αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για τους οποίους έχεις «κολλήσει» στη ζωή σου (και τι μπορείς να κάνεις)

Πέντε λόγοι για τους οποίους έχεις «κολλήσει» στη ζωή σου (και τι μπορείς να κάνεις)

Σε όλους μας έχει τύχει: Να κάνουμε το απολογισμό της ζωής μας, και να νιώθουμε απογοητευμένοι με το πού βρισκόμαστε στη ζωή και την πρόοδο που έχουμε κάνει προς τους στόχους μας. Συχνά είμαστε δυσαρεστημένοι με την κατεύθυνση στην οποία κινούμαστε ή τη στασιμότητα στην οποία βρισκόμαστε, και πώς τα γεμάτα υποσχέσεις όνειρά μας όταν ήμασταν νεότεροι συντρίφθηκαν και κάηκαν με έναν μάλλον μη ένδοξο τρόπο.

Τείνουμε να παραπονιόμαστε και να κατηγορούμε κάθε είδους εξωτερικές δυνάμεις για αυτή τη θέση ματ στην οποία νιώθουμε ότι βρισκόμαστε: Κακές συνθήκες, μοίρα, τύχη, κακή ευθυγράμμιση των αστεριών.

Δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι είμαστε ο κύριος πρωταγωνιστής στην ιστορία της ζωής μας και ότι έχουμε τεράστια επιρροή στην κατεύθυνση που παίρνει η ζωή μας.

Στην πραγματικότητα μπορούμε να ελέγξουμε περισσότερα πράγματα από όσα νομίζουμε. Και να κάνουμε το pivot. Εδώ είναι λοιπόν 5 λόγοι για τους οποίους ίσως έχεις «κολλήσει» στη ζωή σου. Και ήρθε η ώρα να αλλάξεις τα δεδομένα.

1. Σου λείπει η αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι σημαντικό. Μια πληθώρα ερευνών έχει δείξει ότι το να γνωρίζουμε την αξία μας είναι καθοριστικός παράγοντας για το πώς προοδεύουμε στη ζωή και πόσο σεβασμό μπορούμε να πάρουμε από τους άλλους. Επιπλέον, η έλλειψη εμπιστοσύνης έχει οικονομικές επιπτώσεις- έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε χαμηλότερες ροές εισοδήματος και απώλεια ευκαιριών λόγω του φόβου της αποτυχίας. Δες εδώ: Πέντε τρικ για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

2. Δεν έχεις καλό δίκτυο. Πολλοί παραμελούν την δικτύωση, κυρίως επειδή απαιτεί εκτεταμένο χρόνο και προσπάθεια. Αλλά είναι ένα απαραίτητο κομμάτι. Όπως έχουμε ξανά πει, πολλές πόρτες δεν ανοίγουν μόνες τους. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι από πίσω. Φυσικά, δεν είναι κάθε συζήτηση με έναν άγνωστο ιδανική για δικτύωση. Πρέπει να είναι ένα άτομο μέσα σε κάποιο πεδίο που σε ενδιαφέρει. Και φυσικά να μπορέσεις να «προμοτάρεις σωστά τον εαυτό σου. Θυμήσου και το άρθρο: Για να γίνεις… expert στο networking: 10 απλοί τρόποι για να ξεκινάς ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

3. Δεν έχεις τη νοοτροπία του «θα κάνω ο,τι χρειάζεται». Θυμάσαι το κλασικό σκίτσο με το παγόβουνο, που δείχνει τι «κρύβεται» πίσω από μια επιτυχία; Κανείς δεν βλέπει όλο το αίμα, τον ιδρώτα και τα δάκρυα εκείνων που έφτασαν στην κορυφή, αλλά οι θυσίες είναι πάντα εκεί. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε ούτε αυτό. Το να πιέσετε τον εαυτό σας λίγο παραπάνω, σημαίνει να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε όλα τα πράγματα που είναι απαραίτητα για να «χτίσετε» το παγόβουνο σας.

4. Δεν είσαι καλός στην επικοινωνία. «Επενδύστε στον εαυτό σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνετε 50% πιο πλούσιοι από ότι είστε τώρα, είναι να ‘ακονίσετε’ τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας», λέει ο Warren Buffett. Και εξηγεί ότι αναφέρεται τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά, δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες σου. Ακόμα κι αν είσαι το δυνατότερο μυαλό. Το κομβικό εδώ είναι να μεταδόσεις αυτά που θέλεις στους άλλους. Και δεν έχει άδικο. Ακόμα κι αν φτιάξεις το καλύτερο project στον κόσμο, αν δεν καταφέρεις να πείσεις τους ανθρώπους για την χρησιμότητα του, και να επικοινωνήσεις σωστά όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου, δεν έχει κανένα νόημα. Και εδώ υπάρχει ίσως ακόμα ένα tip: Μίλα όσο πιο απλά γίνεται. Έτσι θα καταφέρεις να «ακουμπήσεις» ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

5. Κάνεις… υπερβολικά πολλά. Τι κακό έχει αυτό; Στην επιθυμία μας να φτάσουμε στη γραμμή του τερματισμού όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καταπονούμαστε σε σημείο που αναλαμβάνουμε πάρα πολλά εγχειρήματα ταυτόχρονα, νομίζοντας ότι θα μας οδηγήσουν γρήγορα στην επιτυχία. Με απλά λόγια, το πρόβλημα είναι ότι μειώνουμε την εστίαση στον στόχο μας κάνοντας πάρα πολλά πράγματα που είναι περιφερειακά της βασικής μας φιλοδοξίας. Η κατοχή μιας στρατηγικής, φυσικά – ακόμη και ενός ολόκληρου business plan – από την αρχή είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος για να παρακάμψετε περιττές δραστηριότητες. Μπορεί να χρειαστούν αναθεωρήσεις, αλλά η υπερβολική απόκλιση από τις βασικές γραμμές μπορεί να είναι επιζήμια για την πρόοδό μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =