αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος σε αντιπαθεί χωρίς λόγο

Πέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις όταν κάποιος σε αντιπαθεί χωρίς λόγο

Είναι εύκολο να εκνευρίζεστε όταν κάποιος δεν σας συμπαθεί χωρίς λόγο. Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε – ένας συνάδελφος, ο φίλος του/της συζύγου σας ή κάποιος από τον κύκλο του καλύτερου φίλου σας. Συνήθως, ένα άτομο που σε αντιπαθεί χωρίς προφανή λόγο, δεν είναι στενός σου φίλος. Είναι ένας γνωστός που τυγχάνει να μοιράζεται τον ίδιο κοινωνικό κύκλο μαζί σου.

Μπορείτε να δείτε τα λεπτά σημάδια στη γλώσσα του σώματός τους, τον τρόπο που σας κοιτάζουν και τα πράγματα που λένε. Έτσι, απλά το ξέρεις: Δεν τους αρέσεις και δεν καταλαβαίνεις τον λόγο.

Δεν είναι μια ωραία εμπειρία και μπορεί ακόμη και να αρχίσετε να αναρωτιέστε τι τους έκανε να νιώθουν έτσι για εσάς. Ή μπορεί να εκνευριστείτε και να αποφασίσετε να τους αντιπαθήσετε. Αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να ξέρεις πώς να συμπεριφέρεσαι με κάποιον που δεν σε συμπαθεί. Εδώ είναι 5 κινήσεις που μπορείς να κάνεις.

1. Συνειδητοποίησε ότι κάποιες προσωπικότητες συγκρούονται, και αυτό είναι φυσιολογικό

Όλοι έχουμε τη δική μας λίστα με συμπεριφορές και χαρακτηριστικά προσωπικότητας που δεν μας αρέσουν. Ορισμένα πράγματα σε άλλους ανθρώπους μας κάνουν να νιώθουμε ενοχλημένοι και να μην θέλουμε να συναναστραφούμε μαζί τους. Κάθε φορά που συναντάμε ένα άτομο που έχει ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, σχηματίζουμε αμέσως μια αρνητική εντύπωση για αυτό. Συμβαίνει σε υποσυνείδητο επίπεδο – μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε επιφυλακτικοί μαζί του. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει την κατάσταση, όταν κάποιος δεν σας συμπαθεί χωρίς λόγο. Μπορεί να έχετε μία από αυτές τις συμπεριφορές και τα χαρακτηριστικά που αυτό το άτομο δεν μπορεί να αντέξει σε άλλους.

2. Λάβε υπόψη ότι αυτό το άτομο μπορεί να έχει δικά του προβλήματα

Μερικοί άνθρωποι βγάζουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα σε άλλους. Μπορεί να περνούν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους ή να υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας, επομένως μπορεί να μπερδέψετε τη συμπεριφορά τους ως ένδειξη αντιπάθειας, ενώ δεν έχει καμία σχέση με εσάς.

3. Αγνόησε τους

Θα πρέπει πάντα να προσπαθήσετε να τους προσεγγίσετε και να τους κάνετε να αλλάξουν γνώμη για εσάς; Ίσως δεν είναι καλή ιδέα. Αν κάποιος σε αντιπαθεί, έχει ήδη σχηματίσει άποψη για κάποιο λόγο. Έτσι, το να προσπαθείς να τον κάνεις να σε συμπαθήσει είναι λίγο- πολύ χάσιμο χρόνου. Γενικά, είναι καλύτερο να μην δίνετε μεγάλη σημασία στις απόψεις των άλλων για εσάς. Θα σας μεταδώσει περιττή ένταση και απογοήτευση. Επομένως, το να αγνοούμε τέτοιους ανθρώπους είναι μια πολύ πιο σοφή απόφαση.

4. Μην κλιμακώνεις την κατάσταση

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε μια παρατήρηση ή να κάνετε μια προκλητική ερώτηση όταν μιλάτε σε κάποιον που δεν σας συμπαθεί. Είστε εκνευρισμένοι με τη στάση του, οπότε θέλετε να… αντεπιτεθείτε. Αλλά είναι καλύτερα να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό. Γιατί να κάνεις φασαρία μόνο και μόνο για να φέρεις περισσότερη αντιπαράθεση στη ζωή σου; Δεν είναι αρκετά περίπλοκη η ζωή χωρίς άσκοπες διαφωνίες με τυχαίους ανθρώπους; Εντάξει, μπορείτε να απαντήσετε με μια σαρκαστική παρατήρηση όταν κάποιος σας κάνει μια ακατάλληλη ερώτηση. Φροντίστε όμως να μην καταλήξετε σε προσβολές, γιατί αυτό απλά θα κλιμακώσει την κατάσταση και θα φέρει σύγκρουση. Μην αφήνετε κάποιον που δεν σας ενδιαφέρει να σας κάνει να χάσετε την ψυχραιμία σας. Δεν αξίζει.

5. Μη νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου

Όταν κάποιοι άνθρωποι δεν σας συμπαθούν χωρίς λόγο, είναι εύκολο να αρχίσετε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας. Τι κάνεις λάθος; Φταίει κάποια συμπεριφορά σου; Εκνευρίζεις τους γύρω σου; Μπορεί ακόμη και να αρχίσετε να αναρωτιέστε γιατί οι άνθρωποι δεν σας συμπαθούν γενικά. Ίσως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος σας συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, οπότε νιώθετε ότι δεν είστε συμπαθητικό άτομο και κανείς δεν θέλει να είναι φίλος σας. Το να αισθάνεστε ότι δεν είστε αρκετά καλοί, είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε σε αυτήν την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε τρόποι για να ανοίγεις συζητήσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 14 =