αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις για να χτίσεις την εμπιστοσύνη στην επιχείρηση σου (κι αν την χάσεις… δύσκολα θα την ξανά βρεις)

Πέντε κινήσεις για να χτίσεις την εμπιστοσύνη στην επιχείρηση σου (κι αν την χάσεις… δύσκολα θα την ξανά βρεις)

Μπορεί Οι περισσότεροι επιχειρηματίες να εστιάζουν στα οικονομικά αποτελέσματα και στις πωλήσεις. Αλλά υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας που παίζει τον ρόλο του, στο αν θα φτάσεις τελικά στην επιτυχία. Είναι η εμπιστοσύνη που χτίζεις με τους πελάτες ή τους εργαζομένους σου. Αν καταφέρεις να κάνεις τους άλλους να σε εμπιστευτούν, όλα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα. Από την άλλη, αν χαθεί η εμπιστοσύνη, μετά δύσκολα μπορείς να την ανακτήσεις.

Το θέμα εδώ, είναι ότι συνήθως το χτίσιμο της εμπιστοσύνης… είναι αόριστο. Κανείς δεν σου λέει το πως θα πετύχεις κάτι τέτοιο. Υπάρχουν όμως κάποιες πρακτικές κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις την εμπιστοσύνη στην εταιρία σου. Μια τέτοια λίστα παρουσιάζει το αμερικανικό Entrepreneur.com, και εδώ είναι 5 συγκεκριμένα tips.

1# Δείξε ότι εμπιστεύεσαι τους άλλους. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να είστε γενναιόδωροι και συγχωρητικοί όταν κάποιος άλλος κάνει ένα λάθος ή σας απογοητεύει με κάποιο τρόπο. Άλλωστε, κανείς δεν είναι τέλειος. Δώσε χρόνο στους άλλους για να φέρουν τα μεγάλα αποτελέσματα. Ενώ παράλληλα χτίζεις μια καλή σχέση.

2# Φτιάξε σχέσεις που είναι αμοιβαία επωφελείς. Όπως στις περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις, πρέπει να υπάρχει όφελος και για τις δύο πλευρές. Έτσι πρέπει να γίνει και εδώ, όταν έχεις να κάνεις με πελάτες ή εργαζομένους. Δείξε ότι νοιάζεσαι για αυτούς και με κάθε ευκαιρία δείξε αυτά που έχεις να τους προσφέρεις.

3# Αντιμετώπισε απευθείας τα ζητήματα. Σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα. Το θέμα είναι να βρεθείς άμεσα πάνω από αυτά και να δώσεις μια λύση. Α, και φυσικά να τηρείς τις υποσχέσεις σου. Αν πεις ότι θα κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις.

4# Πες την αλήθεια. Είναι ένα από τα σημαντικότερα προσόντα που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος. Να λέει την αλήθεια. Κάνε το και εσύ, όπως σίγουρα θέλεις να στο κάνουν και οι άλλοι. Σκέψου ότι αν πιαστείς μια φορά να λες ψέμματα, μετά η εμπιστοσύνη ίσως… να χαθεί για πάντα.

5# Σεβάσου τον χρόνο τους. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εμπιστοσύνη, αλλά και με την ευγένεια. Σεβάσου τον χρόνο των άλλων. Πήγαινε έγκαιρα στα meetings, απάντα στα emails σύντομα, και κάνε τηλεφωνικές κλήσεις με ουσία χωρίς να σπαταλάς τον χρόνο του άλλου. Αν κάποιος σου πει ότι έχει συγκεκριμένο χρόνο για να μιλήσει μαζί σου, φρόντισε να τον τηρήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + sixteen =