αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθη… που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου

Πέντε λάθη… που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου

Αυτό μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά είναι καλό να κάνουμε λάθη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένα λάθη που πρέπει να κάνετε στη ζωή για να εξελιχθείτε και να γίνετε πιο δυνατοί.

Ναι, όταν κάνουμε ένα λάθος… συνήθως δεν νιώθουμε ευχάριστα συναισθήματα. Αλλά αν ανατρέξεις προς τα πίσω χρονικά, θα διαπιστώσεις ότι πήρες πολλά χρήσιμα μαθήματα όταν η ζωή φάνηκε να στραβώνει. Έμαθες πράγματα που μπορεί να μην ανακάλυπτες ποτέ, αν δεν έπαιρνες «εκείνη την λάθος απόφαση».

Εδώ είναι λοιπόν 5 λάθη που πρέπει να κάνεις στην ζωή σου. Και θα δεις τα οφέλη στην συνέχεια της διαδρομής.

1# Ξεκίνα χωρίς να έχεις Plan B

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν, χωρίς ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που τα αρχικά τους πλάνα δεν λειτουργήσουν. Είναι αλήθεια. Σχεδιάζουν χωρίς ‘δίχτυ ασφαλείας’ και προχωρούν πλήρως το σχέδιό τους. Όταν αποτυγχάνει, δεν μπορούν να υποχωρήσουν σε κάποιο ‘καταφύγιο’ για να κάνουν την αποτυχία λιγότερο επώδυνη. Κάπως έτσι δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να πετύχουν τον αρχικό στόχο τους. Α, και αν αποτύχουν ίσως καταλάβουν την χρησιμότητα του Plan B. Θυμήσου και το άρθρο: Για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να κάψεις τις «βάρκες» σου: Μια τακτική από τα παλιά που θα σε βοηθήσει να πάρεις μεγάλα ρίσκα.

2# Πες «ναι»

Υπάρχουν εκείνοι που φοβούνται να πουν «όχι». Είτε φοβούνται, είτε απλά θέλουν να ευχαριστήσουν τους πάντες λέγοντας «ναι σε όλα». Είτε έτσι είτε αλλιώς, το να λες ναι σε όλα είναι ένα λάθος που πρέπει να κάνεις για να συνειδητοποιήσεις ότι είναι λάθος. Το να πείτε «ναι» στα αιτήματα όλων θα εξαντλήσει γρήγορα την ενέργειά σας. Όταν τους βοηθάς να πετύχουν τις προτεραιότητές τους, οι δικές σου μένουν πίσω. Επομένως, συνεχίστε να λέτε «ναι» όσο μπορείτε και δείτε τι θα συμβεί. Μην το αφήσετε να πάει πολύ μακριά και να προκαλέσει μακροχρόνια ζημιά. Απλώς μάθετε τι σημαίνει να μην λέτε ποτέ «όχι». Στη συνέχεια, εξασκηθείτε να λέτε «όχι» πιο συχνά και παρατηρήστε πώς η ζωή σας γίνεται πιο εύκολη και πιο παραγωγική.

3# Να νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα

Φυσικά κανείς μας δεν ξέρει τα πάντα. Είναι αδύνατο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που δεν αντέχουν να δέχονται συμβουλές. Το βρίσκουν προσβλητικό. Αλλά το θετικό με αυτή τη νοοτροπία είναι ότι όσοι πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα θα μάθουν συνήθως με τον δύσκολο τρόπο – ότι δεν τα ξέρουν. Αυτό είναι ένα λάθος που πρέπει να κάνουν ορισμένα άτομα για να εμπεδώσουν το γεγονός ότι δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο νομίζουν ότι είναι.

4# Μόνιμα μέσα στη ζώνη άνεσης

Δίνει μια ωραία αίσθηση, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, μετά από λίγο, αυτό το καλό άνετο μέρος θα αρχίσει να φαίνεται περίεργο, μπαγιάτικο και σχεδόν σαν παγίδα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν βγαίνετε έξω και δεν παίρνετε κανένα ρίσκο. Αφού μείνετε εκεί για τόσο καιρό, θα παρατηρήσετε ότι άλλοι καταφέρνουν τεράστια επιτεύγματα ενώ εσείς είστε ακόμα οι ίδιοι. Στόχος είναι η ανάπτυξη. Δεν μπορείτε να αναπτυχθείτε εάν μείνετε σε ένα άνετο μέρος πάρα πολύ καιρό. Κάνοντας το λάθος να ζείτε στη ζώνη άνεσής σας, θα σας δείξει ακριβώς τι σας λείπει καθώς η ζωή σας προσπερνά.

5# Μιλάς πολύ, ακούς λίγο

Το έχουμε ξανά πει, ένα από τα skills που θεωρούν σημαντικά πολλοί μεγάλοι businessmen, είναι η ακρόαση. Και μάλιστα η ενεργή ακρόαση. Είναι τότε που ακούς για να καταλάβεις τον άλλο και να πάρεις χρήσιμες πληροφορίες, και δεν ακους απλά… για να απαντήσεις. Ένα λάθος που μπορεί να κάνετε στη ζωή είναι να μιλάτε πολύ -ειδικά για τον εαυτό σας- και να μην ακούτε τις ανησυχίες και τα όνειρα των άλλων. Αυτό είναι βλαβερό και μπορεί να σας κοστίσει σε σχέσεις και φιλίες. Εάν κάνετε αυτό το λάθος και μάθετε από αυτό, θα χτίσετε κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =