αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν νιώθεις ότι είσαι ένα βήμα πριν να τα παρατήσεις

Πέντε κινήσεις που μπορείς να κάνεις αν νιώθεις ότι είσαι ένα βήμα πριν να τα παρατήσεις

Όλοι έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, σε κάποια στιγμή στη διαδρομή μας. Είναι τότε που είμαστε έτοιμοι να τα παρατήσουμε. Ανεξάρτητα από το μονοπάτι στο οποίο βαδίζουμε.

Όταν θέλετε να τα παρατήσετε, το μυαλό σας δεν πηγαίνει αυτόματα σε τρόπους βελτίωσης. Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη, τόσο δύσκολη που φαίνεται να μην υπάρχει λύση στα προβλήματα σου. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ζωή είναι όμορφη, και αν θέλετε να τα παρατήσετε, υπάρχουν τρόποι να ανατρέψετε την κατάσταση.

Εδώ είναι 5 κινήσεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Αποδέξου τις αλλαγές

Μια τεράστια αλήθεια για τη ζωή: Δεν είναι καλή συνέχεια. Τα πράγματα αλλάζουν και όσο πιο γρήγορα μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό το γεγονός, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχετε να τα παρατήσετε όλα. Απλώς να θυμάστε αυτό: Αν τα πράγματα είναι άσχημα, δεν θα είναι πάντα έτσι, και ομοίως, αν τα πράγματα είναι καλά, δεν θα είναι πάντα έτσι. Είναι απλώς η φυσική συνέχεια και ροή της ζωής. Συμφιλιώσου με αυτό.

Πάρε έμπνευση

Όταν αισθάνεστε απελπισμένοι, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε μια εμπνευσμένη ιστορία που θα σας δώσει ώθηση προς τα εμπρός. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περνούν δύσκολες καταστάσεις και πολλοί από αυτούς τις ξεπερνούν και γίνονται επιτυχημένοι στη ζωή τους. Διαβάστε βιβλία, παρακολουθήστε ντοκιμαντέρ με ιστορίες επιτυχίας ή διαβάστε μερικές συνεντεύξεις του It’s Possible. Θα σας βοηθήσει να δείτε πώς οι άνθρωποι μπορούν να είναι στο χαμηλότερο σημείο τους και να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες. Και τελικά να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους.

Προηγούμενα επιτεύγματα

Ένας τρόπος για να συνεχίσουμε να προχωράμε, είναι να θυμόμαστε τι έχουμε καταφέρει ως εδώ. Θυμήσου τότε που κατάφερες να πάρεις το πτυχίο σου. Θυμήσου όταν βοήθησες έναν φίλο να περάσει μια δύσκολη δική του κατάσταση. Θυμήσου πώς βρήκες μια εξαιρετική δουλειά. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στο παρελθόν σου, μεταξύ των κακών, που ήταν θετικά. Σκεφτείτε αυτά τα πράγματα, και θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την παρούσα κατάστασή σας.

Κάνε παρέα με τους σωστούς ανθρώπους

Αν έχεις σχέσεις με τοξικούς ανθρώπους, είναι πιθανότερο να πεις «τα παρατάω». Το να είστε περιτριγυρισμένοι από άτομα που σας χρησιμοποιούν, δεν παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη ή σας προσβάλουν, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε απελπισμένοι. Μπορεί ακόμη και να αρχίσετε να απομονώνεστε. Αν νομίζετε ότι βρίσκεστε γύρω από τοξικούς ανθρώπους, τότε είναι καιρός να αποστασιοποιηθείτε από αυτούς, ώστε να αισθανθείτε ξανά καλά με τον εαυτό σας. Στην αρχή μπορεί να είναι επώδυνο, αλλά μετά από λίγο, θα ανακτήσετε την αυτοεκτίμησή σας.

Βρες κάποιον να σε βοηθήσει

Το έχουμε ξανά πει. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν φτάνουν στους στόχους τους επειδή τα κάνουν όλα μόνοι τους. Αλλά κάνουν κάτι επίσης σημαντικό: Ζητάνε βοήθεια όταν την χρειάζονται. Όταν είσαι μπροστά σε ένα εμπόδιο που δεν μπορείς να βρεις την λύση του, τότε αναζήτησε έναν μέντορα, συνεργάτη ή φίλο που να μπορεί να σε βοηθήσει. Όχι μόνο στο πρακτικό σκέλος, αλλά και στο ψυχολογικό. Θα είναι αυτός που θα σου δώσει boost, όταν νιώθεις ότι είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seventeen =