αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λόγοι για να σταματήσεις να τρέχεις πίσω από ανθρώπους

Πέντε λόγοι για να σταματήσεις να τρέχεις πίσω από ανθρώπους

Υπάρχει κάποιο άτομο που το θέλεις στη ζωή σου, αλλά εκείνο δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα; Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως ένας φίλος, ένα μέλος της οικογένειας ή μία επαγγελματική επαφή. Μπορεί ακόμη και να είναι μια ομάδα ανθρώπων που θα θέλατε να είναι στον κύκλο σας. Όποια και αν είναι η περίπτωση, θα πρέπει να σταματήσετε να κυνηγάτε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται να έχουν επαφές μαί σας.

Και εδώ είναι 5 λόγοι.

1. Όταν σταματήσεις να κυνηγάς ανθρώπους, θα κάνεις χώρο για πιο ενδιαφέροντα άτομα στη ζωή σου

Εάν εστιάζετε όλη σας την ενέργεια στο να κυνηγήσετε κάποιον, χάνετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια για να βρεθείτε κοντά σε πιο θετικούς ανθρώπους. Αν αναλωθείτε στο «κυνηγητό» θα αισθάνεστε συναισθηματικά και ψυχικά εξαντλημένοι και δεν θα μπορείτε να επενδύσετε σε σχέσεις με κανέναν άλλο. Αποκλείετε ενεργά την πιθανότητα άλλων σχέσεων με το εστιάζετε (και να κυνηγάτε) ένα άτομο. Επίσης δεν θα είστε πλήρως παρόντες όταν περνάτε χρόνο με άλλους ανθρώπους, αν το μυαλό σας είναι μόνιμα εστιασμένο σε αυτό το άτομο που κυνηγάτε.

2. Σπαταλάς χρόνο

Σκεφτείτε όλο τον χρόνο που σπαταλάτε για το άτομο που κυνηγάτε. Υπάρχουν τόσα πολλά πολύτιμα δευτερόλεπτα που εγκαταλείπετε για χάρη κάποιου! Αντί να ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας κυνηγώντας άτομα που δεν σας θέλουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να:

-Ασχοληθείτε με χόμπι, online μαθήματα και να αναζητήστε νέες εμπειρίες.
-Αφιερώστε χρόνο στη βελτίωση και την ανάπτυξή σας.
-Δώστε στον εαυτό σας στον πολύτιμο χρόνο μου για αυτοφροντίδα και ξεκούραση.

3. Θα είσαι πιο χαρούμενος

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα είναι πιο ευτυχισμένοι όταν επιτέλους αποκτήσουν το άτομο που κυνηγάνε. Αλλά αυτό δεν ισχύει, γιατί: Δημιουργείτε μια εξιδανικευμένη ιδέα για το πώς θα ήταν η ζωή όταν «κερδίζετε» αυτό το άτομο. Η πραγματικότητα συνήθως δεν ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες. Επίσης όλο αυτό το σκηνικό λειτουργε ως βάση για ανθυγιεινές, συνεξαρτώμενες σχέσεις, όπου η ευτυχία του ενός ατόμου εξαρτάται σε ακραίο βαθμό από το άλλο άτομο.

4. Δεν μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους

Υπάρχει μια τοξική ιδέα ότι κάθε άτομο είναι ικανό να… «αλλάξει» ένα άλλο. Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν βήματα για να αλλάξουν τον εαυτό τους. Πρέπει να υπάρξει μια συνειδητή απόφαση από την πλευρά τους για να το κάνουν αυτό.

Όσο και να κυνηγάς κάποιον, δεν μπορείς να του αλλάξεις γνώμη. Έχουν ήδη αποφασίσει ότι δεν θέλουν να περνούν το χρόνο τους μαζί σας. Αν προσπαθήσετε να τους πείσετε για το αντίθετο, ακόμα κι αν φανούν να συμφωνούν, θα υπάρχει πάντα ένα κομμάτι της αλληλεπίδρασης που δεν θα είναι αυθεντικό. Όσο πιο γρήγορα καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε κάποιον, τόσο το καλύτερο.

5. Μήπως κυνηγάς κάτι… που δεν θες;

Έχετε δει ποτέ ζώο να κυνηγάει κάτι που… νομίζει ότι θέλει; Σκεφτείτε μια γάτα να κυνηγά ένα παιχνίδι. Το αφήνει ξαφνικά μόλις πιάσει το παιχνίδι, γιατί είναι διασκεδαστικό μόνο όταν είναι σε κίνηση. Ή σκεφτείτε έναν σκύλο που κυνηγάει ένα αυτοκίνητο. Δεν θέλει να πιάσει το όχημα! Δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό, και οι ενέργειες του σκύλου τον θέτουν σε κίνδυνο!

Το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Μερικές φορές, η ορμή του να κυνηγάς κάποιον είναι αυτό που σε κρατάει. Σταματήστε και αναρωτηθείτε τι κάνετε και γιατί θέλετε να συνεχίσετε. Το να κυνηγάς κάποιον μπορεί να είναι ανούσιο. Και είναι κάτι που σου τρώει τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 14 =