αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε γρήγορα tips για να δείχνεις πιο επαγγελματίας στο γραφείο

Πέντε γρήγορα tips για να δείχνεις πιο επαγγελματίας στο γραφείο

Πολλοί θεωρούν ότι για να κερδίσεις τον σεβασμό των άλλων μέσα σε ένα γραφείο ή για να φτάσεις στην προαγωγή που θες, πρέπει να φέρεις μεγάλα αποτελέσματα στην δουλειά. Αυτό είναι σωστό ως ένα βαθμό, αφού τα αποτελέσματα μετρούν. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες πιο απλές κινήσεις που κάνουν τη διαφορά.

Δεν αρκεί μόνο να φέρεις ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αλλά πρέπει να χτίσεις ένα συνολικό προφίλ, το οποίο σε βάθος χρόνου θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο επαγγελματίας μέσα στο γραφείο. Εδώ είναι 5 απλά tips.

1# Επαγγελματική συμπεριφορά. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Άλλο να είσαι έξω με τους φίλους σου, άλλο στο γραφείο. Πρέπει να σκέφτεσαι προτού μιλήσεις ώστε τα όσα λες να είναι ταιριαστά με το εργασιακό περιβάλλον.

2# Dress code. Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον συνήθως υπάρχει κάποιο dress code. Αυτό είναι ελαφρώς διαφορετικό για τους άντρες και διαφορετικό για τις γυναίκες, όπως επίσης αλλάζει από εταιρία σε εταιρία. Θα καταλάβεις από τις πρώτες ημέρες όταν πας σε μια εταιρία, το πως πρέπει να ντύνεσαι. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, στις οποίες δεν υπάρχει συγκεκριμένο dress code.

3# Καλή παρουσία στα meeting. Τα meeting στη δουλειά είναι συχνό φαινόμενο. Ενώ μερικές φορές είναι αληθινά χάσιμο χρόνου, πάντα θα υπάρχουν και είναι φορές που είναι αναγκαία. Όταν πρόκειται να συμμετάσχεις σε κάποιο meeting, κάνε μια προσπάθεια να φτάνεις στην ώρα σου. Αυτό είναι για να δείξεις στους ανθρώπους που συμμετέχουν ότι σέβεσαι το χρόνο τους και δεν θες να τους καθυστερείς. Φυσικά, πέρα από το σωστό timing, χρειάζεται και η καλή σου παρουσία σε αυτό.

4# Μην κουτσομπολεύεις. Μπορεί να έχεις αναπτύξει φιλικές σχέσεις με κάποια από τα άτομα στο γραφείο. Ωστόσο θα ήταν καλύτερο να είσαι εγκρατής στα σχόλια σου για άλλους συναδέλφους. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να διαρρεύσει. Και ξαφνικά να δημιουργήσεις ένα κακό κλίμα εναντίον σου.

5# Το κινητό στο αθόρυβο. Τα κινητά μας τηλέφωνα είναι μαζί μας όλη τη μέρα, είτε στην τσέπη μας, είτε πάνω στο γραφείο μας. Ένας καλός τρόπος να δείχνεις πιο επαγγελματίας είναι για όσο είσαι στη δουλειά, να έχεις το τηλέφωνο είτε στη σίγαση, είτε στη δόνηση. Μην ενοχλείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =