αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε επικοινωνιακά «μυστικά» των σπουδαίων leaders (και μπορείς να τα εφαρμόσεις)

Πέντε επικοινωνιακά «μυστικά» των σπουδαίων leaders (και μπορείς να τα εφαρμόσεις)

Κανείς δεν μπορεί να γίνει σπουδαίος leader, αν πρώτα δεν γίνει σπουδαίος communicator. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κορυφαίοι ηγέτες στον κόσμο, και στο επιχειρηματικό πεδίο, έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να συνδέονται και να επικοινωνούν με το κοινό ή τους συνεργάτες τους. Είναι επικοινωνιακοί και αυτό τους οδηγεί στο να φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Αλλά πρακτικά, τι κάνουν οι σπουδαίοι leaders και καταφέρνουν αυτή την ιδιαίτερη επικοινωνία με τους άλλους; Εδώ είναι 5 επικοινωνιακά «μυστικά» τους. Τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις και εσύ.

1# Ξέρουν το ακροατήριο τους. Όλα ξεκινούν από εκεί. Οι σπουδαίοι leaders ξέρουν σε ποιους μιλούν κάθε φορά. Και φροντίζουν να μεταφέρουν το μήνυμα τους σωστά.

2# Γλώσσα του σώματος. Κοιτούν τους άλλους στα μάτια, κινούν τα χέρια τους και φροντίζουν οι γλώσσα του σώματος να δημιουργεί θετική προδιάθεση στους άλλους.

3# Είναι αυθεντικοί. Οι καλοί leaders δεν… αλλάζουν πρόσωπο όταν βρίσκονται σε ένα βημα για να μιλήσουν. Είναι αυθεντικοί. Και φροντίζουν αυτό να φαίνεται.

4# Παραδέχονται τα λάθη τους. Χρησιμοποιούν φράσεις όπως: «Ήταν λάθος μου», «Ζητώ συγνώμη». Όταν κάνεις ένα λάθος, παραδέξου το ανοιχτά. Θα σε κάνει πιο ανθρώπινο, συμπαθή και ειλικρινή προς τους άλλους.

5# Έχουν αυτιά. Και τα χρησιμοποιούν. Δεν χρειάζεται μόνο να μιλάς καλά. Αλλά και να ακούς παραγωγικά. Άκου τα όσα έχουν να σου πουν οι άλλοι, κάνε ερωτήσεις και προσπάθησε να λύσεις τα προβλήματα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + nineteen =