αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος υποτιμά τις δυνατότητες σου

Πέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος υποτιμά τις δυνατότητες σου

Το να σε υποτιμούν δεν είναι μια διασκεδαστική εμπειρία, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο. Είτε πρόκειται για συνάδελφο, μέλος της οικογένειας, φίλο ή τυχαίο άγνωστο στα social media, το να σου λένε ότι δεν είσαι αρκετά καλός, αυτομάτως σου δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα.

Η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση όταν κάποιος σε μειώνει είναι να του πεις κάτι με θυμωμένο ύφος ή να βρεις κάτι καλό για να του «επιστρέψεις» το σχόλιο.

Τι μπορείς να κάνεις τελικά μπροστά σε ένα τέτοιο σκηνικό; Εδώ είναι 5 επιλογές.

Η σημασία της εστίασης

Θα ακούσεις πολλά σχόλια στον δρόμο προς τον δικό σου μεγάλο στόχο. Ειδικά στην αρχή, είναι πιθανό οι περισσότεροι να μην πιστεύουν στις δυνατότητες σου. Εκεί είναι σημαντική η εστίαση. Προσπάθησε να αφήσεις στην άκρη τα αρνητικά σχόλια που ακούς από δεξιά και αριστερά. Εστίασε στον στόχο σου και δούλεψε για να τον πετύχεις.

Πες του το ευθέως

Τι είδους άτομο μειώνει κάποιον; Είναι βασικά δύο τύποι άνθρωποι. Οι πρώτοι είναι εκείνοι που είναι ανασφαλείς και επιδιώκουν να αυξήσουν τη δύναμή τους στην κοινωνική ιεραρχία λέγοντας πάντα ότι είναι ανώτεροι από εσάς. Το δεύτερο είδος είναι εκείνοι που απλώς πιστεύουν ότι είναι αστείο και ευχάριστο να κοροϊδεύουν τους άλλους με τα λόγια και τις πράξεις τους. Ανεξάρτητα με το είδος του υποτιμητικού τύπου που έχετε να αντιμετωπίσετε, μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος δράσης είναι απλώς να το πείτε όπως είναι. «Δεν εκτιμώ αυτό που είπες. Δεν υπάρχει λόγος να το συζητήσουμε αυτό», μπορείς να πεις. Στην συνέχεια επέστρεψε στη δουλειά σου.

Βάλε σε τάξη τη δική σου ζωή

Τα υποτιμητικά σχόλια πονάνε περισσότερο όταν έχουμε ήδη αδύναμα θεμέλια. Ένα μεγάλο μέρος αυτού, είναι να τακτοποιήσετε τη ζωή σας και να έχετε ένα πραγματικό σχέδιο για το μέλλον. Ακόμα κι αν νιώθετε ότι έχετε «κολλήσει», κάντε τώρα την αλλαγή. Μεταμορφώσετε τη ζωή σας σε κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι και ενθουσιώδεις. Απαιτεί επιμονή, αλλαγή νοοτροπίας και αποτελεσματικό καθορισμό στόχων.

Μετατρέψτε το σε αστείο

Το χιούμορ μπορεί να σε βοηθήσει εδώ. Εάν κάποιος σας υποτιμά, χρησιμοποιήστε αυτήν την ευκαιρία για να γελάσετε αντί να… κολυμπήσετε στο μίσος και τα αρνητικά συναισθήματα. Αυτό δεν θα είναι πάντα δυνατό, και μερικές φορές η υποτίμηση φτάνει στον πραγματικό εκφοβισμό και κακοποίηση. Αλλά όταν είναι δυνατόν, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το χιούμορ για να εκτρέψετε την κακία.

Δείξε τους την αξία σου

Εάν κάποιος με τον οποίο συνεργάζεστε, ζείτε μαζί του ή αγαπάτε, σας υποτιμά αμείλικτα, οι παραπάνω συμβουλές μπορεί να μην είναι αρκετά καλές. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστείτε ένα ισχυρότερο εργαλείο για να διαχειρηστείτε την κατάσταση. Αυτό το εργαλείο είναι η δράση. Όταν κάποιος σας μειώνει, αφήστε τις πράξεις σας να μιλήσουν πιο δυνατά από τα λόγια του. Δείξτε την αξία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =