αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κακές συνήθειες που έχουν οι τελειομανείς. Πόσες από αυτές βλέπεις στον εαυτό σου;

Πέντε κακές συνήθειες που έχουν οι τελειομανείς. Πόσες από αυτές βλέπεις στον εαυτό σου;

Η προσπάθεια για τελειότητα μπορεί να σας ωθήσει προς την επιτυχία, να ανεβάσει τα standards σας και να γεννήσει μεγαλύτερα κίνητρα. Αλλά αν πας στην υπερβολή, μπορεί να σε βάλει σε φαύλους, ανθυγιεινούς κύκλους.

Το αποτέλεσμα;

Τότε η τελειομανία επιδεινώνει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Κάτι που το βλέπουμε στην εποχή μας, λόγω του έντονου ανταγωνισμού και της πίεσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε 5 σημάδια που δείχνουν ότι είστε τελειομανής και πώς σας κρατούν πίσω.

1) Δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε την δουλειά

Το να ξεκινήσετε μπορεί να είναι δύσκολο όταν έχετε υψηλούς στόχους και θέλετε να τα κάνετε όλα σωστά. Αλλά θυμηθείτε, η πρόοδος είναι καλύτερη από την τελειότητα!

Ο φόβος της αποτυχίας ή η ιδέα ότι η δουλειά σας δεν θα είναι τέλεια, μπορεί να σας εμποδίσει να ξεκινήσετε μια εργασία και να την ολοκληρώσετε.

Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες, αναβλητικότητα και ένα φορτίο άγχους. Καταλήγετε να ξοδεύετε πολύ χρόνο προετοιμασίας, προγραμματισμού και ανησυχίας, ενώ η εργασία δεν ολοκληρώνεται ποτέ.

2) Φοβάστε την αποτυχία

Οι τάσεις τελειομανίας μπορεί να οδηγήσουν σε έναν ανθυγιεινό φόβο αποτυχίας.

Δυστυχώς, αμέτρητα άτομα σε όλο τον κόσμο μαστίζονται από χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάτι που τους κάνει να φοβούνται νέα πράγματα, προκλήσεις και ευκαιρίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Οι αρνητικές πεποιθήσεις και σκέψεις που πηγάζουν από αυτά τα συναισθήματα δημιουργούν πολυάριθμα προβλήματα. Τελικά, δεν μπορείτε να ευδοκιμήσετε τόσο σε προσωπικά όσο και σε επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Η προσπάθεια για την τελειότητα μπορεί να φαίνεται ευγενής, αλλά μπορεί να βλάψει τις σχέσεις, να εμποδίσει την επαγγελματική ανάπτυξη και να επηρεάσει την ευημερία.

3) Είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας

Όταν είσαι υπερβολικά τελειομανής, είσαι συχνά… ο χειρότερος κριτής του εαυτού σου. Αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο και να κάνει τη ζωή δύσκολη. Δυστυχώς, είναι σύνηθες να έχει κανείς εμμονή με τις λεπτομέρειες και να κριτικάρει τη δουλειά του σε ανθυγιεινό βαθμό, αφαιρώντας τη διασκέδαση.

Μπορεί να θέσετε απίστευτα υψηλά standards για τον εαυτό σας.

Αν μπεις σε αυτή τη νοοτροπία, μετά δεν είναι εύκολο να βγεις.

4) Έχετε εμμονή με τις λεπτομέρειες

Είναι αλήθεια: Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι τελειομανείς τείνουν να έχουν εμμονή με τις λεπτομέρειες.

Παρόλο που η προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να είναι επωφελής, η υπερβολική ανάγκη να είσαι τέλειος μπορεί να γίνει συντριπτική.

Όλοι έχουμε αυτόν τον έναν φίλο, έτσι δεν είναι; Ή μπορεί να είσαι εσύ;

Μπορεί ακόμα και στο Facebook και στο email, να δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις και να ανησυχείτε για τα μικρά πράγματα.

Η φασαρία για ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως η αισθητική της ανάρτησής σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και ο αριθμός των λέξεων ενός email μπορεί να είναι μεγάλη σπατάλη χρόνου.

Μπορεί επίσης να οδηγήσει στο να χαθείτε σε λεπτομέρειες και να παραμελήσετε μεγαλύτερες εργασίες, όπως να λανσάρετε μια δημιουργική ιδέα για το έργο σας.

Η υπερβολική εστίαση σε ασήμαντα πράγματα μπορεί να είναι μεγάλη σπατάλη χρόνου, αφήνοντάς σας ανεπαρκή χρόνο για να ολοκληρώσετε τις προτεραιότητές σας.

5) Δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις

Ίσως αναρωτιέστε αν οι τελειομανείς δυσκολεύονται να λάβουν αποφάσεις. Το να είσαι τελειομανής μπορεί μερικές φορές να γυρίσει μπούμερανγκ. Και αυτή είναι μια από αυτές τις φορές.

Η υπερανάλυση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων κάθε επιλογής σε αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να καθυστερήσει άσκοπα την ολοκλήρωση της Χ εργασίας.

Με λίγα λόγια, η ”παράλυση” εμφανίζεται λόγω της αδυναμίας να κάνετε γρήγορα επιλογές.

Θυμηθείτε, μια λάθος επιλογή μπορεί να οδηγήσει στη σωστή απόφαση. Δεν χρειαζόμαστε την τελειότητα, απλώς την καλύτερη διαθέσιμη επιλογή για να συνεχίσουμε να προχωράμε. Τα λάθη είναι φυσικά κομμάτι της μάθησης και της ανάπτυξης. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos εφαρμόζει τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + two =