αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠέντε εναλλακτικές για ανταλλαγή μηνυμάτων αν δεν θες να χρησιμοποιείς το WhatsApp

Πέντε εναλλακτικές για ανταλλαγή μηνυμάτων αν δεν θες να χρησιμοποιείς το WhatsApp

Το WhatsApp είναι μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων, όμως σίγουρα δεν είναι αποδεκτή από όλους. Ειδικότερα μετά την τελευταία του ανακοίνωση σχετικά με την πολιτική απορρήτου, που θα επιτρέπει στην εφαρμογή να μοιράζεται δεδομένα με το Facebook, πολλοί χρήστες άρχισαν να την εγκαταλείπουν. Παρακάτω ακολουθούν μερικές εναλλακτικές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες, όπως τις παραθέτει το secnews.gr.

Signal

Όσον αφορά τις εναλλακτικές του WhatsApp, το Signal βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη στάση της εταιρείας σχετικά με το απόρρητο των χρηστών της. Είναι μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή, που προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες με το WhatsApp.

Telegram

Το Telegram έχει χαρακτηριστεί ως η καλύτερη εναλλακτική για το WhatsApp εδώ και πολύ καιρό, καθώς δε μοιράζεται τα δεδομένα των χρηστών με κανέναν, συμπεριλαμβανομένων των αρχών. Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων σάς επιτρέπει να δημιουργείτε ομάδες με έως 200.000 χρήστες και να μοιράζεστε δωρεάν αρχεία έως 2 GB.

Discord

Το Discord ξεκίνησε ως πλατφόρμα συνομιλίας για παιχνίδια, αλλά έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο. Τώρα θεωρείται εναλλακτική τόσο για το Slack όσο και για το WhatsApp, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Keybase

Το Keybase ξεκίνησε ως βασικός κατάλογος ιδιωτικών και δημόσιων κλειδιών αναγνώρισης, αλλά διαθέτει επίσης κρυπτογραφημένη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων. Η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιδιωτικά μηνύματα, ομάδες και γκρουπ.

Threema

Το Threema παίρνει την ασφάλεια πολύ σοβαρά. Παρόλο που είναι μία επί πληρωμή εφαρμογή, το ποσό είναι μόλις 2,99 $ (2,46 ευρώ) εφάπαξ και σε αντάλλαγμα, λαμβάνετε κρυπτογράφηση edge to edge για όλα τα δεδομένα που περνούν μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτό περιλαμβάνει μηνύματα, βιντεοκλήσεις, αρχεία και ακόμη και ενημερώσεις κατάστασης. Η εταιρεία σάς επιτρέπει να συνομιλείτε ανώνυμα και δεν χρειάζεται να συνδέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή email στον λογαριασμό σας (είναι προαιρετικά).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =