αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε επιλογές για τις οποίες μάλλον θα μετανιώσεις σε 10 χρόνια

Πέντε επιλογές για τις οποίες μάλλον θα μετανιώσεις σε 10 χρόνια

Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας, λέει μια σοφή φράση. Και αν θες σε 10 χρόνια να κοιτάς προς τα πίσω και να είσαι ικανοποιημένος με τον τρόπο που έχεις πορευτεί, μάλλον πρέπει να αποφύγεις τις 5 επιλογές που θα δεις παρακάτω.

Είναι μια ενδιαφέρουσα λίστα με τις… παγίδες στις οποίες πέφτουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην ζωή τους. Και μετά μετανιώνουν- αλλά δεν μπορούν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Εδώ είναι λοιπόν 5 επιλογές που χρειάζεται να αποφύγεις.

1. Οι άλλοι ορίζουν την επιτυχία για εσένα

Νιώθεις επιτυχημένος στη ζωή σου αυτή τη στιγμή; Αν όχι, γιατί όχι; Μήπως αφήνεις την κοινωνία να υπαγορεύει… τι σημαίνει επιτυχία για εσένα;

Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς κοιτάζει τον ευρύτερο κόσμο για να καταλάβει τι είναι επιτυχία. Αυτό δεν είναι υγιές ωστόσο, γιατί ο ορισμός της επιτυχίας είναι διαφορετικός για κάθε άτομο.

Η επιτυχία μπορεί να σημαίνει ό,τι θέλετε- και η δουλειά σας είναι να καταλάβετε τι είναι σημαντικό για εσάς, ποιες εμπειρίες πρέπει να εκτιμώνται και ποιες αρχές πρέπει να τηρούνται.

2. Κρύβετε τον πραγματικό σας εαυτό για να εντυπωσιάσετε τους άλλους

Αν και μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε τώρα, σε 10 χρόνια θα αναρωτιέστε γιατί ξοδέψατε τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να γίνετε κάποιος που δεν είστε.

Μπορεί να νιώθεις ότι πρέπει να φοράς μία μάσκα και να κρύβεις τον αυθεντικό σου εαυτό αν θέλεις να προχωρήσεις στη ζωή, αλλά αυτό είναι ψέμα. Στην πραγματικότητα, εκείνοι που αφήνουν τον αληθινό τους εαυτό να λάμψει, βρίσκονται συχνά στην κορυφή. Μπορεί να μην είναι ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά η ειλικρίνειά είναι σημαντική και οι κατάλληλοι άνθρωποι θα την αναγνωρίσουν και θα την ανταμείψουν.

3. Θες μόνο να παίρνεις

Η ζωή έχει να κάνει με τις αλληλεπιδράσεις σου με τους άλλους. Δίνεις και παίρνεις- από άποψη χρόνου, ενέργειας, χρημάτων και στοργής.

Αν και μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να προσπαθείς να είσαι πάντα στο ένα άκρο, αυτή η προσέγγιση θα σε αφήσει τελικά απομονωμένο και συναισθηματικά άδειο. Μην προσπαθείς μόνο να παίρνεις.

Ενώ το να παίρνετε από τους άλλους σας δίνει βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση, μόνο μέσω της ανταπόδοσης βρίσκετε διαρκή χαρά. Το να βρίσκεσαι εκεί και να βοηθάς κάποιον άλλον σε ανταμείβει πάρα πολύ. Και όσο μικρή κι αν είναι η χειρονομία, θα νιώσεις καλύτερα.

4. Πιστεύεις ότι η δουλειά είναι η ζωή σου

Αυτό που κάνετε ως δουλειά ή επάγγελμα είναι αναμφίβολα μια σημαντική πτυχή της ζωής σας, αλλά σπάνια είναι ολόκληρη η ζωή σας. Για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, η εργασία είναι κατά κύριο λόγο ένα μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού, αλλά συχνά την αφήνουμε να κυριαρχήσει στην ύπαρξή μας. Ακόμη και εκτός της εργάσιμης ημέρας, το συζητάμε, ανησυχούμε και το αφήνουμε να μείνει στο μυαλό μας.

Μπορεί η ικανοποίηση από την εργασία είναι γενικά αρκετά χαμηλή και νιώθουμε αναγκασμένοι να γκρινιάζουμε για το πόσο δυστυχισμένοι είμαστε. Και να λέμε ότι θα θέλαμε να μπορούσαμε να τα παρατήσουμε.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι οι εργαζόμενοι που αφιερώνουν τόσες ώρες για να κυνηγήσουν τα πλούτη, που παραμελούν τον ελεύθερο χρόνο τους και τους ανθρώπους της ζωής τους.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, όλοι θα λαμβάναμε έναν καλό μισθό για μια τέλεια δουλειά που μας άρεσε να κάνουμε, αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να θυμόμαστε ότι, ναι, η εργασία είναι κομμάτι της ζωής, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρα όρια. Θυμήσου και το άρθρο: «Η δουλειά δεν είναι η ζωή σας. Οι εργοδότες σας βλέπουν 100% ως κάτι μίας χρήσης»: Η ανάρτηση ενός απολυμένου της Google που έγινε viral.

5. Δεν ακολουθείς τα όνειρά σου

Από πολύ μικρή ηλικία, όλοι έχουμε όνειρα για το τι θα θέλαμε να πετύχουμε στη ζωή. Παρόλα αυτά, ένας σχετικά μικρός αριθμός ανθρώπων κυνηγάει τελικά τα όνειρά του και προσπαθεί μέχρι να πραγματοποιηθούν.

Μπορεί να πιστεύετε ότι το όνειρό σας δεν είναι ρεαλιστικό ή απλά πολύ ρισκαδόρικο για να προσπαθήσετε να το πετύχετε, αλλά κάθε φορά που παραμερίζετε το όνειρό σας, το μόνο που κάνετε είναι να το κάνετε πιο δύσκολο στο μέλλον.

Είτε θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, είτε να ταξιδεύετε στον κόσμο με ένα σακίδιο πλάτης, θα είστε πολύ πιο ικανοποιημένοι στο μέλλον αν κάνετε την προσπάθεια – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα – παρά αν δεν δοκιμάσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =