αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απρόσμενες δουλειές που μπορείς να κάνεις, για να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο παράλληλα

Πέντε απρόσμενες δουλειές που μπορείς να κάνεις, για να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο παράλληλα

υμβαίνει σε όλους, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή: να τα δεις όλα αλλιώς. Εκεί ας πούμε, που δουλεύεις σαν ρομποτάκι μπροστά από μια οθόνη μια μουντή μέρα, σε ένα ρουτινιάρικο περιβάλλον και με έναν προϊστάμενο που μοιάζει να ξυπνά κάθε μέρα στραβοξυπνημένος, ξάφνου, μια ιδέα περνά από το μυαλό: “Τι στα κομμάτια θα συμβεί αν τα παρατήσω όλα σύξυλα και εξαφανιστώ ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο;”. Σ’ αυτή την εμψυχωτική ιδέα, οι βαλτωμένοι νευρώνες του εγκεφάλου σου αφυπνίζονται. Οραματίζεσαι βουνά, δάση, ωκεανούς, ποτάμια και λίμνες, με τον εαυτό σου επίκεντρο όλης αυτής της ταξιδιάρικης φαντασίωσης. Ώσπου σκάει η εξής βασική απορία, που σε επαναφέρει στην ωμή πραγματικότητα: “Και πώς θα βγάζω τα προς το ζην;”.

Εδώ είναι 5 ασυνήθιστες σταδιοδρομίες που σε προσκαλούν να τις δοκιμάσεις. Έχεις έτοιμη βαλίτσα;

Παρκαδόρος σκαφών

Είναι μια βρώμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει (και σίγουρα όχι ο πλούσιος σκαφάτος). Οι ιδιοκτήτες σκαφών από μια κατηγορία και πάνω (βλέπε κότερα, καταμαράν και γιοτ) είναι σε μια διαρκή αναζήτηση έμπειρων ατόμων τα οποία μπορούν να παρκάρουν ή να μεταφέρουν τα μονάκριβά τους πλεούμενα σε οργανωμένες μαρίνες έως και ερημικές παραλίες (την ώρα που οι ίδιοι απολαμβάνουν τα πριβέ πάρτι τους).

Τι απαιτείται: Επαγγελματικό δίπλωμα Yachtmaster – δεν είναι τόσο τρομερό όσο ακούγεται. Συν τοις άλλοις, το εν λόγω δίπλωμα, σου παρέχει τη δυνατότητα να εργάζεσαι 12 μήνες το χρόνο σαν κανονικός κυβερνήτης ταχύπλοων.

Ταξιδιωτικός φωτογράφος

Η λαίλαπα του διαδικτύου διέλυσε την τάξη των δημοσιογράφων/επιμελητών έκδοσης/σχεδιαστών εντύπων (ακόμη και εκείνων που εργάζονταν για το National Geographic), αλλά δεν αφαίρεσε ίχνος από τους φωτογράφους – ειδικά για όσους ξέρουν να παίζουν στα δάχτυλα εικόνες και βίντεο με ή χωρίς τη γνώση προγραμμάτων after effects. Free lancer ή μόνιμος υπάλληλος (πρακτορείου, εντύπου ή site), ο ταξιδιωτικός φωτορεπόρτερ βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τους καλά αμειβόμενους επαγγελματίες του είδους για έναν ακόμη λόγο: τα social media. Ταξιδεύεις στο πουθενά, τραβάς τα πάντα, ανεβάζεις το υλικό στο λογαριασμό σου, κονομάς. Τόσο απλά.

Roadie

Αν είσαι παθιασμένος με τη μουσική, τις συναυλίες και τα ταξίδια, αυτό μπορεί να μεταμορφωθεί σε όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Τι κάνει ένας roadie; Πρώτα κάνεις μια αίτηση σε όσες μεγάλες ή μικρές μπάντες -ανά την υφήλιο- προετοιμάζουν τουρνέ. Αρχικά μπαίνεις στο tour-team ως εθελοντής (όσο πιο fan της μπάντας και της μουσικής που παίζει, ακόμη καλύτερα), αλλά μετά από λίγο καιρό και όσο η μπάντα ανεβάζει το κασέ της, αμείβεσαι αναλόγως. Η δουλειά είναι δύσκολη -βοήθεια στα φώτα, στον ήχο, στην τελική εγκατάσταση, στα εισιτήρια, στα κουβαλήματα οργάνων, ενισχυτών και μεγαφωνικών συστημάτων. Αλλά οι κόποι ανταμείβονται. Ποικιλοτρόπως.

Επιθεωρητής ξενοδοχείου

Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα είδος μεσάζοντα μεταξύ ξενοδοχείων και πελατών. Στην ουσία, ο επιθεωρητής/ανιχνευτής ξενοδοχείου ασχολείται με τις προδιαγραφές κάθε πελάτη σε συνάρτηση με τις παροχές του ξενοδοχείου όσον αφορά στο incognito και στα βραβεία σέρβις ή εστίασης. Αυτό, το απολύτως τίποτα (το οποίο, ωστόσο, απαιτεί καλή γνώση του ξενοδοχειακού κλάδου παγκοσμίως), μπορεί να αποφέρει τεράστιες αμοιβές.

Location manager

Εφάμιλλος με τον “ανιχνευτή” ξενοδοχείων. Μόνο που εδώ ο έξτρα πόντος -ίσως και πολύ πιο ακριβοπληρωμένος- ανήκει στον scouter της περιοχής διαμονής (νεόπλουτου ή μεγιστάνα). Κάτι μεταξύ σκηνογράφου, σεναριογράφου και σκηνοθέτη μαζί. Κάτι για το οποίο πληρώνουν αδρά οι rich and famous.

Πηγή: Esquire

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 18 =