αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι «ακονίζουν» το μυαλό τους κάθε ημέρα

Πέντε απλοί τρόποι με τους οποίους οι πετυχημένοι άνθρωποι «ακονίζουν» το μυαλό τους κάθε ημέρα

Δίνεται μεγάλη σημασία στη φυσική κατάσταση μας. Αλλά έχετε συναντήσει κάποιον που να λέει: «Εγώ εκπαιδεύω το μυαλό μου;». Ο κόσμος δίνει τόση προσοχή στο εξωτερικό περιτύλιγμα, αλλά τι γίνεται με το εσωτερικό; Η εκγύμναση του μυαλού σας είναι εξίσου σημαντική με την εκγύμναση του σώματος. Επομένως εδώ είναι 5 καθημερινές μέθοδοι για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας:

1. Μάθε ένα νέο πράγμα κάθε ημέρα

Ο εγκέφαλος γυμνάζεται κάθε φορά που μαθαίνεις μια νέα δεξιότητα. Διάφορες μελέτες αποδεικνύουν ότι το πιο δύσκολο έργο για έναν εγκέφαλο είναι να μάθει μια νέα γλώσσα. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που δίνει στον εγκέφαλο μια καλή προπόνηση προκειμένου να βελτιώσει τις γνωστικές του δεξιότητες και τη συνολική λειτουργία του. Εκτός από αυτό, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη, όπως η καλύτερη εστίαση, η πνευματική ευελιξία και οι δεξιότητες ακρόασης.

Για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας, μάθετε ένα νέο πράγμα κάθε μέρα. Γνωρίστε ένα νέο δεδομένο ή αν έχετε πολύ χρόνο, μάθετε μια νέα γλώσσα. Θυμήσου και το άρθρο: Το Harvard προσφέρει online και δωρεάν αυτά τα 119 μαθήματα του.

2. Κοιμηθείτε αρκετά

Ο καλός βραδινός ύπνος έχει γίνει πολύ σπάνιος στην εποχή μας. Τα smartphone και άλλα ηλεκτρονικά gadget είναι τόσο εθιστικά που καταλήγουμε να μην κοιμόμαστε σωστά. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια δείχνει ότι ο ύπνος και η μνήμη συνδέονται στενά. Η απώλεια επαρκούς ύπνου για μερικές ημέρες μπορεί να διαβρώσει σημαντικά τη μνήμη σας.

3. Λύσε γρίφους και κουίζ

Ο επόμενος τρόπος για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας είναι να λύσετε γρίφους και κουίζ. Τα σταυρόλεξα, το Sudoku και άλλα παζλ μπορούν να ενεργοποιήσουν τις συνάψεις του εγκεφάλου σας και να βελτιώσουν τη λειτουργία του.

Μελέτες έχουν βρει ότι η επίλυση γρίφων μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τα πράγματα καλύτερα- μαζί με την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της μνήμης σας.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας. Το Lumosity, το Personal Zen και το Happify είναι μερικές εφαρμογές που έχουν απλά και πολύπλοκα επίπεδα παιχνιδιών που μπορούν να βάλουν challenges τον εγκέφαλό σας.

4. Τέχνες και χειροτεχνίες

Το αγαπημένο σου μάθημα στο σχολείο ήταν οι τέχνες και οι χειροτεχνίες; Η επιστήμη αποδεικνύει πάντως ότι είναι κάτι περισσότερο από διασκεδαστικό, γιατί οι δημιουργικές δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες και το origami βελτιώνουν σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Κάνοντας πράγματα που περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενες ενέργειες, όπως το πλέξιμο, βελτιώνετε την εστίασή σας. Διαπιστώθηκε σε μια μελέτη ότι οι χειροτεχνίες μπορούν να ηρεμήσουν το μυαλό και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κατάθλιψη. Εξασκηθείτε σε ένα χόμπι που τονώνει τον εγκέφαλο, όπως η ζωγραφική, ο χορός ή το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

5. Διαβάστε

Το διάβασμα είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας. Ανακουφίζει από το άγχος και την ένταση της ημέρας- και το πιο σημαντικό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια νέα οπτική για τα πράγματα. Όταν διαβάζετε, γυμνάζετε το μυαλό σας και αυτό ενισχύει τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου. Φροντίστε να διαβάζετε κάθε μέρα, ακόμα και μερικές σελίδες από ένα καλό βιβλίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − one =