αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λέξεις που σε κάνουν να δείχνεις λιγότερο σίγουρος για τον εαυτό σου

Πέντε λέξεις που σε κάνουν να δείχνεις λιγότερο σίγουρος για τον εαυτό σου

Η αυτοπεποίθηση που έχεις και το πόσο σίγουρος νιώθεις για τον εαυτό σου, είναι στοιχεία που μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον δρόμο προς την επιτυχία. Όπως κι αν ορίζεται αυτή για εσένα. Στοιχεία που φυσικά γίνονται ακόμα πιο απαραίτητα αν θέλεις να γίνεις ένας business leader. Ποιος θα εμπιστευόταν για έναν τέτοιον ρόλο, κάποιον άνθρωπο που δείχνει αδύναμος, μπερδεμένος και όχι σίγουρος για τις επιλογές του;

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξεις, είναι οι λέξεις που χρησιμοποιείς. Είναι αυτές που μπορούν να σε βοηθήσουν να χτίσεις ένα δυναμικό προφίλ ή να σε «σαμποτάρουν». Οι λέξεις δεν παίζουν ρόλο μόνο στον προφορικό λόγο, αλλά και στον γραπτό- για παράδειγμα στα emails σου.

Παρακάτω θα δεις 5 λέξεις που σε κάνουν να δείχνεις σαν ένα άτομο με μικρότερη αυτοπεποίθηση. Πόσες από αυτές χρησιμοποιείς στις επαγγελματικές επαφές σου;

1# Ίσως.Το λες για να εκφράσεις αβεβαιότητα για ένα πράγμα. Αλλά μπορεί να εκληφθεί και ως μια λέξη που δείχνει τον (αβέβαιο) χαρακτήρα σου. Να είσαι βέβαιος για τις απαντήσεις σου, ακόμα κι αν δεν μπορείς να πεις ξεκάθαρα ναι ή όχι. Αλλιώς μπορείς να δοκιμάσεις π.χ. το «θα ήθελα να δω περισσότερες λεπτομέρειες».

2# Αδύνατο. Που μπορείς να οδηγηθείς μετά από αυτή τη λέξη; Μάλλον πουθενά, αφού κλείνει όλες τις πόρτες. Είναι μια πολύ δυνατή λέξη, και όταν την χρησιμοποιείς θα πρέπει να είσαι προσεκτικός.

3# Μπερδεμένος/η. Αν δηλώσεις ότι είσαι μπερδεμένος, η άλλη πλευρά είναι πιθανό να καταλάβει ότι δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Είναι μια λέξη που πρέπει να αποφεύγεις. Αν έχεις απορίες, μπορείς να κάνεις μια ερώτηση του στιλ «Μπορείτε να διευκρινίσετε αυτό το σημείο;».

4# Ας ελπίσουμε. Είναι ένας τέλειος τρόπος να επικοινωνήσεις ότι αισθάνεσαι αδύναμος και κάπως αναξιόπιστος. Αν θέλεις να θέσεις προϋποθέσεις για ένα task, κάνε το ευθέως. Πες για παράδειγμα: «Εφόσον οι εκθέσεις του τρίτου τριμήνου φτάσουν σε μας εγκαίρως, θα μπορέσω να το ολοκληρώσω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =