αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλοί τρόποι με τους οποίους κάποιοι άνθρωποι κρύβουν τις κινήσεις τους

Πέντε απλοί τρόποι με τους οποίους κάποιοι άνθρωποι κρύβουν τις κινήσεις τους

Ίσως ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Να νιώθεις ότι κάποιος… σε εξαπατά. Ότι έχει κάποια «κρυφά χαρτιά» τα οποία δεν σου έχει αποκαλύψει ποτέ. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, κατά αντιστοιχία, στην επαγγελματική ή στην προσωπική μας ζωή.

Δυστυχώς, οι απατεώνες είναι συχνά χειριστικοί και αρκετά επιδέξιοι στο να κρύβουν τις ύπουλες υποθέσεις τους. Ωστόσο, επειδή οι απατεώνες τείνουν να κόβονται από το… ίδιο ύφασμα, υπάρχουν μερικά σημάδια τα οποία πρέπει να σε προβληματίσουν.

Εδώ είναι λοιπόν 5 απλοί τρόποι με τους οποίους κάποιοι άνθρωποι κρύβουν τις κινήσεις τους. Ναι, ακριβώς τις κινήσεις που θέλουν να κρύψουν.

Ισχυρίζονται ότι είναι «ιδιωτικοί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ναι, τα social media μπορούν να κάνουν αποκαλύψεις στην εποχή μας. Εκτός αν…είσαι προσεκτικός. Κάποιος που έχει κάτι να κρύψει, θα κρατήσει τα προφίλ του στα social media όσο πιο «ιδιωτικά» γίνεται. Δεν θα κάνει πολλές αναρτήσεις, δεν θα συμμετέχει σε αναρτήσεις άλλων, και φυσικά δεν θα ποστάρει πράγματα που θέλει να κρύψει. Αν για παράδειγμα έχει μια δεύτερη δουλειά, δεν θα κάνει κάποια ανάρτηση που θα αποκαλύπτει το μυστικό στο άλλο αφεντικό του.

Νομιμοποιούν τα… καμπουφλάζ τους

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα τέτοιο άτομο μπορεί να ξεκινήσει ένα νέο χόμπι για να καλύψει την δραστηριότητα του. ‘Η να παραθέσει μια ανάλογη δικαιολογία. Μπορεί να πει, “Πηγαίνω στο γυμναστήριο”, “Μένω αργά στη δουλειά” ή “Πρέπει να πάω να δω _____”. Όλα αυτά είναι τα καμουφλάζ του.

Αγοράζουν ένα δεύτερο τηλέφωνο

Ένας τύπος που έχει να κρύψει κάτι, είναι πιθανό να πάρει έναν νέο αριθμό τηλεφώνου. Ενα δεύτερο κινητό το οποίο κρατά κρυμμένο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να παραδώσει το τηλέφωνό του/της ακόμα και στον σύντροφό του/της για να το ψάξει, και επαληθεύσει την… αθωότητά του.

Χρησιμοποιούν τους φίλους τους

Είτε χρειάζεται να λείψουν μία ημέρα από την δουλειά, είτε χρειάζεται να απατήσουν τον/την σύντροφο τους, αυτοί οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να βάλουν τους φίλους τους στο παιχνίδι, για να γίνουν πιο πιστευτοί. Αν βλέπεις ότι οι φίλοι σπεύδουν συχνά ως… μάρτυρες, ίσως υπάρχει μια άλλη συμφωνία από πίσω.

Αποφεύγουν το εταιρικό PC

Αυτό φυσικά ισχύει για όσους θέλουν να κρύψουν κάτι από τον εργοδότη ή τον manager τους. Δεν θα κάνουν τις κινήσεις από το εταιρικό PC τους. Το ότι είσαι αρκετές ώρες στο γραφείο, δεν σημαίνει ότι πρέπει π.χ. να ψάχνεις από το PC που έχεις εκεί, για νέα δουλειά. Καταρχάς, αρκετές εταιρίες δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιείς τους υπολογιστές που έχουν, για προσωπικούς λόγους. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος για να μην το κάνεις, είναι ότι έτσι μπορείς πολύ εύκολα να αποκαλυφθείς. Και ίσως να έρθει μια απόλυση εκεί που δεν το περιμένεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πάντα το κάναμε με αυτό τον τρόπο»: Μία career expert παραθέτει 5 φράσεις που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =