αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθη που κάνουν οι άνθρωποι μετά τα 30 τους

Πέντε λάθη που κάνουν οι άνθρωποι μετά τα 30 τους

Εκεί λίγο μετά τα 30 τους, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι πρέπει… να σοβαρευτούν στη ζωή τους. Τα ανέμελα 20s είναι πλέον πίσω, και υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, οι οποίες πιθανότατα θα επηρεάσουν την μετέπειτα ζωή σου.

Πολλοί είναι αυτοί που εστιάζουν στον πως θα ανέβουν στην ιεραρχία στην δουλειά τους ή στο πως θα δημιουργήσουν οικογένεια.

Ωστόσο, δεν λείπουν τα λάθη. Και δεν είναι περίεργο σε μια περίοδο αλλαγών και μεγάλων αποφάσεων, να υπάρξουν λάθη. Εδώ είναι 5 από αυτά, τα οποία αρκετοί άνθρωποι κάνουν μετά τα 30 τους. Μήπως να τα αποφύγεις;

1# Δεν ψάχνουν για… την dream job τους. Μπορεί στα 20s οι περισσότεροι άνθρωποι να ψάχνουν για την dream job τους. Για μια δουλειά με την οποία είναι παθιασμένοι. Όσο περνούν τα χρόνο όμως, καταλήγουν να ψάχνουν… τον «σίγουρο μισθό». Oι υποχρεώσεις αυξάνονται, και πολλοί είναι αυτοί που πέφτουν στην παγίδα να ψάχνουν μια δουλειά που θα τους εξασφαλίσει το ενοίκιο, ακόμα κι αν δεν τους αρέσει. Αφήνοντας πίσω τις παλαιότερες φιλοδοξίες τους. Δες και μια έρευνα που λέει γιατί οι άνθρωποι αρχίζουν να μισούν τις δουλειές τους μετά τα 35 τους.

2# Θεωρούν ότι δεν μπορούν να αρχίσουν ξανά από την αρχή. Και ενώ μπορεί να έχουν μπει σε ένα επαγγελματικό μονοπάτι που δεν τους αρέσει, όπως είπαμε πριν, θεωρούν ότι δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Οι περισσότεροι 30αρηδες πιστεύουν ότι είναι αργά για να κάνουν τώρα ένα restart- βλέποντας και τις υποχρεώσεις να αυξάνονται. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν είναι αργά. Ακόμα και πιο μετά στη ζωή σου. Θυμήσου εδώ ένα παλαιότερο άρθρο με τίτλο: «Σκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα μετά τα 40 σου; Δες πέντε κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το μεγάλο pivot».

3# Σταματούν να διασκεδάζουν. Επειδή δεν είστε πλέον στα 20 σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να απολαμβάνετε τη ζωή. Αρκετοί όμως είναι αυτοί που μόλις μπαίνουν στην δεκαετία των 30… κόβουν την διασκέδαση. Οι βραδινές έξοδοι περιορίζονται, τα ταξίδια γίνονται λιγότερα, οι συναθροίσεις με φίλους επίσης μειώνονται, το ίδιο και οι αθλητικές δραστηριότητες. Και η διασκέδαση εστιάζει… στο Netflix.

4# Σταματούν να αναπτύσσουν τον εαυτό τους. Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου είναι σε μια φάση συνεχούς μάθησης. Μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα που αφορούν το επαγγελματικό τους πεδίο, αναπτύσσουν νέα skills, και «ρουφούν» πολλές γενικότερες γνώσεις. Την ίδια στιγμή, πολλοί άλλοι μόλις περάσουν τα 30 τους, ξαφνικά σταματούν να μαθαίνουν νέα πράγματα. Θεωρούν ότι είναι πολύ απασχολημένοι για να ασχολούνται με την αυτοβελτίωση. Κάτι που είναι λάθος. Ειδικά στην εποχή μας είναι πιο εύκολο από ποτέ να πάρεις νέες γνώσεις και να αναπτυχθείς. Υπάρχουν αμέτρητα -και δωρεάν- online μαθήματα που μπορείς να παρακολουθήσεις, podcasts ή σεμινάρια. Αρκεί να είσαι έτοιμος να αφιερώσεις λίγο χρόνο.

5# Δεν βγαίνουν έξω από την ζώνη άνεσης τους. Αν στα 20s τα ρίσκα και οι τολμηρές επιλογές φαίνονται πιο εύκολες, στα 30s οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν οπτική. Γίνονται πιο συντηρητικοί, δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν συνήθειες, να ρισκάρουν ή να ανακαλύψουν καλύτερους τρόπους δουλειάς. Δεν τους είναι εύκολο να μπουν σε ένα νέο μονοπάτι στην επαγγελματική ή προσωπική τους ζωή. Όμως, ότι ίσχυε πριν, ισχύει και στα 30s: Τα σπουδαία πράγματα συνήθως συμβαίνουν έξω από την ζώνη άνεσης σου. Μην «βαλτώνεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + two =