αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε

Πέντε λόγοι για τους οποίους αποτυγχάνουμε

Η αποτυχία είναι κομμάτι της ζωής. Αλλά από κάθε αποτυχία, μαθαίνουμε δύο εξίσου πολύτιμα μαθήματα. Το ένα, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας λόγος που αποτύχαμε. Και δεύτερον, ότι μπορούμε να ανακάμψουμε από αυτήν την αποτυχία.

Όμως ποιοι είναι οι λόγοι που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μία αποτυχία; Εδώ είναι 5 από αυτούς. Κάποιους ίσως ήδη τους έχεις δει και στην δική σου διαδρομή. Αλλά σίγουρα τώρα ξέρεις τι πρέπει να αποφύγεις.

1# Έλλειψη επιμονής. Το βλέπουμε και στους νέους επιχειρηματίες και startuppers. Πολλοί ξεκινούν κάποιο νέο project, λίγοι φτάνουν ως το τέλος της διαδρομής. Οι περισσότεροι δεν έχουν την απαραίτητη επιμονή και σταματούν πολύ γρήγορα την προσπάθεια τους. Κάποιοι νομίζουν ότι θα γίνουν… πλούσιοι μέσα σε μια νύχτα. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι θα φτάσουν στην επιχειρηματική δόξα πολύ γρήγορα. Και όταν καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί όσο γρήγορα πίστευαν, τα παρατάνε. Αν τους ρωτήσεις γιατί σταμάτησαν, συνήθως θα σου πουν κάτι του στιλ: «Οκ, το δοκίμασα και δεν τράβηξε». Αλλά ένα project είναι μάλλον δύσκολο να εκτοξευτεί μέσα σε 3 ή 5 μήνες. Χρειάζεται χρόνος.

2# Έλλειψη πειθαρχίας. Η πειθαρχία απαιτεί αυτοέλεγχο, θυσίες, αποφυγή περισπασμών και πειρασμών. Σημαίνει να μένεις εστιασμένος στον στόχο σου. Βλέπουμε επίσης πολλούς ανθρώπους να ξεκινούν ένα business project ή ακόμα και ένα επαγγελματικό προφίλ στο Instagram. Ανεβάζουν υλικό για 1 εβδομάδα, μετά σταματούν, μετά ξανά ξεκινούν, μετά να σταματούν γιατί θέλουν να πάνε μια εκδρομή, μετά καταπιάνονται με μία νέα δουλειά κ.ο.κ. Αλλά έτσι δεν πρόκειται να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο ένα project. Αποφάσισε που θες να εστιάσεις, και μείνει εκεί συγκεντρωμένος.

3# Φόβος να πάρεις ρίσκα. Το ρίσκο είναι απαραίτητο συστατικό, αν θες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία. Αν έχεις τοn φόβο της αλλαγής, δεν μπορείς να έχεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου. Ίδιες κινήσεις, ίδια αποτελέσματα.

4# Λάθος άνθρωποι γύρω σου. Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Φρόντισε να κάνεις παρέα με ανθρώπους που έχουν στόχους και φιλοδοξίες. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα πάρεις ώθηση για να κινηθείς προς τα εμπρός. Είναι επίσης μια ευκαιρία να μάθετε πολύτιμα μαθήματα ο ένας από τον άλλον. Δες επίσης: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5# Δεν παίρνεις τα χρήσιμα μαθήματα από τις αποτυχίες. Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου είχαν αποτυχίες στην διάρκεια της διαδρομής τους. Αλλά δεν τα παράτησαν. Πήραν τα χρήσιμα μαθήματα, εξελίχθηκαν και έφτασαν τελικά στους μεγάλους στόχους τους. Όταν προκύψει μια αποτυχία, δες τι δεν πήγε καλά. Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και κάνε το δικό σου δυνατό come back.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =