αρχικηVIRALΠέντε κινήσεις για να διαχειριστείς την μοναξιά ή την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Πέντε κινήσεις για να διαχειριστείς την μοναξιά ή την κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Η απρόβλεπτη και άνευ προηγουμένου συνθήκη της καραντίνας δυσκολεύει τη διαχείριση της κατάθλιψης σε σύγκριση με το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η πανδημία έχει δημιουργήσει για πολλούς μια κάψουλα αυτο-απομόνωσης.

Σε μια μετα-ανάλυση 40 ερευνών (που διεξήχθησαν από το 1950-2016) του2017, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Public Health, βρέθηκαν σημαντικές συσχετίσει ανάμεσα στην κοινωνική απομόνωση, τη μοναξιά και την κακή ψυχική υγεία. Λόγω αυτής της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από νέα ή επιδεινωμένα συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους.

Κάποιος που έχει και τα δύο τώρα δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο, καθώς δεν υφίσταται πια κανονική κοινωνικοποίηση. Στο παρελθόν, οι εξωτερικές εργασίες ή μια σύντομη επίσκεψη στο σπίτι ενός φίλου μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Η απώλεια της δυνατότητας να αφήσουμε ελεύθερα το σπίτι όταν το θέλουμε δύσκολα συνηθίζεται, και αυτό έχει ανακινήσει την εντονότερη αίσθηση μοναξιάς και απομόνωσης. Αυτά τα συναισθήματα είναι συνηθισμένα για τους περισσότερους, αλλά για όσους έχουν κατάθλιψη, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μάθουν να διαχειρίζονται αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Αντιμετωπίζοντας τη μοναξιά στην καραντίνα

Αν εσείς, όπως πολλοί άλλοι, βρίσκεστε σε καραντίνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα πρωτόκολλα της κοινωνικής απόστασης έχουν δραστικά μειώσει την ικανότητα αλληλεπίδρασης με τους άλλους. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε ώστε να περιορίσετε τα συναισθήματα μοναξιάς και κατάθλιψης κατά την καραντίνα. Φροντίζοντας το σώμα και του νου σας, θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε κάθε νέο σύμπτωμα.

Η αυτοφροντίδα είναι πάντα σημαντικά και θεμελιώδης στην ικανότητα διαχείρισης της κατάθλιψης· βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας κάθε μέρα.

1. Ξεκουραζόμαστε

Ο ύπνος είναι η βάση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, κι όμως πολλοί άνθρωποι το αγνοούν. Για να αναπτύξετε ένα υγιές μοτίβο ύπνου, δοκιμάστε να ξαπλώνετε και να ξυπνάτε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα για ένα μήνα. Δεν έχει σημασία αν είστε στο σπίτι όλη μέρα, βεβαιωθείτε ότι επιμένετε σε αυτό.

Αν και ο στόχος των 8 ωρών χαρίζει στο σώμα σας πολλά οφέλη, μην πιέζετε τόσο τον εαυτό σας να φτάσει μέχρι εκεί. Ξεκινήστε εστιάζοντας στη ρύθμιση του ύπνου και της αφύπνισης για αρχή.

2. Υγιεινή διατροφή

Η κατανάλωση υγιεινής τροφής θα δώσει στο νου και το σώμα την ενέργεια που χρειάζονται για να «βγάλετε» τη μέρα και θα κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική σας ευεξία. Αφιερώστε τον έξτρα χρόνο που μπορεί να έχετε όσο είστε σπίτι για να μάθετε μια νέα συνταγή. Πειραματιστείτε στην κουζίνα, η μαγειρική είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική εμπειρία. Μην βασίζεστε σε έτοιμες και επεξεργασμένες τροφές.

3. Αποφεύγουμε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ

Η αποφυγή των ναρκωτικών ουσιών, του αλκοόλ, ακόμα και του καπνού κάνει θαύματα στην ψυχική και σωματική σας υγεία. Προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης, καθώς επιδεινώνει το στρες και το άγχος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο ιός επιδρά στους πνεύμονες, οπότε η αποφυγή του καπνίσματος και ατμίσματος μειώνει επίσης και τον κίνδυνο.

4. Περνάμε το χρόνο μας μακριά από οθόνες

Είτε εργάζεστε είτε όχι, ο χρόνος μπροστά από την οθόνη είναι καθημερινή ασχολία για τους περισσότερους. Εντούτοις, είναι σημαντικό να χαρίσετε στον εγκέφαλό σας ένα διάλειμμα από το συνεχές scrolling στο κινητό τηλέφωνο, από το τάμπλετ, το λάπτοπ ή την τηλεόραση.

Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την ώρα του ύπνου κάθε βράδυ και βεβαιωθείτε ότι περιορίζετε την έκθεση σε αυτές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύντομα, θα ανακαλύψετε ότι θα κοιμάστε πιο ξεκούραστα και θα ασκείτε λιγότερη πίεση στα μάτια σας με αυτό τον τρόπο.

Κάντε κάτι άλλο για να μείνετε απασχολημένοι όσο βρίσκεστε μακριά από τις οθόνες κατά τη διάρκεια της μέρας. Η κηπουρική, το διάβασμα, ένα τηλεφώνημα σε φίλους, ένα γράμμα, η ζωγραφική, το πλέξιμο, ένα ζεστό μπάνιο και η μαγειρική είναι όλα υπέροχες δραστηριότητες που θα διατηρήσουν ενεργό το νου σας, ενώ παράλληλα θα παραμένετε μακριά από οθόνες.

5. Γυμναζόμαστε τακτικά

Η γυμναστική δεν είναι μόνο για να αποκτήσουμε το ιδανικό σώμα και δεν χρειάζεται να γίνει αναγκαστικά και με το ζόρι. Η συχνή σωματική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση. Η τακτική άσκηση δεν σημαίνει έντονες προπονήσεις. Κάντε κάτι που θα απολαύσετε, ώστε να είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να τα κάνετε για πολύ καιρό ακόμα.

Κάθε είδος άσκησης είναι ευεργετικό και πολλές δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν με την κοινωνική απόσταση κατά νου, όπως ο χορός, η γιόγκα, το τάι τσι, το περπάτημα και το κολύμπι. Δοκιμάστε αυτό που σας τραβά περισσότερο το ενδιαφέρον.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + two =