αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις «κολλήσει» μέσα στη ζώνη άνεσης σου εδώ και καιρό

Πέντε απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις «κολλήσει» μέσα στη ζώνη άνεσης σου εδώ και καιρό

Σίγουρα έχεις ακούσει την φράση: Η επιτυχία βρίσκεται έξω από την ζώνη άνεσης σου. Και όντως, το να κάθεσαι απλά μέσα στη ζώνη άνεσης σου και να… περιμένεις, μάλλον δεν θα σε οδηγήσει σε κάποια εκρηκτική επιτυχία. Η αναμονή είναι «επικίνδυνη». Δίνει την ψευδαίσθηση ότι αν είστε αρκετά υπομονετικοί, ο χρόνος θα σας ανταμείψει με όλα όσα θέλετε. Σε κάνει να κάθεσαι σταθερός και να αφήνεις τα πράγματα να μπουν στη θέση τους, αντί να κάνεις κάτι εσύ.

Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος με την αναμονή είναι ότι μια μέρα θα κοιτάξετε πίσω και θα συνειδητοποιήσετε ότι ξοδέψατε όλο αυτόν τον πολύτιμο χρόνο καθισμένοι εκεί, περιμένοντας.

Και πως μπορείς να καταλάβεις ότι έχεις «βαλτώσει»; Εδώ είναι 5 απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις «κολλήσει» μέσα στη ζώνη άνεσης σου εδώ και καιρό. Κάποια από αυτά, ίσως δεν περίμενες να τα δεις στην παρακάτω λίστα.

1# Έχεις γίνεις μάστερ σε όλα τα κομμάτια της ζωής σου. Είσαι ειδικός σε ό,τι κάνεις τώρα. Από το να φτιάξεις καφέ το πρωί, μέχρι να κάνεις δουλειά στο γραφείο, τα καταφέρνεις όλα άψογα. Είσαι τόσο καλός σε ό,τι κάνεις, που είναι σχεδόν σαν να μπορείς να το κάνεις με κλειστά μάτια. Με την πρώτη ματιά, αυτό ακούγεται υπέροχο. Η ζωή σας τρέχει… τρένο, με κάθε κομμάτι να κινείται ρολόι. Έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Ωστόσο, ίσως εξακολουθείτε να έχετε ένα αίσθημα δυσαρέσκειας. Είναι επειδή μπορεί να έχετε κατακτήσει τα πάντα στη ζωή σας, αλλά γνωρίζετε επίσης ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά για τα οποία δεν έχετε «κατακτήσει». Όταν ξέρεις πώς να κάνεις κάτι τέλεια, δεν υπάρχει κανένα challenge. Και όταν δεν υπάρχει challenge, δεν υπάρχει αίσθηση ανταμοιβής.

2# Μπορείς να… προβλέψεις τι θα σου συμβεί στο μέλλον. Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει απολύτως τι θα φέρει το μέλλον. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μια επικείμενη καταστροφή, ένα απροσδόκητο κέρδος ή ότι κάποιος θα βρεθεί στο δρόμο σας και θα σας οδηγήσει σε έναν δρόμο που δεν είχατε ποτέ φανταστεί. Ωστόσο, μπορείτε πιθανώς να προβλέψετε πώς θα είναι η ρουτίνα σας αύριο, μεθαύριο και ούτω καθεξής. Δεν υπάρχει τίποτα σε καθημερινή βάση που να σας εκπλήσσει; Όλα τα στοιχεία της έκπληξης έχουν καταργηθεί. Οκ, μια ρουτίνα είναι καλή κατά κάποιο τρόπο. Μια ρουτίνα αυξάνει την παραγωγικότητα της εργασίας σας και κρατά χαμηλά τα επίπεδα άγχους. Αλλά το να μπορείς να προβλέψεις με σχεδόν βεβαιότητα τι θα σου συμβεί, σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει χώρος για αυθορμητισμό. Όταν υπάρχει ελάχιστος χώρος για αυθορμητισμό, υπάρχει ελάχιστος χώρος για να συναντήσετε νέες ευκαιρίες. Οι πιο σημαντικές στιγμές που αλλάζουν τη ζωή προέρχονται από καταστάσεις που δεν είναι συνηθισμένες, όπως το ταξίδι σε ένα νέο μέρος ή η εκμάθηση μιας δεξιότητας. Αν θέλετε αυτές τις κομβικές στιγμές, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αλλάξετε τη ρουτίνα σας μια στο τόσο.

3# Αντί να κάνετε πράγματα να συμβούν, αφήνετε τα πράγματα να συμβούν σε εσάς. Μπορείτε είτε να πάρετε μια απόφαση είτε να μην κάνετε καμία απολύτως. Αλλά αν δεν λάβετε αποφάσεις, αφήνετε σε άλλους τα ηνία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Τελικά, κάποιος άλλος θα έρθει και θα πάρει αυτές τις αποφάσεις για εσάς. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να μην σας αρέσει αυτό που θα επιλέξουν οι άλλοι για εσάς. Σκεφτείτε τις τελευταίες αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή σας. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε: Μια οικονομική επένδυση, μία μετακόμιση κάπου αλλού ή η εγγραφή σε ένα μάθημα. Πόσες από αυτές τις αλλαγές ξεκινήσανε από εσάς;

4# Η αποτυχία είναι άγνωστη λέξη. Μερικοί άνθρωποι υπερηφανεύονται ότι δεν αποτυγχάνουν ποτέ. Αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι το να μην αποτυγχάνεις ποτέ έχει και τα μειονεκτήματά του. Οι άνθρωποι που δεν αποτυγχάνουν δεν γνωρίζουν την αξία της ταπεινοφροσύνης, επομένως δεν δείχνουν συμπάθεια και κατανόηση προς τους άλλους. Συνεχίζουν να κοιτάζουν τον κόσμο από μια οπτική γωνία από πάνω προς τα κάτω. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε επιτυχία έρχεται με ένα βουνό αποτυχιών από κάτω. Η αποτυχία σας αναγκάζει να μάθετε τι λειτουργεί και τι όχι, κάτι που σας βοηθά να αναπτυχθείτε ως άτομο. Αν δεν έχεις αποτύχει ποτέ, σημαίνει ότι δεν έφτασες ποτέ αρκετά ψηλά.

5# Έχεις απαντήσεις, αλλά δεν έχεις ερωτήσεις. Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Κοιτάξτε τους ειδικούς σε κάθε τομέα: Κάθε μέρα, εξακολουθούν να ανακαλύπτουν νέες απαντήσεις καθώς ανακαλύπτουν νέα πράγματα στη δουλειά. Επομένως, αν νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα, κάνετε λάθος. Όχι μόνο κάνετε λάθος, αλλά και η νοοτροπία σας είναι λάθος. Αν νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα, πιθανόν… δεν ξέρεις σχεδόν τίποτα. . Δεν είναι κακό να πεις «δεν ξέρω». Και μετά να ρωτήσεις: «Πώς λειτουργεί αυτό;». Να έχεις περιέργεια. Αυτό θα σας αναγκάζει να βγείτε από τη ζώνη άνεσης σας και να εξερευνήσετε. Εξάλλου, όλο το σύμπαν είναι γεμάτο με άπειρα άγνωστα που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα tips για να φτάσει το μήνυμα σου σε ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν από εσένα: Εξηγεί ένας γκουρού του μάρκετινγκ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + nine =