αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «λάθη» που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα στη ζωή. Πόσα από αυτά κάνεις;

Πέντε «λάθη» που μπορούν να σου φανούν χρήσιμα στη ζωή. Πόσα από αυτά κάνεις;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι… καλό να κάνουμε λάθη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένα λάθη που πρέπει να κάνετε στη ζωή για να εξελιχτείτε και να γίνετε πιο δυνατοί.

Οι άνθρωποι τείνουν να ανατρέχουν σε καταστάσεις και να σκέφτονται: «Έπρεπε να είχα πάρει μια διαφορετική απόφαση».

Οταν κάνουμε λάθη, συνήθως μας δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο, αν το σκεφτούμε καλύτερα, θα διαπιστώσουμε ότι μάθαμε τόσα πολλά για τη ζωή όταν τα… κάναμε θάλασσα. Μάθαμε πράγματα που μπορεί να μην γνωρίζαμε ποτέ αν δεν είχαμε πάρει μία λάθος απόφαση.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μερικά λάθη που πρέπει να κάνουμε στη ζωή και θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

1. Ξεκινάς κάτι χωρίς να έχεις Plan B

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που τα αρχικά τους σχέδια δεν λειτουργήσουν. Είναι αλήθεια. Κάνουν τα πλάνα τους, χωρίς δίχτυ ασφαλείας και προχωρούν φουλ στο σχέδιό τους. Όταν αυτό αποτυγχάνει, δεν μπορούν να υποχωρήσουν σε τίποτα για να κάνουν την αποτυχία λιγότερο επώδυνη. Βέβαια έτσι είναι πιθανό να προσπαθήσουν ακόμα πιο σκληρά, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση αποτυχίας… δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Θυμήσου και το άρθρο: Για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να κάψεις τις «βάρκες» σου: Μια τακτική από τα παλιά που θα σε βοηθήσει να πάρεις μεγάλα ρίσκα.

Αλλά ακόμα κι αν περάσεις μια δύσκολη κατάσταση και το αρχικό πλάνο σου αποτύχει, θα δεις στην πράξη γιατί είναι σημαντικό κάποιες φορές να έχεις και ένα Plan B.

2. Λες «ναι» όλη την ώρα

Υπάρχουν εκείνοι που φοβούνται να πουν «όχι». ‘H απλά θέλουν να ευχαριστήσουν τους πάντες λέγοντας «ναι σε όλα». Είτε έτσι είτε αλλιώς, το να λες ναι σε όλα είναι ένα λάθος που πρέπει να κάνεις για να συνειδητοποιήσεις ότι είναι λάθος.

Το να πείτε «ναι» στα αιτήματα όλων θα εξαντλήσει γρήγορα την ενέργειά σας. Όταν τους βοηθάς να εκπληρώσουν τις προτεραιότητές τους, οι δικές σου μένουν πίσω.

Επομένως, συνεχίστε να λέτε «ναι» όσο μπορείτε και δείτε τι θα συμβεί. Μην το αφήσετε να πάει πολύ μακριά και να προκαλέσει μακροχρόνια ζημιά. Απλώς μάθετε τι σημαίνει όταν δεν λέτε ποτέ «όχι».

Στη συνέχεια, εξασκηθείτε να λέτε «όχι» πιο συχνά και παρατηρήστε πώς η ζωή σας γίνεται πιο εύκολη και πιο παραγωγική. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε έξυπνοι τρόποι για να πεις «όχι» σε κάποιον και να μην σε ενοχλήσει ξανά για το ίδιο θέμα.

3. Τοξικές ανθρώπινες σχέσεις

Οι τοξικές ή δυσλειτουργικές σχέσεις είναι σαν… ακραία μαθήματα ψυχολογίας. Μπορεί να σε κάνουν να δυσφορείς, αλλά παίρνεις χρήσιμα μαθήματα για την συνέχεια.

Και όταν τα καταφέρετε να βγείτε από μια τέτοια σχέση/ συνεργασία, θα είστε πιο δυνατοί. Το καλύτερο σε αυτές τις καταστάσεις είναι να μάθετε από τα λάθη σας.

Κατανοήστε γιατί το Χ άτομο ήταν λάθος επιλογή, εξετάστε γιατί μπορεί να είχατε τυφλωθεί στην αρχή και κρατήστε όλα όσα έχετε μάθει κοντά σας, ώστε να μην κάνετε ποτέ τα ίδια λάθη.

4. Κρύβεσαι στη ζώνη άνεσης σου

Νιώθεις ωραία όταν είσαι μέσα στη ζώνη άνεσης σου, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, μετά από λίγο, αυτό το καλό και άνετο μέρος θα αρχίσει να φαίνεται περίεργο, μπαγιάτικο και σχεδόν σαν παγίδα.

Αυτό συμβαίνει επειδή δεν βγαίνετε έξω και δεν παίρνετε κανένα ρίσκο. Αν μείνετε εκεί για πολύ καιρό, θα παρατηρήσετε ότι οι άλλοι καταφέρνουν τεράστια επιτεύγματα ενώ εσείς είστε ακόμα στο ίδιο σημείο.

Στόχος είναι η ανάπτυξη. Δεν μπορείτε να αναπτυχθείτε εάν μείνετε σε ένα άνετο μέρος πάρα πολύ καιρό. Κάνοντας το λάθος να ζείτε στη ζώνη άνεσής σας, θα σας δείξει ακριβώς τι σας λείπει, καθώς η ζωή σας προσπερνά.

5. Μιλάς πολύ, ακούς λίγο

Ένα λάθος που μπορεί να κάνετε στη ζωή είναι να μιλάτε πολύ για τον εαυτό σας και να μην ακούτε τις ανησυχίες και τα όνειρα των άλλων. Αυτό είναι βλαβερό και μπορεί να σας κοστίσει σχέσεις και φιλίες.

Εάν κάνετε αυτό το λάθος και μάθετε από αυτό, θα κάνετε μία καλύτερη διαχείριση στη συνέχεια. Είναι σημαντικό να είσαι καλός ακροατής. Να δείχνεις ενδιαφέρον για αυτά που σου λέει ο άλλος. Και να είσαι έτοιμος να κάνεις στοχευμένες ερωτήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − four =