αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθος κινήσεις που σε οδηγούν στο να κάνεις κακή πρώτη εντύπωση

Πέντε λάθος κινήσεις που σε οδηγούν στο να κάνεις κακή πρώτη εντύπωση

Έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η πρώτη εντύπωση έχει την σημασία της. Και αν δημιουργήσουμε κακή εικόνα σε ένα άτομο που μόλις γνωρίσαμε, αυτό μετά δύσκολα αλλάζει.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, αρκούν μερικά λεπτά για να σχηματίσουμε καλή ή κακή εντύπωση, όταν γνωρίζουμε κάποιον. Η ανθρώπινη φύση είναι τέτοια που επεξεργαζόμαστε άμεσα λεκτικά και μη λεκτικά στοιχεία – και χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να αποφασίσουμε επιτόπου αν κάποιος είναι συμπαθής άνθρωπος.

Πρέπει να αποφύγεις τα λάθη αν θες να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 5 συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να αποφύγεις.

1# Κριτικάρεις άλλους ανθρώπους. Αν ξεκινήσεις στην πρώτη γνωριμία να μιλάς άσχημα για άλλους, μάλλον δεν θα γίνεις και πολύ συμπαθής. Οι άνθρωποι υποθέτουν ότι αν μιλάτε άσχημα για κάποιον άλλο, κάποια στιγμή θα κάνετε το ίδιο για αυτούς. Μια σοφή φράση λέει: «Εάν δεν μπορείτε να πείτε κάτι καλό, μην πείτε τίποτα απολύτως». Καλύτερα να το κρατήσεις ως χρήσιμο tip, όταν γνωρίζεις κάποιον.

2# Παράπονα. Κανείς δεν θέλει να ακούσει τα παράπονα ή τα μεγάλα προβλήματα σας, κατά την πρώτη σας συνάντηση. Η γκρίνια γεννά αρνητικότητα και πολλοί άνθρωποι δεν αφήνουν χώρο για αρνητικότητα. Δεν θα διακινδυνεύσουν να χαλάσουν τη θετική ψυχική τους κατάσταση. Εάν από το πρώτο λεπτό ξεκινήσετε τα παράπονα για όσα συμβαίνουν στη ζωή σας, απλά θα σταματήσουν να σας μιλούν.

3# Μιλάς πάρα πολύ. Ναι, είναι καλό να ανοίξεις θέματα προς συζήτηση. Αλλά προσοχή: Αν μιλάς συνεχώς, διακόπτεις τον άλλο, και δεν δείχνεις καμία διάθεση να ακούσεις αυτά που λέει, είναι σίγουρο ότι θα κάνεις κακή πρώτη εντύπωση. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε αρκετοί πετυχημένοι άνθρωποι: Άκου περισσότερο από όσο μιλάς, και δείξε ενδιαφέρον για αυτά που λέει ο άλλος. Να είσαι ένας ενεργός ακροατής.

4# Δείχνεις ότι δεν ενδιαφέρεσαι. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να μην ακούς τον άλλο, που είπαμε πριν. Έχει να κάνει και με την γλώσσα του σώματος. Αν την ώρα που μιλάει ο συνομιλητής σου εσύ κοιτάς έξω από το παράθυρο ή τσεκάρεις το κινητό σου, δείχνεις ότι βαριέσαι και ότι σίγουρα δεν ενδιαφέρεσαι για αυτά που λέει. Είναι καλύτερο να κοιτάς προς το μέρος του συνομιλητή σου και να έχεις επαφή με τα μάτια.

5# Ξεχνάς το όνομα του άλλου. Ένα λάθος που κάνουμε αρκετοί. Κάποιος που μόλις γνωρίσαμε μας λέει το όνομα του, αλλά το έχουμε ξεχάσει μετά από… 10 δευτερόλεπτα. Και μάλιστα μπορεί πάλι να το ξεχάσουμε, ακόμα κι αν μας το πει δεύτερη φορά μέσα σε μια συνάντηση. Για να μην ξεχνάς το όνομα του άλλου, επανέλαβε το όταν σου δοθεί η ευκαιρία μέσα στη συζήτηση. Ενα ακόμα καλό τρικ είναι να «συνδέσεις» στο μυαλό σου το όνομα του ατόμου που μόλις γνώρισες, με κάποιον άλλο άνθρωπο που ήδη γνωρίζεις και έχει το ίδιο όνομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 9 =