αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να βάλεις περισσότερη θετικότητα στο μυαλό σου

Πέντε δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να βάλεις περισσότερη θετικότητα στο μυαλό σου

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο θετικό μυαλό, μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε και που απασχολούν το μυαλό σας για να βελτιώσετε τη στάση σας και να ενισχύσετε τη θετικότητά σας. Ακολουθούν δεκαπέντε δραστηριότητες που είναι εγγυημένο ότι θα σας τονώσουν τη διάθεση σήμερα και κάθε μέρα.

1 – Η μουσική μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε θετική νοοτροπία

Η χαρούμενη μουσική και η χαρούμενη στάση πάνε χέρι-χέρι. Όταν ακούς χαρούμενη μουσική, αυτό… παράγει θετικό μυαλό. Είτε ακούτε ένα κλασικό κομμάτι του Μπετόβεν είτε Taylor Swift, η αισιόδοξη μουσική σας ανεβάζει και βελτιώνει τη διάθεσή σας. Η ακρόαση χαρούμενης μουσικής ενεργοποιεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης, μιας χημικής ουσίας που διεγείρει τη διάθεση και σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Έτσι, αν θέλετε μια δραστηριότητα που θα σας δώσει μια χαρούμενη ώθηση, δοκιμάστε να ακούσετε μια ωραία μελωδία.

2 – Άθληση

Υπάρχει μια σαφής σύνδεση μεταξύ άσκησης και θετικότητας. Από την αντίθετη πλευρά, η αδράνεια σας κάνει να αισθάνεστε νωθροί και πεσμένοι. Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες ορμόνες  που βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Τα οφέλη της άσκησης είναι βέβαια πολλά, όπως:

-Καλύτερος ύπνος
-Βελτιωμένη εστίαση και συγκέντρωση
-Υψηλότερα επίπεδα ενέργειας
-Ανακουφίζει από το άγχος
-Χαλαρώνει το σκελετικό σας σύστημα, ώστε ολόκληρο το σώμα σας να είναι χαλαρό

3 – Σωστή διατροφή

Η τακτική ηια να παραμείνετε θετικοί περιλαμβάνει την κατανάλωση καλών, θρεπτικών τροφών. Περιορίστε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, ζαχαρούχων τροφίμων και τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αυτές οι τροφές ανακατεύουν το έντερο σας και σας κάνουν να αισθάνεστε νωθροί και κουρασμένοι. Όλα αυτά επηρεάζουν την ψυχική υγεία και τη γενικότερη στάση σας. Η κατανάλωση θρεπτικών τροφών ενισχύει την ενέργειά σας, καθιστώντας σας πιο παραγωγικούς και πιο χαρούμενους.

4 – Κάντε ένα ταξίδι

Τα ταξίδια ενισχύουν τη θετικότητα στον εγκέφαλό σας. Η επίσκεψη σε άλλες χώρες, πόλεις ή νησιά διεγείρει το μυαλό σας επειδή μαθαίνετε για διαφορετικούς πολιτισμούς από τους δικούς σας, συναντάτε νέους ανθρώπους και βιώνετε νέες εμπειρίες. Τα ταξίδια μπορούν να σε κάνουν να έχεις πιο θετικό τρόπο σκεψεις. Τα ταξίδια σας επιτρέπουν επίσης να κυνηγήσετε τα όνειρά σας και να βρείτε νέα πάθη.

Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί πρέπει να ξοδεύουμε τα χρήματα μας σε εμπειρίες και όχι σε πράγματα: Ένας καθηγητής ψυχολογίας δίνει την απάντηση.

5 – Γράψε λέξεις ή εικόνες

Μελέτες δείχνουν ότι η έκφραση μέσω της γραφής βοηθά στη μείωση του άγχους σου και σε κάνει να νιώθεις συνολικά πιο ευτυχισμένος. Γράφοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει στην καρδιά και το μυαλό σας. Σας βοηθά να αφήσετε τα αρνητικά συναισθήματα κάτω. Ακόμα κι αν δεν είσαι καλός στη γραφή, δεν πειράζει. Το να βάζετε απλά τις λέξεις σε ένα χαρτί μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη στάση σας.

Δοκιμάστε και κάτι άλλο: Αντί να γράφετε για την ημέρα ή τις σκέψεις σας, σχεδιάστε μικρές εικονογραφήσεις. Κάθε μέρα ξεκινήστε μια νέα σελίδα και γεμίστε την με εικόνες από αυτό που φάγατε, μια εικόνα ενός βιβλίου που διαβάσατε ή μια περιγραφή ενός πουλιού που ακούσατε να τραγουδάει έξω από το παράθυρο του σαλονιού σας. Θα δείτε πώς κύλησαν οι μέρες σας μέσω αυτών των εικονογραφήσεων, όταν κοιτάξετε πίσω τις εβδομάδες. Δεν χρειάζεται να είσαι φανταστικός καλλιτέχνης, αλλά να απολαμβάνεις το σχέδιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + eight =