αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απρόσμενες κινήσεις που δείχνουν ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Πέντε απρόσμενες κινήσεις που δείχνουν ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Καθώς εργάζεστε για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας, ξέρετε ότι το μονοπάτι μπορεί να είναι αργό και δύσκολο.

Οι ανασφάλειες έχουν έναν τρόπο να φουσκώνουν πίσω και μπορεί να είναι δύσκολο να φιμώσεις τη φωνή της αμφιβολίας στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Αλλά εδώ είναι 5 απρόσμενες κινήσεις που δείχνουν ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πόσες από αυτές τις συνήθειες εφαρμόζεις ήδη;

1) Απολαμβάνεις να περνάς χρόνο μόνος σου

Έχετε πάει ποτέ μόνος σας σε ένα εστιατόριο ή σε ένα μπαρ ή σε μια συναυλία;

Πολλοί άνθρωποι θα ντρέπονταν να το κάνουν και πρέπει να βρουν παρέα για να νιώθουν άνετα να πηγαίνουν παντού.

Ίσως κάπως έτσι να ήσουν και εσύ — αλλά τελευταία, βλέπεις τον εαυτό σου να μην δίνει δεκάρα. Αυτό είναι ίσως ένα από τα πρώτα σημάδια που θα παρατηρήσεις στον εαυτό σου και θα σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις ότι βελτιώνεις την αυτοπεποίθησή σου.

2) Αρχίζεις να κάνεις κομπλιμέντα περισσότερο στους ανθρώπους

Ο σύγχρονος κόσμος είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό μέρος.

Ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμαστε φωναχτά, συχνά παρασυρόμαστε στην προσπάθεια να επιδείξουμε τις ”καλύτερες διακοπές” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να έχουμε την καλύτερη κριτική απόδοσης στη δουλειά ή να είμαστε πιο δημοφιλείς ή ελκυστικοί από τους φίλους μας.

Χρειάζεται ένα άτομο να έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να απελευθερωθεί από αυτό.

Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν, ούτε να νιώθεις ότι απειλείσαι από κάποιον, γιατί ξέρεις την αξία σου και ξέρεις ότι κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Και όταν απελευθερωθείς, αρχίζεις να μπορείς να εκτιμάς τις επιτυχίες των άλλων. Τότε είναι πιο φυσικό για εσάς να κάνετε κομπλιμέντα στους ανθρώπους — για την πρόοδό τους σχετικά με έναν στόχο, ένα ταλέντο που έχουν ή απλός για κάποιος επίτευγμα.

3) Δεν φοβάσαι την ήττα

Για άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση, όλα είναι… ανταγωνισμός. Μια ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου.

Εάν ένα αφεντικό επαινεί κάποιον άλλο αντί για εσάς, ή εάν ένας φίλος σας υποδείξει κάποιον που διαπρέπει στο ίδιο χόμπι που έχετε εσείς, νιώθετε σαν να «χάσατε» σε αυτή τη σύγκριση.

Αυτό δεν είναι κάτι που κάνει κανείς συνειδητά – είναι ένα μοτίβο αρνητικής σκέψης που συμβαίνει όταν κάτι είναι σημαντικό για εσάς και αισθάνεστε ανασφαλείς γι’ αυτό. Αν έχεις φτάσει σε σημείο να μη φοβάσαι την ήττα, είσαι σε καλό δρόμο.

4) Δεν φοβάσαι να κάνεις μεγάλα όνειρα

Μπορεί να μην το μοιράζεστε με άλλους ανθρώπους, αλλά αρχίζετε να ονειρεύεστε.

Ειναι λογικό όταν κάνεις μεγάλα όνειρα να εμφανιστεί εκείνη η μικρή φωνή στο πίσω μέρος του μυαλού σου που αμφιβάλει για το αν μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε. Έτσι, τις περισσότερες φορές, καταλήγεις να κάνεις τα όνειρά σου μικρότερα.

Καθώς αποκτάτε περισσότερη αυτοπεποίθηση, τολμάτε να βάλετε μεγαλύτερους στόχους και πιστεύετε πραγματικά ότι μπορείτε να τους φτάσετε.

5) Δεν ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλές

Ως άτομο με αυτοπεποίθηση, δεν θα φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια ή συμβουλές από άλλους ανθρώπους.

Μπορεί να το θεωρούσατε αυτό ως αδυναμία κάποτε, αλλά τώρα αντιλαμβάνεστε τα πράγματα διαφορετικά.

Στην πραγματικότητα, η υποστήριξη από άλλους είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική και επαγγελματική σας ανάπτυξη. Δείχνει επίσης ένα μεγάλο επίπεδο ταπεινότητας, καθώς αναγνωρίζετε τα πολλά χαρίσματα που έχουν οι άλλοι άνθρωποι γύρω σας και τα κενά στις γνώσεις ή τις δεξιότητές σας που μπορούν να σας βοηθήσουν να καλύψετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =