αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κακές συνήθειες που σε κάνουν λιγότερο δημιουργικό

Πέντε κακές συνήθειες που σε κάνουν λιγότερο δημιουργικό

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να είναι δημιουργικοί- ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι είναι σήμερα. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο. Αρκετοί, κάνουν απλά λάθη στην καθημερινότητα τους, τα οποία τους κρατούν πίσω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αυτό το ζήτημα προσπαθεί να προσεγγίσει σε άρθρο του το αμερικανικό inc.com. Και παραθέτει πέντε κακές συνήθειες που σε κάνουν λιγότερο παραγωγικό. Πόσες από αυτές έχεις εσύ;

Κακή συνήθεια Νο1: Αξιολόγηση και δημιουργία την ίδια στιγμή. Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με την φαντασία. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείς πέρα από το προβλεπόμενο. Να έχεις τρελές ιδέες που πιθανότατα αρκετές από αυτές δεν θα δουλέψουν. Αλλά χωρίς αυτή τη ροή ιδεών δεν μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί. Αφήστε τα «όχι» και τα «αυτό δεν θα δουλέψει», και βγάλτε τη δημιουργικότητα σας.

Κακή συνήθεια Νο2: Υπερβολική έρευνα στην αρχή. Όταν κατασκευάζουμε ένα νέο project, είναι λογικό να κάνουμε έρευνα για το ήδη υπάρχει εκεί έξω. Και να καταλήξουμε στη δική μας ιδέα. Φυσικά, δεν θέλουμε απαραίτητα να ανακαλύψουμε τον τροχό. Όμως, για να φτάσουμε σε κάτι ξεχωριστό, είναι χρήσιμο πολλές φορές να βάλουμε… παρωπίδες. Έτσι μεγιστοποιείται η εφευρετικότητα μας και δεν θα καταλήξουμε απλά σε μια ακόμα προσθήκη στην αγορά.

Κακή συνήθεια Νο3: Υπερβολική πίστη στην… λάμψη της δημιουργικότητας. Πολλοί πιστεύουν ότι η δημιουργικότητα έρχεται ξαφνικά, σαν μια λάμψη. Στην πραγματικότητα όμως, κάτι τέτοιο γίνεται σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται δουλειά και χρόνος, για να φτάσουμε στην καλή ιδέα. Δεν αρκεί να καθόμαστε και να περιμένουμε.

Κακή συνήθεια Νο4: Πιστεύουμε ότι μόνο οι ταλαντούχοι άνθρωποι είναι δημιουργικοί. Η δημιουργικότητα δεν είναι προνόμιο των λίγων. Όλοι μπορούν να είναι δημιουργικοί, αρκεί να έχουν φαινομενικά τρελές ιδέες και να μην πηγαίνουν πάντα από τον κλασσικό δρόμο.

Κακή συνήθεια Νο5: Ιδέες χωρίς να πείθουμε. Ένα σημαντικό σημείο, πέρα από την δημιουργία ιδεών, είναι να πείσουμε τους άλλους για την αξία τους. Μην το υποτιμάτε αυτό. Οι τολμηρές ιδέες, συνήθως αντιμετωπίζονται αρχικά με σκεπτικισμό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις έναν τρόπο έτσι ώστε να τις επικοινωνήσεις με τους άλλους και να διαδοθούν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − four =