αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους ίσως δεν είσαι ευτυχισμένος στην ζωή σου

Πέντε λόγοι για τους οποίους ίσως δεν είσαι ευτυχισμένος στην ζωή σου

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα με συμβουλές και έρευνες, οι οποίες αφορούν το πως μπορεί κάποιος να γίνει ευτυχισμένος στην ζωή του. Έρευνα του Χάρβαρντ που είχαμε παραθέσει σε παλαιότερο άρθρο μας, έλεγε ότι ενώ η έννοια της ευτυχίας μπορεί να ορίζεται με διαφορετικό τρόπο για κάθε άνθρωπο, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που αποτελούν «σταθερές».

Ο διαλογισμός, το να είσαι ευγενικός, το να ξοδεύεις χρήματα για εμπειρίες και όχι πράγματα, είναι μερικά από τα πράγματα που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο.

Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για αυτά. Θα δούμε την άλλη πλευρά. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 λόγους για τους οποίους ίσως δεν είσαι ευτυχισμένος στην ζωή σου. Είναι τα «λάθη» που πρέπει να αποφύγεις.

1# Προσφέρεις υπερβολικά πολλά στους άλλους. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στη προσφορά και δεν σταματούν καθόλου. Συνεχίζουν να προσφέρουν πέρα ​​από τις δικές τους ικανότητες. Μερικές φορές η γενναιοδωρία τους τους φέρνει προβλήματα, ξεχνούν ότι έχουν κάποιες ανάγκες και κάθε φορά που προσφέρουν κάτι σε κάποιον, στερούνται οι ίδιοι. Αν και δεν περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα για την καλοσύνη τους, χάνουν τον έλεγχο του πότε να σταματήσουν.

2# Προσδοκίες δίκαιης μεταχείρισης. Κάποιοι περιμένουν να αντιμετωπίζονται με την ίδια καλοσύνη και δικαιοσύνη, γεγονός που τελικά οδηγεί σε λύπη και απογοήτευση. Ο κόσμος είναι ανελέητος και δεν είναι τόσο συμπονετικός όσο κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι. Αυτό συχνά τους αναστατώνει και τους προκαλεί απελπισία.

3# Έλλειψη αυτοπεποίθησης. Υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Ενώ μπορεί να έχουν τις ικανότητες και τις προοπτικές για να πετύχουν μεγάλους στόχους, θεωρούν ότι «δεν είναι αρκετά καλοί». Και κάπως έτσι μένουν στην αδράνεια.

4# Το σκέφτεσαι… υπερβολικά. Ακόμα μια αιτία της πιθανής αδράνειας. Αν είσαι από αυτούς που το σκέφτεσαι… υπερβολικά πριν κάνεις μια κίνηση, μάλλον πρέπει να γίνεις πιο αποφασιστικός. Μην ξεχνάς και το εξής: Δεν χρειάζεται να έχεις όλες τις απαντήσεις, πριν ξεκινήσεις μια προσπάθεια για να πετύχεις έναν στόχο.

5# Δουλεύεις πάρα πολύ. Μπορεί να είσαι καλός στην δουλειά σου, δουλεύοντας πολλές ώρες. Αυτό όμως συνήθως δεν αρκεί για να είσαι ευτυχισμένος. Αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο και δεν απολαμβάνεις και άλλα πράγματα στην ζωή σου, είναι πιθανό να οδηγηθείς σε ψυχολογική φθορά σε βάθος χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =