να είσαι μέλος μιας τέτοιας ομάδας ομοϊδεατών ενισχύει την αυτοεκτίμησή σου. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι έχουν φίλους, αλλά η ομάδα στην πραγματικότητα κρατιέται ενωμένη λόγω του φόβου του αποκλεισμού και όχι της αμοιβαίας αγάπης ή σεβασμού.

4# Παραπονιέσαι συνεχώς. Δεν είναι μυστικό ότι η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές (ή ακόμα και πολλές φορές). Υπάρχουν μερικά highlights που πρέπει να γιορτάσουμε στην πορεία, αλλά η πραγματικότητα για πολλούς από εμάς είναι ότι πιθανώς υπάρχουν περισσότερες δυσκολίες παρά νίκες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ΟΚ να πάτε στον οποιοδήποτε και να ευελπιστείτε ότι θα ακούσει για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στη ζωή σας. Πιθανώς οι άλλοι να είναι αρκετά απασχολημένοι στο να σκέφτονται τα δικά τους προβλήματα έτσι κι αλλιώς. Δεν θα σας ευχαριστήσουν… που τους προσθέσατε βάρος μοιράζοντας τα δικά σας δεινά. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι προτιμούν πολύ εκείνους που παραμένουν θετικοί μπροστά στις αντιξοότητες. Αυτοί που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο, είναι πάντα πιο δημοφιλείς.

5# Πάντα αργείς. Όλοι έχουμε έναν τέτοιο φίλο ή γνωστό. Μερικοί άνθρωποι φτάνουν πάντα αργά στα ραντεβού και δεν σκέφτονται την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλούν σε άλλους ή πόσο αγενές είναι να τους κρατάς τους άλλους να σε περιμένουν. Κατά κάποιο τρόπο αυτά τα άτομα απλά δεν αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι αυτό φαίνεται ανώριμο, στην καλύτερη περίπτωση, και αλαζονικό στη χειρότερη. Δείξτε ευγένεια στους άλλους φτάνοντας στην ώρα σας και θα σας σεβαστούν γι’ αυτό. Φυσικά, υπάρχουν πάντα στιγμές που προβλήματα στην μεταφορά ή άλλα αναπόφευκτα προβλήματα μας κάνουν να καθυστερούμε. Απλώς να θυμάσαι ότι ο χρόνος των άλλων είναι πολύτιμος- μην κάνεις συνήθεια λοιπόν την αργοπορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =