αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απρόσμενα τρικ για να γίνεις πιο συμπαθής στον άλλο μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Πέντε απρόσμενα τρικ για να γίνεις πιο συμπαθής στον άλλο μέσα στα πρώτα 10 λεπτά

Ας το παραδεχτούμε – όλοι θέλουμε να είμαστε συμπαθείς.  Και αν είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό, στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσουν οι βαρετοί, ρομποτικοί άνθρωποι.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις ασυνήθιστες, μερικές φορές ακόμη και περίεργες κινήσεις που μπορούν να σας κάνουν αμέσως συμπαθή. Δοκίμασε αυτά τα τρικ και θα γίνεις συμπαθής στον άλλο, ακόμα και μέσα στα πρώτα 10 λεπτά.

1) Χαμογέλα

Ποιος είναι ο απλούστερος, πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση; Προσφέρετε ένα τεράστιο χαμόγελο.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι ελκύονται από τα θετικά συναισθήματα και τα ήρεμα συναισθήματα που μπορεί να φέρει ένα χαμόγελο. Επιπλέον, το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Αν θέλετε να σας συμπαθούν οι άλλοι, χαμογελάστε τους πιο συχνά και θα χαρούν να σας ανταποδώσουν.

2) Μιλήστε περισσότερο και ρωτήστε συχνά

Κάποιοι θα σκεφτούν: Μισό λεπτό, δεν πρέπει να μιλάμε λιγότερο για να κάνουμε τους ανθρώπους να μας συμπαθούν; Δεν πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο στο να ακούμε αντί να μιλάμε όλη την ώρα;

Αυτή η πεποίθηση, συχνά είναι ανακριβής.

Όσοι μιλούν περισσότερο στις συνομιλίες είναι περισσότερο συμπαθείς στα άτομα με τα οποία μιλούσαν για πρώτη φορά, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology Bulletin.

Τι σημαίνει αυτό για σας; Σημαίνει ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο πόσο μιλάτε, αλλά τι κάνετε για να κάνετε τη συζήτηση καλύτερη.

Με απλά λόγια: Δεν πρέπει να ανησυχείτε για το να μιλάτε πολύ. Αν μιλάτε αφήνετε το άλλο άτομο να μάθει περισσότερα για εσάς – και αυτό μπορεί να τον κάνει να νιώσει ότι έχει περισσότερα κοινά στοιχεία μαζί σας.

Θέλεις να μάθεις άλλο κόλπο που θα σε κάνει πιο συμπαθή; Κάνε περισσότερες ερωτήσεις. Μια μελέτη από ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έκαναν περισσότερες ερωτήσεις – συγκεκριμένα follow up ερωτήσεις  – ήταν πιο συμπαθείς στα άτομα με τα οποία μιλούσαν.

3) Πες το όνομα του άλλου

Το να χαιρετάτε τους ανθρώπους με το όνομά τους κάθε φορά που τους βλέπετε είναι μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι αγαπούν να ακούνε το όνομα τους.

Όταν χρησιμοποιείτε τα ονόματα των ανθρώπων στις συνομιλίες, τους δείχνει ότι τους σέβεστε και φυσικά θυμάστε πως τους λένε– χαρακτηριστικά που τους κάνουν να σας κάνουν πιο συμπαθείς.

4) Αγγίξτε το σωστό άτομο με τον σωστό τρόπο

Αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο και θα πρέπει να το κάνετε συνήθεια μόνο εάν αισθάνεστε άνετα με αυτό.

Εχει αποδειχθεί ότι οι πολύ λεπτές πινελιές – όπως μια φιλική χειραψία, ένα ελαφρύ άγγιγμα στο χέρι, ένα χτύπημα στην πλάτη και ένα high 5 – είναι υπέροχοι τρόποι για να σας δείξετε ότι νοιάζεστε.

Με απλά λόγια: Oταν αγγίζετε τους ανθρώπους με τον σωστό τρόπο, τους κάνει να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι μαζί σας.

Αλλά εδώ είναι το point: μην το παρακάνετε. Εάν το κάνετε, θα διατρέχετε τον κίνδυνο να είστε αγενείς και λιγότερο συμπαθείς.

5) Κουνήστε το κεφάλι σας κατά διαστήματα

Θέλετε να δείξετε σε κάποιον πόσο πολύ του δίνετε προσοχή χωρίς να τον διακόπτετε κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας;

Προσπαθήστε να γνέφετε καταφατικά κάθε τόσο ενώ μιλάει. Αυτό θα δείξει στο άλλο άτομο ότι ακούτε ενεργά και θα αυξήσει επίσης την την θετική εικόνα που βγάζετε. Μια απλή κίνηση. Δοκίμασε την.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eight =