αρχικηVIRALΠέντε γρήγορα τρικ για να κοιμάσαι εύκολα κάθε βράδυ: Προτείνει μια σύμβουλος ύπνου

Πέντε γρήγορα τρικ για να κοιμάσαι εύκολα κάθε βράδυ: Προτείνει μια σύμβουλος ύπνου

Είναι βράδυ, έχεις φορέσει τις πιτζάμες σου και θέλεις να κοιμηθείς. Ξαπλώνεις στο κρεβάτι, σίγουρη πως θα κοιμηθείς αμέσως, αφού έχεις περάσει μια απαιτητική ημέρα στην εργασία σου. Η ώρα περνάει και δεν έχεις καταφέρει ακόμα να κοιμηθείς. Γυρίζεις πλευρό. Ξανά. Και ξανά.

Μήπως αυτή η εικόνα που μόλις σου περιέγραψα κάτι σου θυμίζει; Σύμφωνα με την σύμβουλο ύπνου, Maryanne Taylor υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές για να βοηθήσουν όλους εμάς που δεν κοιμόμαστε μόλις ξαπλώσουμε στο κρεβάτι.

Μάλιστα, η Taylor εξηγεί στο Stylist.co.uk, πως, όσοι πιστεύουν πως μετρώντας προβατάκια θα κοιμηθούν, ίσως έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο λόγος; Το μέτρημα αποτελεί μια διαδικασία που δεν αφήνει τον εγκέφαλό μας να χαλαρώσει, για να ξεκινήσει η διαδικασία ύπνου.

Ας δούμε τις τεχνικές που προτείνει η ειδικός, ώστε να διασφαλίσουμε πώς θα κοιμηθούμε γρηγορότερα εκμεταλλευόμενοι τις νυχτερινές ώρες για να ξεκουραστούμε καλύτερα.

Γράψε σε χαρτί τα θετικά και τα αρνητικά της ημέρας

Άφησε στην άκρη το κινητό, μην κάνεις scroll down στο instagram, και επικεντρώσου στον εαυτό σου. Τι συνέβη μέσα στην ημέρα σου; Για ποιο πράγμα νιώθεις ευγνωμοσύνη; Η ειδικός αναφέρει πως πρέπει να πάρουμε χαρτί και μολύβι και να καταγράφουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά και να κάνουμε μια λίστα με τους στόχους μας.

Εστίασε στην αναπνοή

«Επιβράδυνε και εστίασε στην αναπνοή, για να ηρεμήσεις το μυαλό, το νευρικό σύστημα και να χαλαρώσεις τους μύες», συμβουλεύει η Taylor. Όσοι ασχολούνται με το διαλογισμό και το life coaching ξέρουν ακριβώς πως η σωστή αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο και σε βοηθάει να χαλαρώσεις γρήγορα. Μια άσκηση που προτείνει η ειδικός να δοκιμάσεις είναι η πρακτική της «ίσης αναπνοής», η οποία βασίζεται σε όσους επικεντρώνουν την εισπνοή και την εκπνοή για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Απομάκρυνε κάθε συσκευή από την κρεβατοκάμαρα

Ξέρω ότι το έχεις ακούσει και το έχεις διαβάσει πολλές φορές πως δεν ξεκουράζεσαι ουσιαστικά, όταν ασχολείσαι με το κινητό σου πριν κοιμηθείς. Ούτε χρειάζεται να κοιτάς συνέχεια το ρολόι σου για να δεις τι ώρα είναι -αγχώνεσαι παραπάνω όταν ο χρόνος κυλάει και δεν έχεις ακόμα κοιμηθεί. Άφησε μακριά όλες τις συσκευές για να χαλαρώσει ο εγκέφαλος και να ξεκουραστεί.

Βάλε χαλαρωτική μουσική

Η σύμβουλος ύπνου υποστηρίζει πως αν δεν έχεις κοιμηθεί μέσα σε 15 λεπτά τότε σήκω από το κρεβάτι και κάνε κάτι χαλαρωτικό. Για παράδειγμα, κάθισε στην αγαπημένη σου γωνιά, βάλε μουσική για να χαλαρώσεις. Εδώ, θα σου προτείνουμε να βάλεις κλασική μουσική, η οποία θα «ρίξει» την ένταση της ημέρας και θα σε βάλει στο κατάλληλο mood για ύπνο. Μόλις νιώσεις πως νυστάζεις πήγαινε να ξαπλώσεις. Ο λόγος η ειδικός προτείνει να σηκωθείς από το κρεβάτι, αν δεν σε πιάνει ο ύπνος, είναι για να μην το συνδέσεις με αρνητικά συναισθήματα, όπως το άγχος και η αϋπνία.

Πρόσεξε τι τρως πριν πέσεις για ύπνο

Το τι τρώμε το βράδυ είναι γνωστό πως επηρεάζει τον ύπνο μας. Σύμφωνα με την ειδικό, καλύτερα να μην τρώμε βαριά, πικάντικα φαγητά, καθώς επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε εύκολα. Αντίθετα, λέει «ναι» σε τροφές ή σνακ πλούσια σε μαγνήσιο και ξηρούς καρπούς.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 5 =