αρχικηVIRALΠέντε εκνευριστικές συνήθειες που μας ενοχλούν στους άλλους

Πέντε εκνευριστικές συνήθειες που μας ενοχλούν στους άλλους

Είναι μερικές συνήθειες μας που ενοχλούν τους άλλους. ‘Η ενοχλούν εμάς… όταν τις έχει κάποιος άλλος. Πολλοί άνθρωποι έχουν συνήθειες που εκνευρίζουν τους ανθρώπους γύρω τους. Συχνά το γνωρίζουν και οι ίδιοι, παρόλα αυτά, συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια ξανά.

Παρακάτω θα είναι 5 τέτοιες συνήθειες. Πόσες από αυτές βλέπεις στους ανθρώπους γύρω σου;

Μιλάνε υπερβολικά δυνατά
Πόσες φορές δεν έχει τύχει, να μιλάει κάποιος δυνατά σε ένα χώρο με άλλα άτομα, και εμείς να νιώθουμε άβολα; Συχνά συναντάμε ανθρώπους, που είτε μιλάνε πολύ δυνατά στο δρόμο είτε σε ένα δημόσιο χώρο. Οι άνθρωποι αυτοί το κάνουν γιατί πολύ απλά θέλουν να τραβήξουν την προσοχή. Μιλώντας δυνατά ξέρουν πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η προσοχή των γύρω τους θα στραφεί πάνω τους. Εκτός αυτού, όταν μιλάνε φωναχτά στο τηλέφωνο. Οταν κάποιος μιλάει στο τηλέφωνο, οι υπόλοιποι μπορούν να ακούσουν μόνο τη μία μεριά της συζήτησης. Αυτό, βάζει τους υπόλοιπους σε μία ασυνείδητη διαδικασία να προσπαθούν να μαντέψουν τί λένε από την άλλη μεριά του τηλεφώνου. Έτσι, αυτός που μιλάει ο δυνατά, νιώθει ότι υπερέχει, γιατί ξέρει κάτι παραπάνω από εσένα.

Επιδεικνύουν συνεχώς τα λεφτά τους
Κάποιοι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να επιδεικνύουν συνεχώς, το πόσα χρήματα έχουν. Ακόμα και αν δεν έχουν πάρα πολλά, θα φροντίσουν κάθε μέρα να κάνουν κάτι, που θα τους κάνει να φαίνονται πλούσιοι. Δεν καταδέχονται να φορούν ρούχα που δεν είναι μάρκες, αγοράζουν πολύ ακριβά κινητά, και γενικότερα κινήσεις που δείχνουν ότι δεν υπολογίζουν το χρήμα, τη στιγμή που τόσος κόσμος γύρω τους έχει ανάγκη. Η εξήγηση έχει τη βάση της, στο ότι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή. Να νιώσουν και να δείξουν καλύτεροι από τους άλλους.

Αμέτρητα posts… στα social media
Too much is never good λέει μια παλιά παροιμία και αυτό σίγουρα ισχύει και για εκείνους που ποστάρουν συνεχώς στα social media, σαν να μην υπάρχει αύριο, ακόμη και με διαφορά μερικών λεπτών ή (ακόμη χειρότερα) δευτερολέπτων μετά το τελευταίο τους post. Τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν περιορίζονται στην δική τους ζωή, αλλά έχουν και άποψη… για όλα τα θέματα που υπάρχουν εκεί έξω.

Κάνουν επαναλαμβανόμενους θορύβους
Ειδικά στο σχολείο αυτό ήταν κάτι πολύ εκνευριστικό. Κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν να κάνουν θόρυβο με αντικείμενα, όπως για παράδειγμα να ανοιγοκλείνουν το στυλό ή να παίζουν με τα κλειδιά τους ή να χτυπούν τα δάχτυλά τους σε ένα τραπέζι. Θόρυβοι που μπορεί να σε κάνουν να εκνευριστείς αφάνταστα. Στην πραγματικότητα η αιτία είναι ότι με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να εκτονώσουν την ενέργειά τους και να ηρεμήσουν.

Βάζουν υπερβολικά πολύ άρωμα
Στους περισσότερους έχει τύχει να μπούνε μέσα στο μετρό ή σε ένα κατάστημα και κάποιος να φοράει… τόσο πολύ άρωμα, πού να σου προκαλεί πονοκέφαλο και ναυτία. Εδώ οι εξηγήσεις είναι δύο. Όσοι χρησιμοποιούν για πάρα πολλά χρόνια την ίδια κολόνια, έχουν συνηθίσει τόσο το άρωμά της, που δεν καταλαβαίνουν πόση ποσότητα βάζουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι, ότι μπορεί να έχουν κατάθλιψη. Κι όμως, ερευνητές έχουν αποδείξει πως στους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, οι υποδοχές για τις μυρωδιές υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιληφθούν το πόσο έντονη μπορεί να είναι μια μυρωδιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =